Солни стаи Vs. Солени пещери

By | юни 5, 2021

В цялата страна изскачат стаи за изкуствени соли. Това е евтин начин да се даде на обществеността „вкус за това какво представлява истинската солна терапия“. Тези камери с изкуствена сол се създават чрез поставяне на метална решетка на стената, след това смесване на морска сол с изкуствени смоли и нанасяне на сместа ръчно върху стената, докато всички пропуски бъдат покрити. Някои солени стаи също използват този метод на своите тавани. Земята е покрита с рохкава морска сол.

Помещението има „стерилно бял“ външен вид. За да омекотят този външен вид, много солени стаи поставят хималайски солени лампи около стаята. Някои материали, използвани при изграждането на помещението, могат да бъдат среда за размножаване на бактерии.

Имайки това предвид, производителите на Halo-генератори препоръчват да се третира помещението с ултравиолетова светлина след всеки 45-минутен сеанс, за да се унищожат бактериите в стаята.

Солта се отделя в околната среда с помощта на машина, наречена Halo-генератор. Халогенераторът има множество метални остриета, които непрекъснато смилат натрошената сол с висока скорост, със звуков звук и я издухват във въздуха. Този метод на разпръскване на аерозол от частици натриев хлорид (около 0,3 – 0,5 микрона) може да побере стая до 300 квадратни метра.

Конструкцията на солената пещера е много различна.

Солените пещери са построени с тонове внесени големи солени скали, естествени смоли, дърво и водни елементи, които създават естествен микроклимат, който е напълно без бактерии. Тази стерилна среда, изпълнена с отрицателни йони, помага да се отпуснете и да модулирате нервната система, да освободи тялото от стреса на външни стимули и да инициира заздравяване и балансиране.

Солните пещери не използват халогенни генератори или други механични или изкуствени методи за „пръскане със сол“. Солта окислява механични части и след това пръска нездравословни оксиди в околната среда. Солта в пещера се регенерира и расте, защото водните характеристики в пещерата подхранват микроклимата със солен наситен разтвор, известен като дъното (произнася се така-LAY). Това е същото решение, открито в примитивните океани и ембрионалната течност.

Този уникален микроклимат е обогатен с 84 микроелемента, същите елементи, които се намират в човешкото тяло. Те се усвояват естествено от човешкия организъм чрез дишане и през порите. Когато тези елементи се вдишат и абсорбират в тялото, PH на тялото е балансиран и той се връща в състояние на здравословна хомеостаза. Водата и солта са същността на живота. Резултатът: тялото и умът са в перфектен баланс и вие се чувствате отпуснати, подмладени и заредени с енергия.

Изследвания и проучвания са показали полезната стойност на микроклимата на солените пещери за защита на тялото ни срещу вирусни инфекции, балансиране на имунната ни система, подобряване на спортните постижения и лечение на следните заболявания:

(1) инфекции на дихателните пътища: горни дихателни пътища, астма, бронхит, пневмония, синузит, обструктивна пневмония
(2) Сърдечно-съдови заболявания: хипотония, циркулаторна недостатъчност, период след инфаркт
(3) Заболявания на имунната система: щитовидна жлеза и др.
(4) Стомашно-чревни заболявания: възпаление на дебелото черво, болест на Crohn, спастичен дебело черво и улцерозен колит, запек, малабсорбция, гастрит, язва на стомаха и дванадесетопръстника
(5) Кожни заболявания: акне, дерматит, алергия, псориазис, забавяне на стареенето на кожата, премахване на бръчки
(6) Нарушения на нервната система: хронична умора, панически атаки, мигрена, подобряване на способността за концентрация.

Нарушения на метаболизма: лечение на затлъстяването

Като нелекарствено лечение на астма, бронхит, муковисцидоза (CF) и синузит, солените каверни се фокусират върху източника на проблема, вместо да потискат симптомите, както правят лекарствата. Това е решение без лекарства, без странични ефекти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *