Ползи за здравето на алое вера и как може да подобри здравето ви

By | юли 9, 2021

Алое вера е популярна билка, която се среща в домовете на повечето хора. Това обаче не е просто елегантно и декоративно растение. Месестите му зелени листа съдържат гел с мощни лечебни свойства. Нека да разгледаме ползите за здравето от алое вера и как можете да се излекувате естествено с тази билка.

КОНЮКТИВИ
Конюнктивит или розово око се появява, когато конюнктивата, прозрачната мембрана, която покрива бялата част на окото, и вътрешната повърхност на клепача се възпалят. Симптомите могат да включват зачервяване, сърбеж, леко парене или парене и отделяне от окото. Това състояние е силно заразно и може лесно да се прехвърли от едното око на другото. Много е важно да лекувате тази инфекция възможно най-скоро. Алое вера притежава естествени антибиотични, стягащи и коагулиращи свойства. Приготвянето на компреси за очи със сок може да осигури така необходимото облекчение. Можете да нанесете малко количество гел от алое върху горните и долните клепачи, за да успокоите болката и зачервяването на конюнктивит.

ХЕМОРОИДИ
Хемороидите, известни също като хемороиди, са състояния на кожата, които карат вените в областта на ректума и анала да се подуят и да се възпалят. Това може да бъде причинено от редица фактори, включително напрежение по време на дефекация, запек, продължително седене и анални инфекции. Симптомите, свързани с хемороиди, могат да включват ректална болка, сърбеж и кървене по време на дефекация. Алое може да осигури охлаждащо и успокояващо усещане, когато се прилага върху хемороидална тъкан. Гелът от алое помага за намаляване на болката и подуването на хемороидите, тъй като е естествено противовъзпалително средство.

СЛЪНЧЕВО ИЗГАРЯНЕ
Слънчеви изгаряния се появяват, когато нивото на излагане на слънце или друг източник на UV светлина надвишава способността на защитния пигмент на тялото (меланин) да предпазва кожата ви. Често се характеризира със слънчево изгаряне, зачервяването се причинява от подути и запушени капиляри, които доставят кръв на кожата ви. Алое вера понякога се нарича „изгаряща билка“, тъй като традиционно се използва за лечение на всички видове изгаряния. Следователно, това е отличен метод за лечение на изгоряла от слънцето кожа. Той е високоефективно средство за облекчаване на болката, тъй като съдържа салицилова киселина, същото средство за облекчаване на болката, което се намира и в аспирина. Лигнините, друго химично съединение, открито в билката, увеличават кръвообращението и могат да помогнат за ускоряване на процеса на оздравяване при слънчево изгаряне.

РАК
Може би най-важният напредък за изследванията на алое вера е неговият потенциал за лечение на рак. Това изследване продължава през последните 30 години и е установено, че алоето съдържа редица химикали, които могат да увеличат реакцията на имунната ви система към антигените. Антигените са чужди частици в тялото ви, които могат да причинят инфекция. Растението алое има 23 полизахарида, които действат като стимуланти. Тези стимуланти помагат за контролиране на различни нарушения и заболявания на имунната система. Алое също съдържа лектини и емодини. Това са антитуморни химикали, които могат да помогнат за унищожаване на злокачествени ракови тумори. Когато имате антигени в тялото си, белите кръвни клетки първо реагират, като атакуват чужди частици. Проучванията са установили, че използването на алое вера засилва действието на белите кръвни клетки, което е много важно в борбата с рака.

Може ли алое вера наистина да е от полза за човешкото тяло или е просто измама? Човечеството се възползва от алое вера в продължение на хиляди години. Лечебните му свойства са известни от древни времена и досега това често срещано стайно растение е издържало теста на времето. Факт или измислица? Мит или медицина? Вие бъдете съдията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *