IBS причинява ли безпокойство? 8 съвета за облекчаване на безпокойството

By | май 27, 2021

Всеки със синдром на раздразнените черва знае, че IBS причинява безпокойство. Не знанието кога ще се появят симптомите на червата е достатъчно, за да накара най-спокойния човек да почувства стрес и безпокойство.

Освен че са непредсказуеми, симптомите на IBS могат да ви накарат да се тревожите по няколко други начина:

Хроничната диария причинява дехидратация и тялото ви реагира на дехидратацията като заплаха за оцеляването ви, защото хората се нуждаят от вода. Липсата на достатъчно е стрес, който ви кара да се тревожите, да сте депресирани и уморени. Това не е психологически проблем; Това е сигнал от мозъка и тялото ви, че сте в опасност.

Хроничният запек е друг стрес, който може да ви притеснява поради натрупването на токсин в червата. Когато тялото ви задържа токсини, то може да реагира и с главоболие и гадене.

Според моя опит хората с храносмилателни разстройства често са чувствителни към химикалите и ароматите в обикновените битови и лични продукти за грижа. Някои химикали са невротоксини, което означава, че нарушават начина, по който сигналите се изпращат между мозъка и тялото ви. Това е друга причина за безпокойство.

– Когато сте будни през нощта поради болка или няколко пътувания до тоалетната, не получавате необходимия сън. Лишаването от сън е стрес и грижа за хората с IBS и милиони хора.

Когато сте стресирани от симптомите, тревожността може да доведе до празен ум. Това може да причини проблеми, когато се нуждаете от умствена концентрация на работа, училище или в която и да е част от живота си, което създава повече тревожност. Това е омагьосан кръг.

И така, какво можете да направите по въпроса?

Когато се чувствате тревожни, защото IBS отново съсипва деня ви, ето няколко съвета за естествено облекчаване на безпокойството:

1. Проучване, проведено в Училището за медицински сестри в Университета в Маями, показва, че приемането на основно решение за тревожност има ефект, сравним с фармацевтичните лекарства, но няма странични ефекти.

Какво е „самостоятелно решение“? Това е течност на растителна основа или скъпоценен камък, която балансира нервната ви система за успокояващ ефект. ETS + от Perelandra Ltd и две от Rescue Remedy от Bach Flower Essences.

2. Задръжте с два пръста тези акупунктурни точки здраво за една до две минути:

– Сърце 7: Намерете огъването на китката си в дланта на ръката си. Представете си чертаете линия надолу по дланта си от малкия пръст до гънката на китката. Задръжте точката, където тази линия отговаря на гънката. Това е добре за страх, напрежение и безпокойство.

– Раздел 6: От вътрешната страна на предмишницата вземете точката, широка два пръста и половина от гънката на китката. Тази точка е в средата на предмишницата, а не от двете страни. Добре е при гадене, тревожност и сърцебиене.

3. Използвайте ръководството за EFT. EFT, Техниката за емоционална свобода, работи както за краткосрочно, така и за дългосрочно облекчаване на безпокойството. Можете също така да го използвате за облекчаване на физическите симптоми и болката от IBS. Ако не знаете как да пипате, посетете YouTube и потърсете незабавно лечение на тревожност при синдром на раздразнените черва.

4. Яжте храни с разтворими фибри или приемайте добавки с разтворими фибри, за да помогнете както при диария, така и при запек. Облекчаването на тези два храносмилателни стреса ще помогне за облекчаване на тревожността, която идва с тях.

5. Премахнете химическите и химически миришещи продукти от живота си, особено от спалнята си, за да предотвратите тяхното натоварване на храносмилателната система, имунната система и нервната система и да ви държат будни през нощта. Това ще помогне за облекчаване на безсънието и безпокойството, както и на физическите симптоми.

6. Когато се почувствате по-спокойни, изпийте малко фина, филтрирана вода, за да се хидратирате отново. Само водата може да успокои.

7. Докато вървите бавно през къщата си, дишайте дълбоко и бавно, мислейки за успокояващи мисли. Когато се тревожите, сърцето ви забърза. Можете да го забавите, като поемете дълбоко въздух, след което да издишате по-бавно, отколкото дишате. Дълбокото дишане е може би най-старата форма за облекчаване на безпокойството на планетата. И то безплатно!

8. Когато умът ви е празен, дишайте дълбоко и бавно. Сега, използвайки пръстите си, внимателно усетете как челото ви се движи от веждите нагоре към линията на косата. Усещате ли тези леки подутини по веждите до половината от дължината на челото си? Задръжте тези подутини с върховете на пръстите си или с цялата си ръка на челото си и продължете да дишате с дълго издишване, бавно. Изчакайте поне минута.

Задържането на тези точки ще върне кръвта към предната част на мозъка ви, отговаряща за езика и аналитичното мислене, и ще ви помогне да се успокоите. Тази техника е особено полезна, когато сте на изпит, изпит или друга стресова ситуация и трябва да можете да мислите по-ясно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *