Шокови симптоми на засегнатите черва

By | юни 4, 2021

Почти 7 от 10 американци страдат от запек. Той стана толкова широко разпространен, че се превърна в многомилионен пазар, който не само облекчава хората, но и бебетата от запек. Сега причините, поради които бебетата имат запек, са много по-различни от възрастните, така че тази статия ще се фокусира основно върху възрастните. Въпреки че може да изглежда безобидно, защото се случва толкова често, може да е индикация за много по-голям проблем.

Запекът сам по себе си не е болест. Той няма диагноза и не може да бъде излекуван самостоятелно. Всичко е симптом на нещо по-голямо. Някои от възможностите, които причиняват запек, са чревни блокажи, хемороиди, болест на Crohn, IBS и други подобни заболявания на дебелото черво. За съжаление, най-честата причина е синдромът на засегнатото черво.

Засегнатите черва се появяват, когато парче отпадъци се забие вътре в червата и не може да се освободи от само себе си. Обикновено това е сухо изпражнение, което не е обработено правилно, но все още е в дебелото черво. Също така се характеризира с много остра и необичайна болка в корема. Понякога може да бъде толкова зле, че пациентът не може да стане от леглото без двойна болка.

Изключителната болка е най-честият симптом на засегнатото черво и е последвана от запек. Има няколко други симптоми, които могат или не могат да се появят при човек, който засяга червата му:

  1. малко количество кръв: Ако това се случи в едно или две изпражнения, това не е причина за аларма. Ако обаче изглежда, че трае повече от един ден, трябва да се свържете с Вашия лекар.
  2. Малки, кръгли табуретки или малък, но непрекъснат поток от табуретки: Това е нещо, което може да изкара повечето хора от следите на засегнатите черва, защото не е интуитивно … как бихте могли да повлияете на червата и все пак да отидете, дори ако е малко? Съвсем просто, блокирането позволява малко количество, но в никакъв случай не цялото количество.

Ако установите, че може да страдате от синдром на раздразнените черва, можете да се самодиагностицирате, за да потвърдите, че това е така. Ако се чувствате наоколо и изследвате стомаха си, трябва да можете да усетите бучки около долната част на корема. Това е препятствието, което изпитвате. Ако подозирате, че може да сте изложени на риск за засегнатото черво, може да потърсите добър, естествен билков препарат за почистване на дебелото черво.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *