За какво се използва DHA? Ето предимствата, които трябва да знаете

By | юли 5, 2021

DHA или докозахексаеновата киселина е най-силната известна омега 3 мастна киселина в рибеното масло с най-силни противовъзпалителни ефекти. Той има мощни ползи за мозъка, здравето на кожата, настроението и много хронични здравословни състояния.

Тази статия ви разказва за какво се използва DHA във вашето тяло и обобщава някои от най-големите му предимства.

Всички ние имаме някакво ниво на възпаление в телата си, а рибеното масло е естествен хранителен продукт, който е показан в много проучвания за намаляване на възпалението и подобряване на много здравословни състояния.

Мозъчна функция – Проучванията показват, че омега 3 мастните киселини подобряват мозъчната функция, паметта и ученето. DHA (която съставлява около една трета от общото тегло на мозъка) е свързана с намален риск от болестта на Алцхаймер и е доказано, че подобрява мозъчната функция и развитието на зрението при новородени бебета.

депресия – В световен мащаб има силна връзка между консумацията на рибено масло и клиничната депресия. Япония, където количеството изядена риба на глава от населението е много високо, има най-ниските нива на депресия в света. Степента на депресия е сред най-високите в света в Нова Зеландия, където обикновено се яде много малко риба.

Здраве на кожата – Без адекватни нива на DHA кожата развива сух, люспест вид и често сърби. Доказано е, че омега 3 от рибите намаляват ефекта от излагането на ултравиолетови лъчи, особено прекаленото излагане на слънце върху кожата. Екземата и псориазисът са две кожни заболявания, които се възползват от омега 3 маслата.

алергии – Той предпазва от симптоми на астма, хранителни алергии и кожни заболявания като уртикария и екзема. Предварително проучване установи, че майките, които са приемали тези добавки с омега 3 по време на бременност, предпазват децата си от развитие на алергии.

артрит – Добавките с рибено масло са от полза за ревматоидния артрит. Противовъзпалителният ефект е показан и в клинични проучвания в полза на болестта на Crohn и други възпалителни чревни разстройства.

Имунна система – Добавките Омега 3 са полезни за имунната функция на организма. Рибеното масло е свързано с по-нисък риск от рак на гърдата и рак на простатата в популационни проучвания.

Разгледайте уебсайта ми за повече информация относно многото му ползи за здравето. Използва се за DHA.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *