Контролиране на дивертикулит Естествено

By | януари 31, 2021

Били ли сте диагностицирани с дивертикулит? Добре дошли в една от най-бързо развиващите се групи в САЩ днес. Дивертикулитът е сред шестте най-често диагностицирани болести в амбулаторни центрове и в Съединените щати има повече от 236 000 смъртни случая, които са основната причина за храносмилателни заболявания. Според изследвания това представлява 9,8% от всички смъртни случаи през тази година *.

Съединените щати водят света с почти 75% разлика в документираните случаи на разстройства. И това наистина зависи от два въпроса; Първо, безкрайното поглъщане на токсични вещества, които и двамата съзнателно и несъзнателно допускаме в тялото си, и второ, лекарства, често предписвани от медицинската общност. Може да е време да помислите за по-естествен, разумен подход чрез промени в начина на живот, здравословни диети и естествени билкови избори.

Важно е да се разбере как се развива дивертикулит. Торбички (дивертикули) се образуват на стената на дебелото черво и в тези торбички се утаяват хранителни частици и изпражнения. Те приличат на малки балони, които стърчат от външната стена на колоната. Това се нарича дивертикулоза. Когато бактериите се натрупват и торбичките се възпаляват или заразяват, това се превръща в дивертикулит, по-сериозно заболяване.

Дивертикулитът може да варира от лека инфекция до тежка инфекция, в зависимост от начина на живот и хранителните навици. С течение на времето чревните стени могат да се разрушат и след това да започнат да се разкъсват от натиска на частици храна или изпражнения, които го изтласкват в чревната стена. Ако инфекцията се разлее в коремната кухина (перитонеална), тя може да инфектира коремната стена и да се превърне в перитонит.

Тази инфекция може да се разпространи и в други части на тялото (сепсис). Ако има необичаен отвор, фистулата се развива между две части на дебелото черво или между дебелото черво и други органи, като пикочния мехур или уретрата, бактериите и инфекцията също могат да се разпространят в тези органи. И в крайна сметка дивертикулитът може да причини чревна обструкция в дебелото черво.

Така че можете да видите къде отива това. След като сте били диагностицирани с дивертикулит, вероятно ще трябва да контролирате симптомите до края на живота си. Разглеждайте това като състояние като диабет или астма. Ако контролирате ситуацията с помощта на естествени, логични методи, не е необходимо да понижавате качеството си на живот и всъщност може да се подобри.

Най-често срещаният метод за лечение в стандартната американска медицина е предписването на фармацевтичен разтвор. Най-често предписваното лекарство е Cipro. Проблемът с това лекарство, подобно на много химически създадени лекарства, е, че постоянните странични ефекти на флуорохинолоните, активната съставка на ципроглоксацин, могат да причинят хронично заболяване и увреждане.

Колкото по-дълго сте изложени на лекарството, толкова по-вероятно е да бъдете неблагоприятно повлияни от лекарството. Страничните ефекти и противопоказанията на лекарствата, предписани от лекари, могат лесно да бъдат намерени в Physician’s Desk Reference. Не си спомням нито един лекар, с когото съм имал работа за роднина, или лекар, който да е обяснил това подробно, когато е писал лекарство за себе си. Рядко се случва лекар да обсъди тези възможности с пациентите си.

Също така, това лекарство не лекува дивертикула (торбичката); Това е просто антибиотик за унищожаване на бактерии, които са присъствали по време на приема на лекарството. Ако не промените храносмилателната си среда, дивертикулитът вероятно ще се върне и вероятно ще ви бъде предписано повече Cipro.

Проблемът с това е, че с течение на времето тялото ви развива имунитет срещу антибиотици, след което антибиотиците започват да унищожават вашите „добри“ бактерии, което допълнително нарушава имунната ви система и ви прави все по-податливи на разпространението на инфекцията. Той възниква от новите бактериални отделения в дивертикула.

Освен имунни проблеми, Ciproflaxin (активната съставка, открита в Cipro) може да причини алергични реакции като: кошери; затруднено дишане; Докато приемате това лекарство, може да се появи подуване на лицето, устните, езика или гърлото. Други възможни нежелани реакции могат да включват силно замайване, припадък, бърз или ударен сърдечен ритъм, внезапна болка, пукане или пукане, натъртване, подуване, чувствителност, скованост или загуба на движение в някоя от ставите, водниста или кървава диария, объркване. Халюцинации, депресия, необичайни мисли или поведение, припадъци (конвулсии), силно главоболие, шум в ушите, виене на свят, гадене, проблеми със зрението, болка зад очите, бледа или пожълтяла кожа, тъмна урина, треска, слабост, по-малко урина повече или не повече от нормално, лесно натъртване или кървене, изтръпване, изтръпване, тежка кожна реакция, треска, възпалено гърло, подуване на лицето или езика, парещи очи, болка в кожата, последвано от червен или лилав кожен обрив, който се разпространява (особено по лицето или горната част на тялото) и причинява образуване на мехури и лющене. По-малко сериозните странични ефекти на ципрофлоксацин могат да включват: гадене, повръщане, замаяност или сънливост, замъглено зрение, чувство на нервност, безпокойство или възбуда и / или проблеми със съня (безсъние или кошмари). Появата на симптоми на псевдомембранозен колит може да се появи по време или след антимикробна терапия.

Е, как да се отървете от тази въртележка?

Както при почти всяка болест, най-важният начин на действие трябва да включва промени в диетата, упражненията и начина на живот. Има обаче много природни ресурси, които могат да помогнат за стабилизиране на храносмилателната система и намаляване на щетите, причинени от влиянието на околната среда.

Ето някои билкови варианти, които могат да ускорят лечебния процес. Може би най-важният принос на тези билки е способността им да осигуряват хранителни вещества, липсващи в повечето диети. За да увеличите максимално лечебните ефекти на билките, опитайте да използвате формула с течна тинктура. Течните формули имат много дълъг срок на годност (около 5 години), когато са направени с алкохол. Глицериновата основа ще продължи около 2 години. Тъй като се нуждаете само от малко количество, обикновено 12 до 14 капки три пъти на ден, което ги прави по-рентабилни от другите билкови форми. Те ще се обработват по-бързо във вашата система и ще максимизират усвояването на билковите свойства.

Сок от алое вера Има мощен лечебен ефект при храносмилателни разстройства като дивертикулит. Когато се използват редовно, повечето хора отчитат положителни резултати в рамките на 3 до 30 дни, в зависимост от тяхното състояние. Той също така действа като добра основа за смесване на течни билкови тинктури, които понякога могат да имат силен вкус. Можете също така да добавите нелимонов сок за вкус, ако е необходимо.

Ечемична трева Това е единствената растителност на земята, която може да осигури единствената хранителна подкрепа от раждането до напреднала възраст. Освен това детоксикира организма от вредните вещества, които храносмиламе всеки ден. Олово, живак, алуминий и др. Това е една от най-добрите билки, които се използват за елиминиране на отравянето с тежки метали, тъй като се свързва с металите и ги изнася извън тялото. Подпомага възстановяването на тъканите и лекува язва на стомаха и дванадесетопръстника и всякакви възпаления в храносмилателния тракт.

Ечемичната трева е една от най-старите от всички отглеждани зърнени култури и се отглежда преди семена. Следователно е без глутен. Това е супер зелено почистващо вещество със свободни радикали с високо количество хлорофил, което помага за детоксикация, прочистване на вътрешността и възстановяване на тъканите и е дезодорант на природата. Ечемичната трева също осигурява около три дузини витамини и минерали, включително високи нива на калций, желязо, калий, фолиева киселина и витамини А, В1, В2, В12, С и Е, които са от съществено значение за човешкото здраве.

Използва се за облекчаване на възпалението и успокояване на дискомфорта в стомаха, но може и да тонизира и укрепи стените на стомаха. Това качество, което помага на храносмилането, помага на храносмилателната система и помага за облекчаване на лошо храносмилане (включително лактодиспепсия при деца), подуване на корема, киселини, гадене, гастрит, язва на дванадесетопръстника и пептичната язва, а също така помага за подобряване на апетита. Казва се, че ечемичната трева успокоява чревното дразнене и облекчава много чревни проблеми, включително запек. Използва се за подобряване на здравето на дебелото черво, улесняване на ежедневната редовност и може също да помогне за предотвратяване на тежки злокачествени заболявания на червата.

ВодораслиДруги морски водорасли, които са богати на хранителни вещества и съдържат естествен йод, са чудесни подаръци от морето. Едно от основните предимства на Liquid Kelp е, че той абсорбира и премахва лекарства, химикали, тежки метали и радиоактивен стронций от тялото, укрепвайки имунната ви система за борба с вирусите. Лечебните растения твърдят, че натриевият алгинат, активната съставка в водораслите, свързва тези токсини в стомашно-чревния тракт и предотвратява тяхното усвояване в организма. Счита се за стабилизатор на тялото, който поддържа здравето на надбъбречните жлези, хипофизата и щитовидната жлеза и успокоява чувствителната или проблемна храносмилателна система, като до голяма степен помага при лечението на повтарящи се запеци и подуване на стомаха.

Келпът убива бактерии и други болестотворни организми и абсорбира токсините от храносмилателната система. Това е полезно за подобряване на храносмилането, стимулиране на бъбречната функция, увеличаване на циркулацията и прочистване на кръвта и помага за балансиране на нивата на PH на тялото ви. А добавките Liquid Kelp са сред най-големите източници на витамини и минерали, съдържащи повече от 70 микроелемента и основни минерали, включително йод, калций, магнезий, калий, желязо, силиций, фосфор, манган, цинк, витамини B1, B2, B3, А. , C, E, G, S и K. Богатият морски източник на хранителни вещества от водораслите има буферни свойства, за да неутрализира отпадъците и да улесни извеждането им от тялото.

Лист папая Екстрактът съдържа папаин, разтварящ протеините ензим, който разгражда пшеничния глутен и въглехидратите за допълнителна храносмилателна защита. Той е бил много полезен за храносмилането и се казва, че стимулира червата по време на запек, често срещан страничен ефект на дивертикулит, и също така се смята, че е полезен при лечение на възпалителни разстройства на червата. Листът от папая е източник на калций, желязо, магнезий, манган, фосфор, калий, цинк и витамини В1, В2, В3, В5 и С.

Семена от грейпфрут Екстрактът е изключително антимикробен, което означава, че може да се бори с бактерии, гъбички, вируси, паразити и няма да им позволи да растат. Грейпфрутовите семена също са с високо съдържание на витамин С, който укрепва имунната система и помага на организма по естествен начин да се отърве от токсините и неутрализира свободните радикали. Действа като антибиотично лекарство, без да унищожава добрите бактерии, които искате да присъствате. Доказано е също, че има алкализиращ агент, който помага за балансиране на вътрешното рН и по-специално помага за премахване на чревните инфекции, инхибира, като същевременно възстановява баланса на чревната флора, и насърчава растежа на здрави бактерии. Може да се използва за борба с голямо разнообразие от инфекции и е едно от най-добрите лечения за киселинност и облекчава лошо храносмилане, киселини и киселинен рефлукс **.

Лист майорана Това е ароматен тоник, който е полезен за храносмилането. Той облекчава киселите болки в стомаха и стомаха; Освен това е естествен дезинфектант, противовъзпалителен, противогъбичен и антиоксидант, който ефективно облекчава болката. Смята се, че е по-релаксиращо от мащерката, лек тоник за нервната система и се използва за успокояване на нервите и облекчаване на напрежението. Това е естествен дезинфектант, антисептик, противогъбично и антибактериално, който има лечебни свойства и се бори с инфекцията ***.

Див сладък картоф Той е с високо съдържание на растителни хормони, които могат да бъдат синтезирани, за да поддържат здравето и баланса на хормоните. Смята се, че е спазмолитик, който облекчава мускулни крампи, коремни спазми, болки в яйчниците и матката, синдром на раздразнените черва и спазматично хълцане. Казва се, че дивият Ям успокоява нервите (и тялото) и е полезен при храносмилателни проблеми. Растението се използва за изхвърляне на газове от стомаха и червата и не само премахва вятъра, но и коликите. Wild Yam се счита за средство за почистване на черния дроб, използвано за стагнация на черния дроб и жлъчния мехур, и понякога се споменава като един от най-добрите естествени облекчители на жълтеница, жлъчен мехур и гадене. Смята се, че функциите на черния дроб подпомагат и стимулират черния дроб, жлъчния мехур и далака и увеличават потока на жлъчката; Това е не само полезно за черния дроб, но също така подпомага доброто храносмилане.

Корен от женско биле Предлага страхотна подкрепа за храносмилането и здрава храносмилателна система. Докато покрива лигавицата на стомаха със слуз, тя отпуска лигавиците и защитава стомаха и червата. Като антибактериален корен от женско биле спира растежа на много бактерии и осигурява допълнителна подкрепа за лечение на чревна инфекция. Коренът от женско биле е старо, леко слабително средство, известно също така, че прочиства дебелото черво. Тази билка има почистващ стимулант, който е ефективен за премахване на токсините и отпадъците от тялото. Съдържа женско биле, биотин, калций, холин, желязо, лецитин, магнезий, манган, пантотенова киселина, фосфор, калий, селен, силиций, цинк, витамини А, В1, В2, В3, С и Е.

НевенЦветът на невен се използва в традиционната медицина от стотици години. Във вътрешната си форма на тинктура невенът подпомага лечебния процес на храносмилателните заболявания. Невенът действа, като стимулира лимфната система, намалява отока и премахва токсините от тялото. Тинктура от невен също помага на организма при храносмилането, особено храни с високо съдържание на мазнини. Успокоява лошото храносмилане и киселини, защото е „болезнено“ и се смята, че е чудесно билково лекарство при колит, стомашни спазми и диария. Невенът предпазва лигавицата на стомаха и червата, като предотвратява ефектите на бактерии, свързани с гастрит, пептична язва и рак на стомаха.

Крамп кора Индийско лекарство с леко успокояващо затоплящо и спазмолитично свойство, което може да помогне за облекчаване на болезнени контракции за хора, страдащи от храносмилателни оплаквания като дивертикулит, гастрит, лошо храносмилане, синдром на раздразнените черва или IBS.

Дейзи Билковият екстракт се използва широко за успокояващия си ефект върху храносмилателната система, като същевременно укрепва стените на храносмилателната система. Това прави лайката много добър избор като част от лечението на дивертикуларни разстройства и възпалителни състояния на червата. Лайката спира спазмите в гладката лигавица на стомаха и червата и съдържа противовъзпалителни, антибактериални, антивирусни и антипаразитни химикали. Като спазмолитик, той помага за облекчаване на стомашни спазми и може да бъде от полза за облекчаване на гадене, киселини в стомаха и подуване, свързано със стреса.

кимион Семе Той е добър източник на лечение за храносмилателни проблеми като запек, колики, прекомерно подуване, лошо храносмилане, киселини, спазми, синдром на раздразнените черва (IBS) и като стимулант на апетита. Кимионните семена съдържат масла, протеини, витамин А, витамин С, ниацин, рибофлавин, тиамин, калций, калий, желязо и много антиоксиданти.

Кимионът е ароматна билка, която е описана като „почистващ препарат за дома“ за тялото. Той е ефективен агент при подуване на корема, колики, запек, херния, леки спастични състояния на стомашно-чревния тракт и е известен с подобряване на апетита и успокояване на много състояния, включително спазми на жлъчния мехур, прекомерно подуване, гадене и стомашни язви. Кимионът ускорява храносмилателната система. Кимионът също така повишава апетита или подпомага храносмилането. Особено, когато се комбинира с копър или мента, той може да предпази храносмилателната система от инфекции, които могат да доведат до язви, синдром на раздразнените черва или IBS. Лечебните растения го смятат за една от най-важните билки за укрепване на червата. Фибрите, открити в семената на кимион, се свързват с токсините в храните и помагат за защита на лигавицата на дебелото черво от ракови клетъчни образувания.

Котешки нокът Произхожда от перуанската тропическа гора и е широко признат като превъзходен имуностимулант със своите антиоксидантни, антивирусни и противовъзпалителни качества. Казва се, че е „животворно“ тонизиращо средство, което почиства чревния тракт, насърчава здравословното ниво на кръвното налягане, Cat’s Claw има голямо разнообразие от терапевтични приложения, особено за храносмилателната система, балансирайки чревната флора и укрепвайки имунната система. .

Използва се за лечение на инфекции и голямо разнообразие от чревни разстройства, включително дивертикулоза и дивертикулит.с и да действа срещу Helicobacter pylori, бактерията, свързана с гастрит и пептична язва. Появата на знания за тинктурите на Cat’s Claw не би могла да бъде в по-добро време, тъй като мнозина сега се страхуват, че борбата с рака е загубена, ще се развият нови смъртоносни вируси и ще се развият нови „супер бактерии“ поради прекомерна употреба. антибиотици.

Смята се, че ефективно пречиства и детоксикира чревния тракт и регенерира приятелски бактерии. Повечето чревни заболявания са резултат от нарушен растеж на полезната флора и без подходящ баланс имунната система може да бъде неблагоприятно засегната. В резултат на това се твърди, че Cat’s Claw не само укрепва естествената защитна система, но и облекчава неразположенията на чревни разстройства като дивертикулит, течаща черва, колит и дизентерия.

Хлъзгав Кора на бряст Известно е, че намалява възпалението на чревния тракт. Полезно е за болестта на Crohn, улцерозен колит, дивертикулит, дивертикулоза и синдром на раздразненото черво, като успокоява възпалените лигавици в червата и неутрализира излишните киселини в червата. Също така се използва за облекчаване на запек и хронична диария. Една от най-ранните му употреби е като тоник за храносмилателната система; Високото му съдържание на слуз успокоява възпалената лигавица на стомаха и неутрализира излишната стомашна киселина, което го прави чудесно средство за храносмилателната система. Често се казва, че успокоява болезненото усещане, последвало повръщане. Лечебните билки го използвали като лек при язва и гастрит.

И накрая, време е да се изправим и да се противопоставим на реалността; рекламодатели, производители, обществени и институционални преработватели на храни, химически компании и фармацевтични компании, премахнете ги, техните ефекти и продукти от вашето ежедневие.

С напредването си инвалидизиращият характер на дивертикулита може сериозно да ограничи качеството ви на живот, ако няма положителна промяна. Най-трудната част от промяната е поемането на отговорност за дадено състояние и след това поемане на отговорност за извършването на тази промяна. Поемете отговорност за факторите, които предизвикват вашите симптоми и поемете отговорност за здравето си, като създадете план, с който можете да живеете; План, който ще ви накара да се почувствате отново добре.

Винаги се консултирайте с квалифициран медицински специалист, преди да започнете, спрете или промените някоя предписана част от вашия здравен план или лечение, за да определите кой метод на лечение е подходящ за вас и да се уверите, че не сте склонни към потенциални противопоказания. някои храни или билки.

*[Author(s). Chapter title. In:] Everhart JE, редактор. Тежестта на заболяванията на храносмилателната система в САЩ. Министерство на здравеопазването и хуманитарните услуги на САЩ, Обществена здравна служба, Национални здравни институти, Национален институт по диабет и храносмилателни и бъбречни заболявания. Вашингтон, окръг Колумбия: щатска печатница, 2008; Публикация на NIH No. 09-6443 [pp. – ].

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *