Category Archives: възможности за лечение на болестта на Крон

всички доклади за възможностите за лечение на болестта на Крон

Ползи за здравето на алое вера и как може да подобри здравето ви

Алое вера е популярна билка, която се среща в домовете на повечето хора. Това обаче не е просто елегантно и декоративно растение. Месестите му зелени листа съдържат гел с мощни лечебни свойства. Нека да разгледаме ползите за здравето от алое вера и как можете да се излекувате естествено с тази билка. КОНЮКТИВИКонюнктивит или розово око… Read More »

Алое Вера – Само слабително ли е (част II)?

Това е заключителната част на моята статия от две части (Aloe Vera – Just Laxative?) Относно растението Aloe Vera, за която дълги години погрешно се смяташе, че не е нищо повече от мощно слабително. Алое Вера всъщност е едно от най-мощните лечебни растения в природата. Успоредно със способността си като ефективно и естествено средство за… Read More »

Причини за стомашно-чревно кървене

Стомашно-чревният тракт, известен още като стомашно-чревния тракт, е една от най-важните части на храносмилателната система в човешкото тяло. Органите, които изграждат стомашно-чревния тракт, включват хранопровода, тънките черва с дванадесетопръстника, стомаха, дебелото черво / дебелото черво, ректума и накрая ануса. Когато се споменава стомашно-чревно кървене, това означава, че може да бъде от всеки от органите, споменати… Read More »

Сбогом на Крон

Понастоящем засяга около 500 000 души в САЩ. Това е хронично възпалително заболяване на червата, което причинява възпаление и подуване на храносмилателния тракт. Може да засегне всяка част от стомашно-чревния тракт. Това е състояние за цял живот. Нарича се болест на Crohn и е също едно от заболяванията, които хипербаричната кислородна терапия помага да се… Read More »

Дарът на Слънцето за добро здраве – витамин D

Вярно е, че прекомерното излагане на слънце може да доведе до увреждане на кожата. Но има и обратна страна на тази история: Не всяко излагане на слънце е прекомерно. Да, можете да вземете слънцето си и да отидете, без да се изгорите. Всъщност трябва да се погрижите да добавяте малко слънчева светлина към ежедневието си… Read More »

За какво се използва DHA? Ето предимствата, които трябва да знаете

DHA или докозахексаеновата киселина е най-силната известна омега 3 мастна киселина в рибеното масло с най-силни противовъзпалителни ефекти. Той има мощни ползи за мозъка, здравето на кожата, настроението и много хронични здравословни състояния. Тази статия ви разказва за какво се използва DHA във вашето тяло и обобщава някои от най-големите му предимства. Всички ние имаме… Read More »

3 съвета за получаване на достатъчно витамин В12 за болестта на Crohn

Едно от най-често срещаните неща, които могат да се случат с болестта на Крон, е дефицитът на витамин В12. Болестта на Crohn засяга червата, където се абсорбира B12, така че пациентите на Crohn може да имат проблеми с получаването на достатъчно B12 в диетата си. Ако сте вегетарианец или веган, най-добре е да вземете добавка… Read More »

Решихте ли да се откажете от кафето? Опитайте тези алтернативи

Решихте ли най-накрая да се откажете от кафето, защото се притеснявате за кръвното си налягане, нарушените режими на сън или други здравословни проблеми? Ако до 20% от населението в западния свят има IBS, вероятно сте научили, че кафето е спусък. Изненадващо, кафето без кофеин също е спусък. Не само кофеинът стимулира червата. Кафето съдържа ензим,… Read More »

Солни стаи Vs. Солени пещери

В цялата страна изскачат стаи за изкуствени соли. Това е евтин начин да се даде на обществеността „вкус за това какво представлява истинската солна терапия“. Тези камери с изкуствена сол се създават чрез поставяне на метална решетка на стената, след това смесване на морска сол с изкуствени смоли и нанасяне на сместа ръчно върху стената,… Read More »

Лакомия (Част 3): Как да преодолеем

Лакомията е трудна за преодоляване. От време на време се боря с това, тъй като облекчението ми от емоционален стрес е да отида на вечеря. Искам да се чувствам по-добре с храната. Има както психически, така и здравни проблеми. Ключът към преодоляването на лакомията е двоен: трябва да бъдете самодисциплинирани и да дадете контрол на… Read More »