Озоновата автохемотерапия – Hype Or Hope?

By | януари 30, 2021

Озонотерапия

Забелязали ли сте някога странната миризма на буря? Причината за тази миризма е озонът.

Въпреки че е открит отдавна – през 1840 г., той остава обект на много противоречия и спорове. Той ни предпазва от ултравиолетово лъчение като озонов слой около Земята. Ако там нямаше озон, щяхме да сме мъртви. От друга страна, озонът, компонент на мъглата, вреди на белите дробове на човека. Подобно е на хората: няма абсолютно никакви добри или всички лоши хора. Всеки индивид има свои добри и лоши характеристики.

Въпреки че озонът не е одобрен за медицинска употреба от англоговорящите медицински асоциации или правителствени агенции, много лекари смятат, че е полезен в много страни и затова: Те започнаха да използват озон малко след откриването му в Европа през 1956 г. За стерилизация на хирургически инструменти поради неговите антибактериални и антивирусни свойства. По-късно европейците започват да използват питейна вода, за да я стерилизират.

Какво за нас? Беше ли зад Европа? Не тогава.

1885 – Джаксънвил, Флорида. Местна медицинска асоциация във Флорида публикува „Озон“ от Чарлз Дж. Кенуърти, М. Д., М.Р.С.В. Това означава, че по това време лекарите в САЩ са използвали широко озона медицински без никакви ограничения. Това, което някога е било предмет на публикуване в престижни медицински списания и е използвано за лечение на хора в почти всяка кубинска болница само на 100 километра от Флорида, сега е причината за ареста му в щата Флорида. През 1999 г. Кенет Р. Тийфол и съпругата му Мардел Барбър (бивша Юпитер Флорида) бяха осъдени на общо 8 години затвор за маркетинг и продажба на озонови генератори. Но беше през 1999г. За щастие или за съжаление, лекарите не знаеха за това преди сто години и продължиха да лекуват хората с озон.

1892 г. – Англия. Престижното медицинско списание Lancet публикува статия за употребата на озон като лечение на туберкулоза.

1916 г. – Първа световна война Много ранени и се нуждаят от лечение. Лекарите са използвали озон за заздравяване на рани и лечение на инфекции поради неговите антибактериални свойства. По това време беше публикуван престижен доклад на Lancet от майор Джордж Стокър от MRCS: Включването на резултатите от първите 21 случая, лекувани с озон във „Военна болница на кралица Александра„ Англия “, не може да се счита за нищо друго, освен за хуманитарна, научна, или икономически. Повечето случаи са натъртвания и синуси на бедрото и пищяла. Това е страхотният опит на онези, които са претърпели множество военни операции. Такива случаи упорито се съпротивляват на лечението и са склонни да останат незараснали в продължение на месеци и години … Не успях само в един случай … прекрасните лечебни свойства на озона … засегнатата част … като бактерицидно, унищожава всички враждебни микроорганични растежи … тъй като френският химик Hennocque демонстрира, че има големи сили в образуването на оксихемоглобин … в момента Нашите познания за ефектите на озона, но малко, но по-късно, повече за неговата работа и резултати. Надявам се да донеса задоволителни факти на медицинската публика „.

Изчакайте секунда, FDA твърди: „Озонът е токсичен газ без познато полезно медицинско приложение в специфична, допълнителна или превантивна терапия. За да бъде озонът ефективен като микробицид, той трябва да присъства в много по-голяма концентрация от тази. Безопасно за хората и животните. нещо, което може да бъде толерирано по някакъв начин. „

Наистина ли?

1991 – Канада. ХИВ епидемията вилнееше и нямаше ефективно лечение. Вдъхновена от германските доклади за озоновата автохемотерапия за успешно лечение на ХИВ, на канадската болница беше дадена зелена светлина да продължи регионалната автохемотерапия. За съжаление всъщност никога не е доказано, че е ефективен срещу ХИВ. Въпреки това, той се оказа безопасен чрез много европейски проучвания. Може би озонът от Европа е по-безопасен от Америка? Не изглежда така.

2000 г. – САЩ. Международното общество по хематология публикува своя доклад на изследователската група от Изследователския институт на Скрипс, Калифорния, САЩ: „Озоновата автохемотерапия е призната за форма на алтернативна медицина и все още не е претърпяла строгостта на добре проектираните клинични проучвания. Въпреки насърчителните анекдоти, Използването на озон при различни разстройства. В докладите има опасения, че озонът може да повлияе неблагоприятно върху мембраните на червените кръвни клетки и метаболитите сами по себе си. Целта на това проучване е да се определи ефектът от прилагането на озон при концентрация, която обикновено се използва в автохемотерапията. клетъчни ензими и междинни продукти и ефектът върху целостта на червените кръвни клетки. Предлагаме да се насърчават клиничните изпитвания за тяхното използване. ”Същите резултати бяха получени в японски, израелски, полски и италиански изследвания.

Но къде има повече работа извън Scripps от САЩ? Те не съществуват. Може би имат по-добро оборудване в Европа и Япония? Или може би са по-добре финансирани? Или може би озонът е много евтин и лесно достъпен, за разлика от лекарствата?

Очевидно има две експертни групи: за и против. Първата група смята, че озонът е отрова и не може да се използва като лекарство. Втората група смята, че озонът може да се използва като лекарство. Подобно на ангиотензин конвертиращите ензимни блокери – лизиноприл, еналаприл, каптоприл и др. Всички тези първоначално противоречиви лекарства са били вдъхновени от змийска отрова, но сега би било почти невъзможно за лекарите да си представят живота без тях. Или в момента няма достъп до разредителя за кръв Coumadin, вдъхновен от животоспасяващата отрова на плъхове.

Войната между тези две групи стана още по-брутална от успешния съюз между озоновата терапия и автохемотерапията, който европейските лекари използват повече от 50 години. Истинският проблем беше, че никой не беше готов да плаща за контролирана работа на много евтин и неподходящ за газ газ.

Май 2005 г. – Италия, Физиологичен отдел на университета в Сиена. Д-р Професор по физиология на име Велио Бочи седи на бюрото си. Документът, който той написа обаче, не е за физиологията. Темата на статията му е озоновата терапия, тъй като в допълнение към работата си по физиология, Dr. Велио Бочи е признат експерт в световната употреба. Той реши да „премахне недоразуменията и съмненията относно озоновата терапия и да изясни биохимичните и фармакологичните механизми на действие на озона …“. Според статията за преглед озонът, даван в малки дози, не причинява вреда, като създава свободни радикали. Вместо това ни осигурява защита срещу тях, като стимулира реакцията на тялото ни. Той също така стимулира имунната ни система, като отделя цитокини. Освен това озонът насърчава образуването на азотен оксид, който е необходим за подобряване на циркулацията, тъй като отваря вените ни. Нитроглицеринът или виаграта действат по този начин. Тези факти потвърждават, че не са докладвани почти никакви странични ефекти след използване на озонова автохемотерапия и ни предоставят научна основа, за да обясним защо това е полезно за човешкото тяло.

Според професор Велио Бочи, MD озоновата автохемотерапия може да бъде от полза при лечението:

1. Паразити, херпес, инфектирани рани, остеомиелит и др. Остри и хронични инфекциозни заболявания, които не се повлияват от традиционните лечения като

2. Живот с исхемични заболявания, които причиняват лоша циркулация в мозъка или сърцето, като коронарна артериална болест.

3. Множествена склероза, болест на Crohn, ревматоиден отит и др. Авто имунни заболявания като

4. Дегенеративни нарушения като деменция.

5. Някои белодробни заболявания.

6. Синдром на хронична умора.

7. Стоматология за лечение на инфекциозни лезии.

И т.н.

Разбира се, озоновата автохемотерапия не е за всеки. Това не е вълшебно хапче, но може да се има предвид, когато традиционните лечения се провалят.

ОТКАЗ ОТ ОТГОВОРНОСТ: Мненията тук не отразяват възгледите на Американския съвет за медицински професии, FDA или други държавни агенции. Тази статия не е предназначена да предоставя медицински съвети на лица и трябва да се използва само за информационни цели. Освен това тази статия не е предназначена да предявява здравни претенции. Моля, консултирайте се с вашия първичен лекар, преди да вземете някакви медицински решения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *