Три сигурни признака, че трябва да отидете в клиниката по гастроентерология

By | юни 6, 2021

Ако имате стомашно-чревни проблеми, тогава имате нужда от помощ. Клиника по гастроентерология диагностицира и лекува различни чревни и стомашни проблеми. Ако имате някой от тези симптоми, може да искате да отидете при специалист за лечение.

Болезнено усещане за парене в гърдите

Усещането за парене, издигащо се от стомаха ви, което или изтегля гърлото ви, или се настанява в гърдите точно под гръдната ви кост, е един от най-честите симптоми на стомашно-чревни проблеми. Киселините често са симптом на често срещано състояние, известно като киселинен рефлукс. В допълнение към това усещане за парене, може да имате затруднено преглъщане или да имате суха кашлица, която не изчезва. Киселинният рефлукс също води до излишък на слюнка и лош вкус в устата.

Ако не лекувате киселини, може да се случи увреждане. Киселината може да изяде хранопровода ви и дори да причини язви в стомаха. В редки случаи киселината може да причини рак. Пътуването до гастроентерологична клиника може да спре щетите. В екстремни случаи лекарите там могат да определят дали е необходима операция за стягане на мускулите между хранопровода и стомаха, така че киселината да не тече нагоре.

Коремна болка и диария

Няма нужда от оплаквания като коремна болка или честа диария. Тези показатели, особено заедно, могат да бъдат знак, че страдате от възпалително заболяване на червата (IBD). Тези, които страдат от Crohn или улцерозен колит, двата най-често срещани вида IBD, също могат да страдат от ректално кървене, което може да доведе до анемия. Постоянната болка и диария също могат да причинят загуба на тегло. Вашият лекар ще трябва да проведе серия тестове, за да определи дали IBD е причината за болката. Ако имате положителен тест, ще получите комбинация от лекарства, включително противовъзпалителни и имуносупресори.

Постоянната коремна болка може да е признак за нещо повече от възпалително заболяване на червата. За някои това може да е признак на пептична язва. Язвата е рана в лигавицата на стомаха или горната част на тънките черва. Има много различни причини за язва, включително алкохол, тютюнопушене, прекомерна употреба на бактерии и НСПВС лекарства. Тези, които страдат от екстремен стрес, също могат да развият язва. Вашето лечение започва с антибиотици. Освен това на първо място трябва да премахнете или намалите условията, причинили болката. В екстремни случаи може да се наложи операция, тъй като излишната тъкан от белези може да запуши храносмилателния тракт.

Запек

Възпалителните заболявания на червата са само едно от стомашно-чревните заболявания, от които можете да страдате. Запекът също е много често срещан проблем, поради който трябва да посетите гастроентерологична клиника. Най-честото лечение е лаксативи. Проблемът при самолечението обаче е, че лаксативите могат да се прекаляват и да имат обратен ефект. Само не забравяйте, че тялото на всеки е различно. Честотата на движение на членовете на вашето семейство може да не съвпада с вашата. Ето защо е важно да знаете нормалните си движения в купата и да говорите с Вашия лекар, ако те се променят.

Клиниката по гастроентерология разполага с ресурси за лечение на проблеми с червата. Независимо дали проблемите са леки или сериозни, тези лекари могат да ви поставят по-здравословен път.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *