Знайте фактите за питейната вода и акнето: Ще помогне ли питейната вода при акне?

By | февруари 14, 2021

Почти всеки, който страда от акне, ще иска да знае отговора на въпроса „помага ли водата при акне?“ На пазара на козметика се предлагат много продукти за лечение на акне, а евтините продукти винаги са предпочитани за лечение на акне. Няма по-полезно и най-добро лекарство от водата. Но знаете ли нещо? Пиенето на вода помага ли в борбата с акнето? Отговорът на този въпрос ще зависи от това дали акнето ви е причинено от жажда или липса на адекватна хидратация.

Пиенето на вода обаче не е лек за акне. Хидратацията помага на кожата ви да се овлажни и да почисти клетките от натрупаните отпадъци, но няма ефект върху производството на масло. За мнозина прекомерната употреба на масло е основната причина за тяхното избухване на акне. Необходимо е лечение, за да се контролира излишното масло. За тези с много малко пъпки някои продукти може да са всичко, което искате. За тези с умерено до кистозно и тежко акне може да се наложи препоръчително лекарство, достъпно само чрез дерматолог.

Следователно, поддържането на добра хидратация има големи ползи за вашата кожа. Той се бори със сухата кожа и се отървава от излишните токсини. Това определено може да помогне за изчистването на акнето, но за някои няма да е достатъчно, за да се отървете от пъпки.

Как може да се свържат приема на вода и акне?

Около 70% от тялото ви е вода. Повечето от това са течности, които циркулират в тялото ви, включително кръв, лимфа, слуз и други. Тези течности служат на две основни цели за вашите органи:

а) за транспортиране на хранителни вещества и витамини, и

(б) премахване на токсини и разхищение на запаси.

Тъй като кожата ви е най-големият орган в тялото ни, тя ще бъде засегната, когато не пиете достатъчно вода. Тези токсини, телесни отпадъци и дори бактерии могат да бъдат уловени в кожата ви, като останат в кожата ви без достатъчно хидратация, за да ги изчистят, което може да увеличи вероятността от акне.

Акнето се наблюдава най-вече при хора с мазна кожа. Мазната кожа също може да бъде причинена от липса на вода или недостатъчна хидратация. Поради тази причина приемането на редовно и правилно количество вода може да помогне за лечение на акне.

Има още една причина да разгледаме как недостатъчното водоснабдяване ще повлияе на работата на бъбреците и черния дроб. Основните органи за детоксикация в организма са бъбреците и черният дроб. Когато не получават достатъчно вода, те няма да се представят добре, което означава, че нивото на токсините в човешкото тяло ще се увеличи. Това може да се случи по много начини, включително акне.

Какъв е най-добрият начин за използване на вода за акне?

Самата вода играе второстепенна роля в овлажняването на кожата ви. Еднократно пръскане на вода върху изсушената кожа се свързва с аквапорините и временно увеличава съдържанието на влага в кожата ви с до 500%. Тези канали за доставка обаче бързо пренасят добавената влага в тъканите под кожата ви и по-голямата част от водата, която поръсвате по лицето си, ще се търкаля или изпарява. Тъй като аквапорините вече са пълни, второ плискане на вода вече няма да работи за кожата ви.

Можете да заключите вода в кожата си с лосиони за кожа. Има лосиони за кожа на алкохолна основа, но те разграждат кожата ви. Ефектите му винаги са много краткотрайни, само от няколко минути до няколко часа. Лосионите за кожа на маслена основа задържат вода в аквапорини до 12 часа. Това ще поддържа кожата ви влажна и мека и ще помогне за изпразването на порите.

Пиенето на вода не прави нищо особено за кожата ви – трябва да пиете течности, за да оцелеете. Но както няма начин да се изчистят пъпките, няма как да се пие и акне.

Ползи от пиенето на вода за кожата

Казва се, че консумацията на значително количество вода е от полза за кожата ви. Тази сигурност предизвика известни противоречия. От една страна, има хора и професионалисти, които смятат, че водата е от съществено значение за ефективната грижа за кожата. Вярата зад това е, че достатъчно количество вода ще овлажни кожата ви и ще предотврати изсушаването на кожата. Съществуват и групи, които твърдят, че водата прави кожата ви много сияйна и дава по-млада и здрава кожа, като същевременно минимизира бръчките. Те също така вярват, че водата увеличава еластичността и еластичността на вашата кожа.

Следователно консумацията на големи количества вода няма да има значителен ефект върху подобряването на сухата кожа на кожата ви. За пореден път различни мнения идват от експерти. Има хора, които подкрепят идеята, че водата, която се мъгли по кожата ви, ще помогне за овлажняването на кожата, намалявайки сухата кожа и признаци на стареене. От друга страна, има хора, които твърдят, че приготвянето на пара върху кожата ви всъщност няма благоприятен ефект. Възгледите на онези, които са против тази мисъл, надвишават техните колеги. Ако искате да предотвратите изтичането на хидратация от кожата ви, най-добре е да използвате добър овлажнител, вместо да накисвате кожата си отново и отново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *