Crohn’s Super Food – банан

By | юли 3, 2021

Целта на диетата на Crohn е да намали болката и прекалената употреба на банята, които измъчват хората с диагноза Crohn и пропускат много възможности в живота, включително тези, необходими за поддържане на финансово осигурено бъдеще, като ходене на работа или училище. Въпреки това, в храненето на Crohn, болка, газове, употреба в банята и т.н. Има някои храни, които директно го намаляват. Тези храни са били наречени супер храни и една от тях са бананите.

Бананът е полезен поради високите си витамини и минерали, да не говорим, че е с ниска плътност по отношение на текстурата. Следователно, той е богат на хранителни вещества и лесно смилаем. Това е определението за суперхрана в диетата на болестта на Крон.

От обща гледна точка е доказано, че бананите намаляват риска от инсулт, като показват цялостни ползи за здравето. Той също така увеличава способността на организма да абсорбира определени хранителни вещества и не само осигурява хранителни вещества на телесната система. В този случай бананите помагат за усвояването на калция. В бананите има малко фибри, които предотвратяват рака на дебелото черво. Тъй като обаче е с ниско съдържание на фибри, той не вреди на стомашно-чревния тракт, като свръхстимулира възпалените черва. С други думи, бананите имат достатъчно фибри, за да се възползват, но не достатъчно, за да причинят дискомфорт.

Бананите също помагат за неутрализиране на стомашните киселини и са превантивни срещу язви, нещо много важно за тези с болестта на Crohn, тъй като могат да минимизират бъдещите обостряния, което води до други хранителни ползи на Crohn.

Поради ниския прием на калций и следователно костната слабост пациентите на Crohn се нуждаят от цялата помощ за прием на калций, която могат да получат. Когато бананът помага за усвояването на хранителни вещества, това означава, че ще има по-малко тегло в изпражненията. По-малкото тегло на изпражненията означава оптимално усвояване на хранителни вещества, тъй като не всички хранителни вещества са в самото изпражнение, което ще добави тегло към изпражненията. Бананите спомагат за постигането на целта на Crohn за по-малко тоалетна.

Имайте предвид, че диетата на Crohn предотвратява твърде много прием на плодове поради количеството захар в плодовете, тази фруктоза или плодова захар е естествена и следователно не е много вредна, когато се яде умерено. Но има пропуск в бананите. Не трябва да се консумират презрели банани, за да се избегне прекомерна сладост, която ще причини горчивина. Затова не яжте банани с кафяви петна по кората. Тези видове банани имат по-високо съдържание на захар, тъй като химията им се променя поради времето, слънцето и излагането на атмосферни влияния.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *