Масажни противопоказания – Защо някои хора не могат да си направят масаж

By | юни 3, 2021

Масажната терапия е прекрасна и полезна форма на цялостна грижа за здравето. Масажът може да облекчи стреса, да облекчи мускулното напрежение, да подобри кръвообращението и списъкът продължава. Но масажът може да навреди на вашето здраве, ако имате определени физически състояния, заболявания или заболявания. Ако имате заразно здравословно състояние, можете също да изложите терапевта си на риск от заразяване с определени заболявания.

Терминът „противопоказание за масаж“ не Може да получите масаж или масажът може да бъде ограничен до определени зони на тялото ви. Когато сте противопоказани за масаж, това е за вашето здраве и безопасност, както и за масажисти. Всички противопоказания не означават, че никога не можете да си направите масаж. Има два вида противопоказания: местни противопоказания и абсолютни противопоказания.

Местни противопоказания

Местните противопоказания са състояния, включващи патологично заболяване / заболяване или остро нараняване. Тези условия означават, че трябва да се внимава и масажът да се адаптира към ситуацията. Това е да се гарантира безопасността както на клиента, така и на терапевта. Масажът за клиента трябва да се коригира така, че да не разсейва ситуацията или да не причинява допълнителни вреди на клиента. За терапевта той трябва да гарантира, че терапевтът няма да се разболее.

Ако имате локално противопоказание, Вашият терапевт може да изиска освобождаването на лекаря, преди да се съгласи да Ви масажира. Някои местни противопоказания просто изискват от вас и вашия терапевт да обсъдите ситуацията и да приспособите масажа според това. И в двата случая терапевтът ще вземе окончателното решение дали можете да направите масаж или не. Това се прави, за да защитите вашето здраве и безопасност, както и масажиста.

Масажът за локално противопоказание може да се коригира по няколко начина. Наскоро изкълчен глезен може да означава, че трябва да се избягва зона като подбедрицата. Може да се наложи регулиране на налягането по време на масаж. Позицията, в която клиентът лежи на масажната маса, се коригира, например, като се използва странично легнало положение за бременни жени. Това може да означава и коригиране на времето, разрешено за масажа.

Някои от най-често срещаните местни противопоказания включват, но не се ограничават до: Абнормни бучки, Ance Vulgaris, стъпало на леглото, мехури, натъртвания, синдром на карпалния тунел, колит, болест на Crohn, цистит (Бейкър и мазнини), декубитни язви, чревен артрит, Болест на Грейвс, херния, хипер и хипотиреоидизъм, инфекциозни заболявания, синдром на раздразнените черва, локално възпаление, отворени рани, флебит, отровен бръшлян – дъб – смрадлика, херпес зостер, подути лимфни възли, язви, незараснали изгаряния (необичайни слънчеви изгаряния), разширени вени и брадавици.

Следните условия намерение изисква разрешение от практикуващ лекар: Акромегалия, аневризма, атеросклероза, изгаряния, рак, мозъчно-съдов инцидент, хронична обструктивна белодробна болест, застойна сърдечна недостатъчност, коронарна артериална болест, хемофилия, болест на Ходжкин, бъбречни камъни, левкеромия, миастениоза , Поликистозна бъбречна болест и уремия.

Абсолютни противопоказания

абсолютни противопоказания, отрицателен направете си масаж. Масажирането на някой с абсолютни противопоказания може да създаде сериозни рискове за здравето на клиента и / или терапевта. Някои абсолютни противопоказания могат дори да доведат до смъртта на клиента.

Не всички абсолютни противопоказания са постоянни; т.е. може да имате ситуация, при която можете да си направите масаж, след като се изчисти. Тези състояния обикновено са заболяване като вирусна инфекция. Някои състояния са постоянни и за съжаление не можете да правите масаж, ако има такъв. Така или иначе, докато състоянието е в остър стадий, ще бъдете лишени от масажна терапия.

Следва общ списък, но временно, абсолютни противопоказания за масаж: варицела, контактен дерматит (ако е често срещан), диария (поради инфекция), треска, морбили, подагра (в остър стадий), хепатит, уртикария, високо кръвно налягане (освен ако не се контролира с лекарства, диета) упражнение) Грип (грип), въшки, лупус (по време на пристъп), морбили, мононуклеоза (моно), паротит, пневмония, трихофития, скорошни наранявания или операции, краста и тонзилит. Този списък не е окончателен, но е списък с по-често срещани състояния, които са абсолютни противопоказания. Всичко това са временни ситуации, при които можете да си направите масаж, след като завършите курса им.

Следните ситуации са постоянно състояние, което ще ви попречи да си направите масаж. Това са сериозни състояния и ако си направите масаж, това може да причини повече здравословни проблеми и дори смърт. Вашият масажист трябва да бъде информиран за тези ситуации. Това е една от причините да попълните формуляр за здравна история, когато влезете в кабинета на професионален масажист.

Някои често срещани абсолютни постоянни противопоказания (това не е окончателен списък): Кръвни съсиреци, чернодробна цироза, дълбока венозна тромбоза (ДВТ), емболия, хипертония (освен ако не се контролира от лекарства, диета или упражнения), чревна обструкция, бъбречна недостатъчност, лимфангит, миокардит , Перикардит, белодробна емболия, тежък остър респираторен синдром (ТОРС), синкоп (припадък) и туберкулоза.

Докато масажът има много предимства, някои състояния изискват повишено внимание. Ако имате състояние, което не е изброено тук или не сте сигурни дали можете да си направите масаж, говорете с вашия масажист и семеен лекар. И двамата с удоволствие биха обсъдили това с вас. Не забравяйте, че ако сте отказани за масаж поради състояние, което имате, това е така, защото масажистът се занимава с най-доброто ви здраве.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *