Средства на Crohn – Естествено лечение на болестта на Crohn

By | май 28, 2021

Болестта на Crohn се отнася до специфичен вид възпалително заболяване на червата, включващо хронично възпаление на стомашно-чревния тракт. Това възпаление обикновено засяга червата, но може да се появи навсякъде от устата до ануса.

Докато възпалението, свързано с болестта на Crohn, често се появява в края на тънките черва, присъединяващи се към дебелото черво, то може да възникне и във всяка част на храносмилателната система.

Петте различни вида болест на Crohn са:

Колит на Crohn, който засяга само дебелото черво

Илеит, засягащ илеума

Илеоколит, засягащ най-ниската част на тънките и дебелите черва

Йеюноилеит, причиняващ възпаление в горната част на тънките черва

– гастродуоденал, причиняващ стомашно възпаление

Болестта на Crohn може да се появи на всяка възраст, но най-често се среща при хора на възраст между 15 и 35 години. Въпреки че причината за болестта на Crohn е неизвестна, тя е свързана с проблеми с отговора на имунната система на организма. Възможно е тялото да реагира прекомерно на нормалните бактерии в червата.

Симптомите на Crohn’s включват, но не се ограничават до:

– умора

– Пожар

Коремни спазми

Честа диария

Запек

– болки в ставите

Загуба на апетит

Типичните лечения за болестта на Crohn включват лекарства, които помагат за контролиране на леко до умерено възпаление и антибиотици. По отношение на диетата, приемането на здравословно количество калории, витамини и протеини е важно за предотвратяване на недохранване и загуба на тегло. Трябва също да избягвате храни, които влошават диарията. Хората, които търсят по-естествен подход към болестта на Crohn, могат да се възползват от Омега 3 мастни киселини и алое вера, както и бромелаин (ензим), хлъзгав бряст и босвелия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *