Симптоми и причини за рак на дебелото черво или ректума

By | декември 28, 2020

В сравнение с други видове рак, броят на смъртните случаи от това заболяване в живота ми е до две, но това не е индикация за партньорство. Симптомите включват неща като кръв в изпражненията, загуба на тегло, силна умора и влошаващ се запек. Сред причините са високият прием на алкохол; червени меса; Преработени меса; затлъстяване; да пуша; и липса на упражнения. Той е само частично свързан с генетични фактори.

Превантивните мерки включват неща като скрининг; По този начин колоноскопията може да открие наличието на полипи, които могат да се превърнат в ракови тумори. Те могат да бъдат премахнати по време на процедурата, като по този начин намаляват риска.

Класиран е на трето място по честота на рака и е по-често при мъжете, отколкото при жените. Това може да се дължи на диетата и начина им на живот, тъй като жените са склонни да ядат повече зеленчуци и да се организират по-добре по-късно в живота, но това е по-скоро предположение от всичко друго.

Мъжете също са хора, които пият повече от жените, средно. Те са по-склонни да ядат червено месо и преработени храни. Съобщава се, че 75% до 95% се среща при хора без генетични фактори и това увеличава вероятността това да е свързано с околната среда и начина на живот.

Те са пациенти с възпалителна болест на червата (IBD) или болест на Crohn с по-високи рискови фактори. За тях се препоръчват лечение с аспирин и редовна колоноскопия. Превантивните мерки включват пиене на поне 5 чаши вода на ден, редовно физическо натоварване, по-голяма склонност към вегетарианска диета и избягване на алкохол и други канцерогени.

Страданията на хората, които познавам, които са починали от тази коварна болест, са били тежки. Един от тях започна с рак на простатата и след това се разпространи. Мъжете са по-малко склонни да получат ранна диагностика на симптомите и може да се разбере дали това се дължи на страх или глупост. Петте най-често срещани вида рак при мъжете започват с простатата, последвани от белодробен, колоректален, пикочен мехур и меланом.

Изводът е да се гарантира, че симптомите са под контрол, независимо колко малки изглеждат. Бучките в която и да е част на тялото определено си струва да бъдат диагностицирани и всякакви промени в движенията на червата или навиците определено са призивът на лекаря. Ранното диагностициране може да означава разликата между живота и смъртта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *