Емоционалното и вярно лечение може да бъде най-доброто лекарство, което можете да получите?

By | февруари 16, 2021

Мисля, че повечето от нас биха признали, че всички най-нови чудодейни лекарства, които твърдят, че правят каквото и да било, като лекуват болки в гърба, врата и коляното, помагат ви да заспите или гарантират, че са били бити от телевизия, радио и печатни медии? удовлетворяващ сексуалния живот. Всъщност, ние живеем в общество, което обича да опростява всяка болка и страдание само с едно хапче. Проблемът е, че докато лекарствата могат да бъдат ефективни за контролиране на симптома на физическо заболяване (незабавно облекчаване на болката), те не правят нищо за премахване на основната причина и не правят нищо по отношение на лечението. Въпреки че не е толкова просто, колкото да вземете хапче, намирането на тайната за балансиране на емоционалното ви състояние вероятно ще бъде далеч по-добро от вас в подобряването на цялостното ви здраве, а не само в конкретно физическо състояние.

Проучванията показват, че 50 до 75 процента от хората са болни поради въздействието на неподходящи психични състояния върху техните емоционални и физически структури. В статия, написана от Констанс Дж. Фостър в Ladies Home Journal, д-р Едуард Вайс от Медицинския факултет на Университета Темпъл изнася реч пред Американския колеж по лекари, казвайки, че болката и болките в мускулите и ставите може да са хронични жертви. Страдащи от тлеещо недоволство срещу някой близък. Той добави, че такива хора често не знаят, че имат хроничен гняв. Авторът продължава: „Трябва да стане ясно, че емоциите и чувствата са толкова реални, колкото микробите и не по-малко уважавани. На първо място, болката и страданието, причинени от болести, причинени от емоции, не са по-въображаеми от тези, причинени от бактерии.“ Автор д-р „Въпросът не е дали заболяването е физическо или емоционално, а колко е всяко от тях“, пише Фландърс Дънбар в книга, наречена „Ум и тяло“. Вярвам, че всеки внимателен човек трябва да се съгласи с това, което казват лекарите за това, че гневът, чувството за вина, омразата, озлоблението, злобата, ревността и отмъщението са нездравословни нагласи. Ако и преди сте имали истерия, обърнете внимание на парещото усещане в стомашната яма, това чувство на гадене. Химичните реакции в тялото се появяват при емоционални изблици, които водят до чувство на нездравословно състояние. Ако тези състояния продължат сериозно или за известно време, общото състояние на организма ще се влоши. Има пряка връзка между нашите емоции и сърдечните ни заболявания, каза лекар от Сан Франциско д-р. Чарлз Майнер Купър пише в статия, озаглавена „Съвет от сърце за сърдечни проблеми.“ „Трябва да сдържате емоционалните си реакции. Ако казвате, че знам, че кръвното налягане на пациента се покачва почти моментално с шестдесет точки в отговор на избухване на гнева, можете да разберете каква тежест могат да поставят върху сърцето подобни реакции. „Ако високите нива на психически стрес бяха свързани с болестта преди години, високите нива на стрес, които изпитваме днес, могат само да си представим.

И така, кой е най-добрият начин да вземете емоциите си и да се отървете от страх, безпокойство, напрежение, гняв, вина или комбинация от тях? Такова лекарство, разбира се, не може да бъде намерено на рафтовете на аптеките и не можете да поискате от фармацевта бутилка психосоматично лекарство. Д-р Купър предложи това предложение, за да се отървете от негативните емоции, които карат здравето ви да се влоши. Ако таите някаква злоба, гняв или обида, каза той, изхвърлете ги. Отървете се от тях незабавно. Защо, защото вие сте единственият човек, на когото влияят, а не някой друг. Повечето хора са нездравословни поради емоционални заболявания, които намаляват тяхната енергия, ефективност и карат здравето им да се влошава и разбира се, липсва им щастието. Известният пастор д-р. Норман Винсент Пийл веднъж каза: „Напоследък нито е популярно, нито е прието в нашето общество, че Библията може да бъде за нашето здраве. Дори хората, които приемат идеята, че не е добре да мразим или да получаваме, са ядосани, мислят за Библията теоретично, не практично. Не е теоретично, но много практично. Най-голямата ни книга за мъдростта. Пълна с практически съвети за живота и здравето. „Гневът, гневът и чувството за вина ви разболяват, съвременните лекари ни казват, че Библията е най-новата книга за личното благосъстояние. Нищо чудно, че се четат повече екземпляри от която и да е друга книга. Библията не само ни помага да открием какво не е наред с нас, но и се научава как да го поправяме. Библията подчертава, че трябва да се откажем от негативните чувства, които изпитваме към другите и към себе си.

Може ли вярата в Бог да ви излекува? Ранните лекари, както много съвременни лекари, безсрамно обявиха това за вярно, но тези предположения изглеждат по-консервативни в политически коректното общество, в което живеем. Д-р Ханс Финстерер, известен виенски хирург на века, „Божията невидима ръка“ помага операцията да бъде успешна. Д-р Финстерер не беше един от многото хирурзи-мелничари по онова време; Той е избран от Международния колеж по хирурзи за най-високата награда „майстор на хирургията“. Той се превърна в най-запомнящия се човек с работата си, изпълнявайки над 20 000 коремни операции през цялата си кариера. От 20 000 големи операции, 8 000 са резекции на стомаха (отстраняване на част или целия стомах), използвайки само местна упойка. Въпреки че е постигнат значителен напредък в медицината и хирургията, Финстерер каза, че „не всички постижения сами по себе си са достатъчни, за да се постигне щастлив резултат след всяка операция“. По-скоро „при онова, което изглеждаше като проста хирургична процедура, пациентите умираха и имаше подобрение в някои случаи, когато хирургът беше безнадежден за пациент“. Докато някои от медицинската общност приписват тези неща на непредсказуем късмет, други вярват, че работата им се подкрепя от невидимата ръка на Бог в най-трудните ситуации. Насърчавам онези, които все още се чудят да потърсят себе си, за да проверят дали принципите, написани в Библията, имат нещо общо с истинското физическо изцеление.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *