Пенис подутини, причинени от Lichen Nitidus

By | февруари 17, 2021

Има много неща, които биха могли да обяснят съществуването на подутини на пениса. Някои може да задават сериозни въпроси относно сексуалното здраве и здравето на пениса, но други са относително доброкачествени и не са основна причина за тревога. Те могат да причинят сърбеж или леко дразнене, но доброкачествените подутини на пениса обикновено са по-скоро зрителни нарушения: Мъжът иска да може да покаже своята мъжественост с гордост, а подутини могат да увредят иначе великолепния пенис. Това може да се случи, когато лишейните нидуси са причина за тези нежелани бучки на пениса.

Относно лишей нидус

Много мъже вече са запознати с лишеи от планина, друга причина за бучки на пениса. Лихен планус се характеризира с изключително големи сърбящи червеникави лезии, особено когато са групирани заедно. Лихен нитидус е като малкия братовчед на лишей планин.

Лихен нитюд е изключително рядко състояние на кожата и макар тази статия да се занимава с присъствието му върху пениса, то може да се намери и в други части на тялото – най-вече на гърдите, стомаха и ръцете. За разлика от лишеите от лишеи, пораженията, свързани с лишейните нидуди, са доста малки – обикновено 1-2 мм, така че в някои случаи те могат да изглеждат като „дупка“ върху кожата. Те също са склонни да бъдат хипопигментирани – тоест липса на цвят или пигментация. (Някои много светлокожи хора все още могат да запазят червеникав оттенък.) Често изпъкналостите се появяват в една линия, а понякога изглеждат малко по-големи, отколкото са в действителност, струпвайки се плътно заедно.

Повечето хора, които се заразяват с лишей нидус, правят това в началото на живота, при деца или млади хора. Много рядко се среща при възрастни хора.

Да причини

Какво причинява появата на лишеи от нишки? Това е резултат от възпаление на кожата или кожата, но какво точно причинява възпалението не е известно. Единственото известно нещо е, че тялото образува Т лимфоцити (вид бели кръвни клетки) в отговор на стимул, който причинява възпаление и следователно лишей нитус.

Понякога lichen nitidus се появява във връзка с други разстройства. Понастоящем не е известно дали има пряка причинно-следствена връзка между тези нарушения и лишейни нидуси. Едно от тези други нарушения е лихен планус. Други включват:

Екзема, кожно заболяване, проявяващо се със сухи, сърбящи обриви

Туберкулоза, потенциално опасно инфекциозно белодробно заболяване;

Болест на Crohn, храносмилателно заболяване, което може да бъде доста болезнено;

Ювенилен ревматоиден артрит, заболяване на основата на ставите.

Въпреки че лишейът нидус е състояние, те рядко причиняват други симптоми, освен сърбеж на заразената област.

Лечение

Състоянието обикновено продължава няколко месеца и обикновено преминава без лечение. Кортикостероидите обикновено се използват, когато се препоръчва лечение. Понякога ще се използват фототерапия и антихистамини. Обикновено се препоръчва и витамин А.

Няма типични усложнения, свързани с лишеите от лишей. Много мъже обаче намират присъствието на тези подутини на пениса за смущаващо и могат да ги накарат да се чувстват несигурни относно сексуалните си способности.

Натъртванията на пениса често могат да причинят толкова драскотини, че деликатната кожа на пениса е повредена. Редовно използване на първи клас крем за здраве на пениса (здравните специалисти препоръчват Man1 Man Oil, което е клинично доказано, че е меко и безопасно за кожата) мога да помогна. Кожата на пениса може да бъде възстановена чрез правилно овлажняване, така че изберете крем, който съдържа комбинация от овлажнител като масло от ший (висококачествен омекотител) и витамин Е (естествен овлажнител). Ако кремът съдържа мощен антиоксидант като алфа липоева киселина, който се бори с вредните свободни радикали, кожата също ще бъде укрепена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *