Лакомия (Част 3): Как да преодолеем

By | юни 4, 2021

Лакомията е трудна за преодоляване. От време на време се боря с това, тъй като облекчението ми от емоционален стрес е да отида на вечеря. Искам да се чувствам по-добре с храната. Има както психически, така и здравни проблеми.

Ключът към преодоляването на лакомията е двоен: трябва да бъдете самодисциплинирани и да дадете контрол на Бог. Тези две неща винаги са по-лесни за казване, отколкото за правене. Наградите от успеха обаче са неразбираеми.

Първо, помирете се с Бог. Това трябва да е първото и най-важно, за да успеете и да останете успешни. Бъдете честни с Бог относно вашата слабост. Поискайте прошка и след това му предайте това бреме.

Но той ми каза „Моята благодат е достатъчна за вас, защото моята сила е пълна в слабост.“ Затова ще се похваля с повече от своите слабости, за да може силата на Христос да остане над мен. – 2 Коринтяни 12: 9

Второ, бъдете самодисциплинирани. Тази втора стъпка също е много важна. Трябва да бъдете толкова самодисциплинирани във вашата разходка с Бог, колкото и в това, което слагате в устата си.

Всеки ден отделяйте време за четене на Библията и молитва. Ако ви е трудно да направите това, започнете от малко. Кажете няколко стиха на глас всяка сутрин и помолете Бог за помощ при лакомия.

Променете рутината си, вместо да ядете три големи хранения на ден. Започнете да ядете 5-6 хранения на ден на малки порции. Ще ядете на всеки 3-4 часа. Направете юмрук с ръка. Яжте нещо с големината на юмрука си при всяко хранене. Някои примери са малък пеперони на Уенди, малък хамбургер, спагети с големина на юмрук … Ако приготвяте 5-6 хранения сутрин през целия ден, не е нужно да се притеснявате, че ще сте в крак с всичко. Когато яденето приключи, ще разберете, че яденето е готово.

Носете много вода и аромати със себе си. Не забравяйте да пиете вода между 5-6 хранения. Добавете ароматизатора, за да си придадете разнообразие и да ви помогне да преминете към следващото хранене.

Позволете си две закуски на ден. Тези закуски могат да бъдат ядки, стафиди, плодове, слънчогледови семки, говеждо месо и др. като здравословни неща. Закуските могат да бъдат всякакви, избягвайте неща като чипс и бонбони. Тези закуски също трябва да са малки по природа. Проверете размера на сервирането на закуската и я опаковайте предварително в торбичка Ziploc. Тогава ще разберете, че държите закуските си в рамките на добри правила.

Ако започнете да се чувствате изкушени, отидете на Писанията. Повторете тези стихове на глас и помолете Бог за спасение. Ако имате някой, на когото имате доверие, помолете го да ви партнира по този въпрос. Когато ви се прииска да се счупите, обадете им се. Хората се нуждаят от подкрепа, за да останат на път. Всички понякога залитаме. Имате приятел, който да ви помогне да преминете през това.

Не забравяйте, че промяната на навика никога не е лесна и промяната му никога не е без неравности по пътя. Ако объркате нещата, помолете за прошка, префокусирайте се и бавно се придвижете към целта си. Бог е там, за да ви помогне. Той иска успеха ви също толкова или повече, колкото и вие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *