Защо сокът от Нони е добър?

By | февруари 12, 2021

тПредците на полинезийския народ са мигрирали преди години от Югоизточна Азия към тихоокеанските острови, които включват островите Хавай и Таити. Те донесоха най-важните предмети за новата си цивилизация, сред които и растение, което смятаха за свещено заради лечебната си сила. Моринда Цитрифолия или Нони. Къде е Югоизточна Азия Нони се случва, но научното му откритие е пионер в Хавай, САЩ.Растение

Растението нони расте само в тропически климат и достига 8 м височина. Широките елипсовидни и овално оформени листа са разположени един срещу друг. Растението има малко бяло тръбесто цвете, което расте в плодове. Плодовете са големи, свежи и овални. Плодовете узряват от малки тъмнозелени до 12 см кремаво бяло-жълти. Той има бучка, покрита с сегменти с форма на плоскост. Семената са с триъгълна форма и червеникавокафяви, с въздушен сак в единия край. Тъй като вкусът и мирисът на плодовете са лоши, той не е много вкусен. Екстракцията на сок е трудна поради изобилието от пяна и множество семена в плодовете. Предизвикателството е да извлечете сок от Нони и да го обработите по естествен начин, за да се насладите на острия му аромат и вкус, но въпреки това да запазите естественото си състояние, без да унищожавате силно чувствителните му лекарствени съединения. Това предизвикателство беше предприето преди две години от Sari Noni® и днес ви представяме нашия плод на успеха.Нони Лечебна стойност

Има лечебна стойност в цялото растение. Листата, цветята, корените, кората и стъблата му традиционно се използват за лечение на голямо разнообразие от заболявания, но именно плодовете съхраняват сока на растението. Плодът Noni съдържа 140 плюс неутрацентни съединения, а други лечебни активни съставки, включително ензими, алкалоиди, антрахинони, damnacanthal, фитонутриенти, минерали и витамини, досега са идентифицирани в сока на плода Noni.

СПИСЪК НА ЛЕКАРСТВЕНИТЕ АКТИВНИ СЪЕДИНЕНИЯ БЕЗ ВОДА:

оцетна киселина, акубин, алазарин, алкалоиди (ксеронин, проксеронин), антрахинони, асперулозид, бета-ситостерол, бутанова киселина, бензоена киселина, бензилов алкохол, 1-бутанол, калций, капронова киселина, каприлова киселина, дамнантантал, деканова киселина, (Е ) -6-додецено-гама-лактон, (Z, Z, Z) -8,11,14-ейкозатриенова киселина, елаидова киселина, етил деканоат, етил хексанова киселина, 2-хептанон, хексанал, хексанамид, хександиоена киселина, хексанова киселина, 1-хексанол, 3- хидрокси-2-бутанон, желязо, лауринова киселина, 1-асперулозид, лимонен, линолова киселина, моридон, мориндин, 2-метилбутанова киселина, 3-метил-2-бутен-1-ол, 3-метил-3-бутен-1 -ол, метил деканоат, метил елаидат, метил хексаноат, метил 3-метилтио-пропаноат, метил октаноат, метиолеат, метил палмитат, 2-метилпропанова киселина, 3-метилтиопропанова киселина, минерали, миристинова киселина, нонанова киселина, октанова киселина, олеинова киселина киселина, палмитинова киселина, полизахарид, фитонутриенти, калий, серотонин, скополетин, селен, терпенови съединения, микроелементи, ундеканова киселина, (Z, Z) -2, 5-ундекадиен-1-ол, витамини (витамин А, С, бета -каротин, ниацин, рибофлавин, тиамин), вомифол. Въпреки че някои компоненти все още са малко известни на учените, съвременната медицина успя да идентифицира и обясни следните съединения, отговорни за нейните чудодейни лечебни действия:

  • Acubin, Alazarin & Anthraquinone: Естествени антибактериални агенти, които контролират инфекциозните бактерии като Staphylococcus aureus, Escherichia Coli и Salmonella. Всички тези съединения осигуряват ефективно лечение на кожни инфекции, настинки, треска и други бактериални отравяния.
  • Бета-ситостерол: Понижава нивата на холестерола и помага за лечението на някои доброкачествени тумори на простатата – H.K. Moorthy (1970) и V.U. Ахмад (1980).
  • Каприлова и капронова киселини: Мастнокиселини с къса верига, които подпомагат по-пълноценното храносмилане и инхибират растежа на гъбички и дрожди в храносмилателната система.
  • Damnacanthal: Противораковият агент е по-ефективен от другите 500 други ботанически изолати, тествани при трансформиране на ракови клетки в нормални клетки (Hiramatsu, T., Imoto, M., Umezawa, K.: „Индукция на нормални фенотипове в RAS-трансформирани клетки от Morindal „Citrifolia“ Раково писмо, 73 (1993) 161-166). Чрез стимулиране на Т-клетките в имунната система, K-ras-NRK значително инхибира растежа на предракови клетки. Той помага на имунната система да работи по-ефективно, като увеличава способността на чревните стени да усвояват по-добре различни хранителни вещества, особено аминокиселини.
  • Фитонутриенти: Антиоксидант и детоксикиращ агент. Той подхранва клетъчните тъкани и органи на тялото, а също така се бори с уврежданията от свободните радикали, причинени от процеса на стареене, вредните химикали и примеси.
  • Полизахарид: Той стимулира активността на макрофагите и Т-лимфоцитите.
  • Скополетин: Скополетинът разширява кръвоносните съдове и нормализира кръвното налягане. Въпреки това, той не понижава нормалното кръвно налягане до необичайно ниски нива поради синергичните ефекти на други неутрални терапевтични средства в сока Noni.
  • Селен и витамин С: Комбинация от мощно средство за детоксикация на тялото и естествен антиоксидант, които помагат на тялото да се детоксикира.
  • Серотонин: Известен е още като молекула на настроението, защото модулира суровата информация и й дава своя емоционален тон. Нисък серотонин; Той е свързан с депресия, суицидни тенденции, тревожни разстройства, обсесивно-компулсивно поведение, преяждане, булимия, шизофрения, проблеми със съня, мигренозно главоболие, аутизъм, пристрастяване към наркотици и алкохол, болест на Алцхаймер и насилствени поведенчески модели. Това е много важен химикал за човешкото тяло, дефиниран като предшественик на хормона мелатонин, който е нашият невротрансмитер и биологичен регулатор на ритъма в централната нервна система. Серотонинът регулира нашето настроение и също така играе важна роля в лечението на нарушения на централната нервна система като парализа, затлъстяване, болка, хипертония, сърдечно-съдови нарушения, мускулни контракции, гадене, ендокринна регулация, регулиране на температурата, контрол на апетита. сексуално поведение. Това е единственият безопасен начин за увеличаване на нивата на серотонин без никакви странични ефекти, тъй като природата използва точни пропорции и полов акт, за да комбинира витамини, минерали и други фитохимични общи фактори, за да увеличи ползите от всяка съставка. Тялото взема нужното от хранителните вещества и елиминира това, от което не се нуждае.
  • Терпен: Помага за органичния синтез на тялото и подмладяване на клетките.

Най-много се говори за съединения Проксеронин: Предшественикът на Ксеронин. Плодовете нони съдържат много висока концентрация на проксеронин, който се превръща в ксеронин, когато се приема в тялото. Проксеронинът спомага за разширяване на мембранните пори на клетките, позволявайки по-големи пептидни вериги (аминокиселини или протеини) да бъдат вкарани в клетката, което позволява по-голямо и по-добро усвояване на хранителните вещества. Когато се прилага върху кожата, той стимулира синтеза на ксеронин, ускорява процеса на оздравяване и премахва мъртвите тъкани бързо и безопасно. Това обяснява защо Нони е бил използван в древността за лечение на изгаряния, ожулвания, порязвания, рани и натъртвания. Нашата кожа съхранява най-голямото количество проксеронин след черния дроб.

Ксеронин: Малък алкалоид, открит в почти всички здрави клетки на растения, животни и микроорганизми. Без Ксеронин целият живот щеше да приключи.

Д-р Хайнике каза: „Ксеронинът е много основен за функционирането на протеина, ние бихме умрели без него. Липсата му може да причини много видове заболявания.“ Алкалоидите са органични азотни съединения, които са достатъчно важни, за да имат мощно физиологично въздействие върху телата ни, дори в незначителни количества. Ксерониновият алкалоид никога не е бил открит преди, защото тялото го използва веднага след като го произведе. Количеството свободен ксеронин, оставащо в кръвта, е толкова малко, че нормалните химически аналитични инструменти не могат да го открият.

Преди протеините да могат да работят, те трябва да се комбинират с Xeronine! Протеинът осигурява по-голямата част от структурата на нашето тяло до клетъчно ниво. Той позволява на хранителните вещества да преминават през клетъчните мембрани, а също така се съдържа в хормони като инсулин, които са от съществено значение за нашето тяло. Протеините функционират също като антитела за имунната система, както и ензими за метаболитна функция и антитела за борба с инфекцията. Протеините създават нова тъкан, възстановяват увредената тъкан и транспортират кислород и хранителни вещества до кръвта.

Ксеронинът подобрява способността на клетките в тялото да абсорбират и използват хранителни вещества като аминокиселини, витамини и минерали. Той подобрява храносмилането и проблемите с теглото, като позволява на по-големи усвоени молекули храна да преминат през клетъчните мембрани.

Тялото също се нуждае от ксеронин, за да активира някои неактивни ензими. Ксеронинът организира и осигурява структура на протеините, процес от съществено значение за живота. Недостигът на ксеронин в организма може да причини сериозни здравословни проблеми.

Мвсеки от нас има сериозен дефицит на ксеронин. Изчерпаните почви, замърсяването на околната среда, стресът от ежедневието, стареенето, болестите и някои хранителни добавки работят заедно, за да изчерпят нашия ксеронин. Сокът от нони осигурява необходимите хранителни вещества за организма ни, за да произвежда повече ксеронин. „Стивън М. Хол (цитирано от предговора„ 53 начина за използване на Нони “, Изабел Навара-Браун, 1998). Ксеронинът също така активира определени мозъчни протеини. Рецепторни сайтове за ендорфини, нашите хормони на здравето, включват сайтовете на мозъчните рецептори и осигуряват по-голяма комфорт за мозъка. Той му позволява да приема сетивния хормон ендорфин.

Ксеронинът има способността да се отървава от други пристрастяващи алкалоиди като никотин, кофеин и морфин. Следователно, Нони помага за лечение на всякакви зависимости като алкохол, тютюнопушене и наркотици.

В древни времена Нони е била използвана за извличане на отрови от тялото. Д-р Хайнике проведе клинично проучване с отрова от тетродотоксин от рибата-пуфър, най-смъртоносната известна на човека, пречи на нервната проводимост и прави смъртния процес ужасяващ. Той инжектира десет мишки с отрова на тетродотоксин и всички умряха драстично. Той инжектира контролната група с ксеронин и те не само оцеляват от смъртоносната отрова, но и процъфтяват. Телата ни са постоянно атакувани от многобройните токсични вещества във въздуха, който дишаме, водата, която пием, и храната, която ядем.

Накратко, много заболявания се причиняват пряко или косвено от отсъствието на нито едно важно вещество в организма. Много заболявания могат да бъдат лекувани чрез решаване на проблема с дефицита. Ако знаем точно защо и как, не е изненадващо, че Нони има способността да лекува голямо разнообразие от заболявания. Това също обезсилва мнението на много критици. Ако теоретичната обосновка не е достатъчна, са достатъчни емпирични доказателства. Ние не започнахме ентусиазма на Нони, той започна преди 3000 години, ние просто преоткриваме.

АзИзвестни заболявания и заболявания, които Нони лекува: Пристрастявания, стареене, СПИН, алергии, астма, атеросклероза, кръвоносни съдове, фрактури

Кости, изгаряния, натъртвания, ракови заболявания, катарати, регенерация на клетките, хронична болка в гърба, хронична умора, колит, разфасовки, депресия, детоксикация, диабет, храносмилателни проблеми, повишаване на енергията, фибромиалгия, главоболие и мигрена, сърдечни заболявания, инсулт, високо кръвно налягане Висок холестерол, Брой на имунните Т клетки, Повишаване на енергията, Инфекциозни заболявания, Възпаление, Безсъние, Чревни паразити, Здраве на бъбреците, Лупус, Менструални спазми, Множествена слероза, Проблем с прекомерно / ниско тегло, Остеоартрит, Болка, Псориазис, Болест на Крон, Респираторен Тракти, сенилност, сексуална жизненост, синуси, кожни проблеми – екзема, акне и др. Тумор …… (много други условия може да не са изброени тук).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *