Здравословно ли е гладуването?

By | февруари 15, 2021

Гладуване за лечение, профилактика, отслабване и дълголетие

Ако това е първата статия, която сте прочели за гладуването и връзката му със здравето, позволете ми да ви помогна да проучите:

 • 80% или повече от онези, които са писали за постенето, не са постили повече от ден-два.
 • Много от същите автори копираха знанията си от други „експерти“, които не знаеха нищо за личния опит и изобщо не постиха.

Обикновено можете да идентифицирате неопитни писатели с встъпителни изявления, които често се състоят от положителен коментар, последван от въпрос. Най-често срещаният запис е следният: „Гладуването се практикува по целия свят от векове … Но наистина ли може да ви помогне да предотвратите болести, да отслабнете и да бъдете по-здрави?“ Те се отнасят с гладуването като към медицинска процедура и трябва да се извършват. Истината е, че не е процедура, която трябва да се следва, а решение, което трябва да се вземе.

Лесно ли е да се пости? Абсолютно не и по няколко причини:

 • повечето американци имат хранителен навик;
 • повечето обичат да ядат, вместо да не ядат;
 • много са пристрастени към храната и ядат твърде много;
 • Какво казват, ако някой пропусне хранене? „Гладен съм!“
 • Американците са свикнали да ядат в стомаха си 24 часа в денонощието;
 • повечето никога не са чували за думата „бързо“;
 • тези, които са чували, мислят, че това е просто религиозно упражнение;
 • Защитниците на гладуването препоръчват само няколко дни;
 • или препоръчват гладуване със сок вместо вода;
 • Повечето от информацията за гладуването в интернет са отрицателни;
 • повечето опити за гладуване са възпрепятствани или саботирани от членове на семейството или приятели;
 • повечето лекари не са обучавани / обучавани в медицинското училище и осъждат гладуването;
 • дори привържениците на постенето спорят и не са съгласни относно ползите;
 • Ако кажете на някого, че постите, ще получите „Поглед“.

Е, ако мислите да постите, може би вече съм ви отстранил от това с моя кратък списък с „предизвикателства на гладно“. Прочетете за отговори на четирите въпроса по-долу:

 1. Постът безопасен ли е начин за отслабване?
 2. Могат ли сериозните медицински състояния да се подобрят значително чрез гладуване?
 3. Постът здравословен ли е?
 4. Постът осигурява ли дълъг живот?

Отслабване на гладно

За да отговоря на въпроса, гладуването ефективно ли е средство за отслабване? Първо трябва да разберем какво е гладуването, какво включва, как ще реагират телата ни и какви последици могат да се очакват през дадената продължителност на гладуването.

Други важни фактори, които трябва да се вземат предвид:

 • Има ли субект някакви хранителни разстройства, наркотици или пристрастяване към храни, включително алкохол?
 • Как е здравето на субекта? (Ако е подозрително, то трябва да бъде под лекарско наблюдение.)
 • На колко години са? (Тези на възраст под 18 години трябва да изискват родителски и / или медицински контрол.)
 • Колко време отнема гладуването? (Важно е да си поставите по-ниска правдоподобна цел.)
 • Какви са очакванията им? (Какво се надяват да постигнат физически и психически?)
 • Работят ли, докато постит? (вкъщи ли е или работи?)
 • Получават ли подкрепата на своите семейства и приятели?

Това са притесненията и въпросите, които медицинският специалист трябва да зададе и да знае как да отговори и да отговори на отговорите им. За съжаление има сериозен недостиг на обучени и опитни хора в тази област на здравеопазването и превантивната медицина.

Хранителни разстройства

Булимията се определя от анорексия и ненормални хранителни навици, които могат да включват преяждане, неадекватна или прекомерна консумация на храна. В крайна сметка те могат да доведат до сериозни физически и / или психични заболявания или заболявания. Постенето може да има много сериозни последици за човек с едно от тези заболявания. Хората с хранителни разстройства, които прекратяват гладуването си, могат да се опитат да хванат всички храни, които избягват, докато постит в рамките на няколко дни. Това преживяване може сериозно да изостри хранителните разстройства.

Вашето общо здраве

Преди гладуване трябва да се оцени общото здравословно състояние на субекта. Гладуването само за няколко дни рядко е проблем; това обаче може да е проблем, ако преди сте били на диета с нездравословна храна. Също така, ако в момента имате сериозни проблеми с бъбреците или черния дроб, или ако имате потенциални проблеми с имунната система или ако приемате лекарства, отпускани по лекарско предписание, не трябва да се опитвате да постите.

Период на гладуване

Продължителността на първия ви пост не трябва да бъде стресиращо преживяване. Ако чувствате, че няма да можете да издържите дълго време, започнете да гладувате два дни. Опитайте и трите през следващата седмица и така нататък. По този начин тялото и мозъкът ви ще свикнат с това ново преживяване. Можете да опитате да гладувате със сок за няколко дни, след което да преминете към дестилирана вода. Първият ми пост беше 19 дни на 25-годишна възраст, работех като готвач в собствения си ресторант и готвих по 16 часа на ден. Не всеки може да направи това, но започнете, където можете и тренирайте тялото си по малко.

Мотивация или очаквания – Подагра

Постът е по-лесен за постигане, ако сте мотивирани от цел или визия какви ще бъдат последствията. Мотивацията ми за моя пост беше да спася тялото си от много сериозна подагра в крака. Очаквах, че това ще се случи. Моят лекар каза, че това е най-лошият случай за толкова млад като мен. Той каза, че предписаните от него 1000 mg Zyloprim могат да имат странични ефекти, които в крайна сметка да унищожат бъбреците ми. Клиент в ресторанта ми каза Dr. Той каза, че трябва да прочета две от книгите на Чарлз Браг „Чудото на гладуването“ и „Шокиращата истина за водата“. Открих, че пиенето на 1-1 / 2 галона на ден, докато постим, ще се отърве от подаграта ми! Това беше достатъчна мотивация за мен въпреки изкушението от 16 часа на ден.

В рамките на 15 дни червата ми напълно изчезнаха и продължих още четири дни, за да съм сигурен. Продължих да пия по 1-1 / 2 галона дестилирана вода всеки ден и гладувах поне 21 дни в годината през следващите 40+ години. В резултат на това повече от 40 години никога не съм се разболявал, не съм ходил на лекар или не съм приемал лекарства за болестта! Просто съвпадение? Не мисля така.

На гладно, докато работите 40 дни

Преди пет години постих 40 дни с дестилирана вода и всеки ден работех в строителството. На тридесет и четвъртия ден, когато постих, исках да докажа точка на екипажа си. Пренесох и 5 тона малки скали с големината на баскетболна топка, откъдето бяха доставени на улицата до задния двор на къща само за 1 час с ръчен камион. Не ядях 34 дни и бях на 59 години. Когато постиш, най-накрая няколко основни органа могат да си починат и всички, които спестяват енергията, необходима за обработка (смилане) на храната, могат да се използват за други неща. Мисля, че доказах целта си.

Пост за детоксикация на тялото

Когато тялото ви е недохранено с подходящи хранителни вещества, то не може да се отърве от токсини. Тъй като повече от 50% от диетите на американците се състоят от преработени бързи храни, те не получават достатъчно антиоксиданти и фитохимикали, необходими за защита на нашите клетки от увреждане. Токсините и отпадъците се натрупват в клетъчните тъкани; Те се наричат ​​продукти за напреднал край на гликирането (AGE), които допринасят за стареенето, диабета, атеросклерозата, увреждането на нервите и деградацията на органите, често срещано състояние, преподавано в основни науки във всички медицински училища. Гладуването, комбинирано със здравословна диета, е решение за ефективно елиминиране на образуването на AGE от клетъчните тъкани.

Когато гладувате повече от няколко дни в дестилирана вода, изгарящите въглехидрати на тялото изтичат за енергия, причинявайки кетоза. В този случай тялото ви трябва да изгаря мазнини и мазнините са мястото, където тялото съхранява химикали и токсини, които абсорбира от околната среда и храната, която ядем.

Медицински причини за гладуването

Повечето медицински операции изискват пациентът да постне преди операцията, за да се избегнат усложнения, когато тялото се опитва да смила храната, докато е под упойка. Също така е важно някои медицински процедури за тестване на холестерол, кръвна захар и различни лабораторни тестове, за да се получат точни резултати.

Пост за лечение на болести

Доказано е, че гладуването елиминира кожни заболявания като артрит, лупус, екзема и псориазис. В допълнение, храносмилателните заболявания като улцерозен колит и болестта на Crohn се подобряват с дестилирана вода на гладно. Дори ниското кръвно налягане с глад е успешно лекувано.

Националната академия на науките Proceedings and Nutrition Journal съобщава за проучвания, които доказват, че мишките имат по-добър инсулинов контрол, невронална устойчивост на нараняване и някои други ползи за здравето, отколкото мишките с ограничена калория, когато са принудени да постят. всеки друг ден. В деня, който не е на гладно, на плъховете се дава два пъти повече от нормалната порция храна.

Психологически ползи от гладуването

Гладуването се използва за справяне със стреса и депресията чрез коригиране на химическия дисбаланс в организма.

Някои хора не трябва да постит, включително:

 • бременна жена;
 • всеки, който е недохранван под каквато и да е форма;
 • хора със сърдечни проблеми; и
 • хора с чернодробна или бъбречна недостатъчност.

Пост за цял живот

Многобройни изследвания доказват, че животните живеят по-дълго, когато се хранят с по-малко калории.

Животните, вариращи от гущери до маймуни, увеличават живота си, когато са изложени на прекалено калорични диети и цикли на гладно. И обратно, човешкият живот се съкращава от диети, богати на калории.

Живейте по-здравословно и по-дълго с периодично гладуване, ежедневни упражнения, 8-10 чаши дестилирана вода всеки ден и много пресни плодове и зеленчуци във вашата диета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *