5 κερδοφόροι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τη σελίδα πωλήσεων βιβλίων σας

By | 21 Νοεμβρίου, 2021

Εισαγωγή

Η σελίδα πωλήσεών σας είναι το ισοδύναμο του βιογραφικού σας και μπορεί να είναι ένα πολύ ισχυρό και κερδοφόρο εργαλείο μάρκετινγκ. Όλος ο σκοπός πίσω από τη δημιουργία είναι να πείτε το βιβλίο σας στον κόσμο, επομένως θα πρέπει να έχει θεαματικό αντίκτυπο. Διαδώστε τη λέξη όσο πιο γρήγορα και όσο το δυνατόν γρηγορότερα, και πριν το καταλάβετε, οι πωλήσεις θα αρχίσουν να εισέρχονται. Αυτοί οι πέντε τρόποι είναι τα κύρια σημεία που πρέπει να ξεκινήσετε για να φέρετε τη σελίδα πωλήσεών σας στα σωστά χέρια.

1. Κιτ πολυμέσων

Ένα κιτ μέσων, που συχνά αναφέρεται ως κιτ τύπου, είναι ένα σύνολο διαφημιστικού υλικού που διανέμεται στα μέσα για διαφημιστικούς σκοπούς. Η σελίδα πωλήσεων αποτελεί μέρος αυτού του κιτ πολυμέσων. Κάθε βιβλίο που δημοσιεύετε πρέπει να έχει το δικό του κιτ πολυμέσων. Αυτό το κιτ πρέπει να είναι πολύ καλά προετοιμασμένο και πλήρες και μπορεί να προβληθεί σε μορφή PDF. Μπορείτε συνήθως να έχετε ένα βασικό κιτ πολυμέσων για όλα τα βιβλία σας, με μια ξεχωριστή καρτέλα για κάθε βιβλίο.

2. Ιστοσελίδα

Το κιτ πολυμέσων σας πρέπει να είναι διαθέσιμο από τον ιστότοπό σας ως PDF με δυνατότητα λήψης. Συμπεριλάβετε επίσης ένα PDF της σελίδας πωλήσεων για κάθε βιβλίο που δημοσιεύετε, απευθείας στον ιστότοπο κάθε βιβλίου. Κάνοντας αυτό, ο καθένας μπορεί εύκολα και γρήγορα να το βρει και να το δει.

3. Email marketing

Το email marketing είναι απίστευτα φθηνό, γρήγορο και εύκολο στην εφαρμογή. Ένα από τα καλύτερα πράγματα σχετικά με το email είναι ότι μπορεί να παρακολουθηθεί. Αυτά τα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάλυση των ποσοστών ανοίγματος, των συνδέσμων στους οποίους έγινε κλικ και των λεπτομερειών μετατροπών. Όλα αυτά τα δεδομένα θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε το περιεχόμενο και το μήνυμα του email σας. Χρησιμοποιήστε email για να μείνετε σε επαφή και να μοιραστείτε τη σελίδα με τους πελάτες σας και τους τρέχοντες πελάτες σας. Στείλτε ένα email στους υπεύθυνους βιβλιοπωλείων, τους αγοραστές βιβλιοπωλείων, τους κριτές βιβλίων και τα έντυπα και διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης σχετικά με τη νέα σας έκδοση.

4. Μάρκετινγκ απευθείας αλληλογραφίας

Η απευθείας αλληλογραφία θα φέρει τη σελίδα σας απευθείας στα χέρια των πιθανών αγοραστών βιβλίων. Πρώτοι και κύριοι αγοραστές που δεν μπορούσαν να βρουν εσάς ή το βιβλίο σας στη σημερινή πολυσύχναστη αγορά βιβλίων. Είναι επίσης ένας τρόπος να σας μεταφέρει στον ιστότοπό σας, όπου πρέπει να παρέχετε περισσότερο υλικό μάρκετινγκ για το βιβλίο σας και επίσης να εκπλαγείτε από τις πληροφορίες για εσάς. Βιβλιοπωλεία και διευθύνσεις email βιβλιοθηκών βρίσκονται εύκολα στο διαδίκτυο.

5. Κατανομή των χεριών

Κάθε φορά που παρακολουθείτε μια διάσκεψη, επίδειξη, τάξη ή παρουσίαση, χρησιμοποιήστε το φύλλο εργασίας ως ένα φυλλάδιο back-to-back για την αίθουσα. Εάν έχετε ένα γραφείο που επισκέπτονται οι πελάτες, αφήστε τη σελίδα πωλήσεων στη ρεσεψιόν, όπου μπορείτε να το δείτε εύκολα.

συμπέρασμα

Εάν επιμείνετε σε αυτούς τους πέντε κερδοφόρους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε τη σελίδα πωλήσεών σας, θα κάνετε εξαιρετική εντύπωση και θα αυξήσετε τις πιθανότητές σας να πουλήσετε περισσότερα βιβλία και να προσελκύσετε νέους πελάτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *