Болката от болестта на Crohns може да се облекчи с диетични промени

By | май 27, 2021

Болката при Chrons се причинява от възпаление. Първичното лечение е насочено към възпаление; Това е важно, но също толкова важно, пълен план за диета на Crohns. Хроничната диария и загуба на апетит могат да доведат до загуба на тегло, липса на правилно хранене и проблеми с растежа при децата. Чревно или ректално кървене може да причини анемия.

Коронките са заболяване, което може да премине в ремисия (периоди без симптоми) за продължителни периоди и след това да се разпали без видима причина. Има някои храни и лекарства без рецепта, свързани с обостряния, но това, което причинява обостряния при един човек, може да не доведе до обостряния при друг. Дневникът на храната и симптомите може да помогне на хората да разберат какво може да доведе до обостряне на състоянието им.

Пълният диетичен план на Crohns е важен, независимо дали симптомите са под контрол или не, но може да се наложи да се промени, когато болката и симптомите на болестта на Crohns са налице. Правилната хидратация е важна по всяко време, но особено когато има диария, така че хората трябва да консумират най-малко осем чаши чиста вода от 8 унции дневно. Пречистената или бутилирана питейна вода е най-добрата, тъй като някои изследвания показват, че симптомите могат да се влошат от хлор или други химикали в чешмяната вода.

Когато болестта на Crohns е без болка и симптоми, диетата на Crohns трябва да съдържа достатъчно количество диетични фибри. По време на обостряния, диетичните фибри трябва да бъдат намалени. Млякото и млечните продукти причиняват обостряне при тези с непоносимост към лактоза и някои други. Изследванията в Лондон показват, че Crohns понякога могат да бъдат причинени от бактерии, открити в млякото, дори след пастьоризация. Ако е необходимо или желано да се избягва млякото, трябва да се получи достатъчно калций от други източници. Повечето морски дарове и риба са добри алтернативни източници на калций и съдържат незаменими омега-3 мастни киселини. Сьомгата се препоръчва два пъти седмично от много диетолози за здравето си.

По време на периоди на болка на Crohns и други симптоми, храненето на малки хранения няколко пъти на ден може да помогне. Понякога се препоръчва диета с високо съдържание на протеини и ниско съдържание на въглехидрати като диета на Crohns, тъй като е доказано, че този тип диета облекчава симптомите при някои хора. Изборът на постни протеинови източници е важен, тъй като е доказано, че мазнините увеличават диарията при някои хора. Диетолозите препоръчват понякога предварително усвоени хранителни напитки или „основна диета“, която да замести изгубените хранителни вещества и да почива червата.

Някои храни и продукти трябва да бъдат изключени от диетата на Crohns, тъй като е известно, че обостря и увеличава симптомите. Храните, които съдържат сорбитол (изкуствен подсладител, съдържащ се в много продукти без захар), трябва да се избягват от хора с възпалителни заболявания на червата. Кофеинът и алкохолът могат да увеличат диарията и нямат хранителна стойност. Храните, произвеждащи газ, като зеленчуци от семейството на зелето, сух грах, леща (боб), лук, лук, чушки и газирани напитки могат да влошат възпалението и да увеличат коремната болка.

Лекарствата без рецепта, които могат да причинят обостряния, включват нестероидни противовъзпалителни лекарства като мотрин и ибупрофен. Когато са необходими болкоуспокояващи без рецепта, лекарите препоръчват Tylenol или генеричен еквивалент. Известно е, че аспиринът дразни лигавицата на храносмилателния тракт, може да доведе до язви и трябва да се избягва.

Повечето лекари и диетолози препоръчват ежедневно мулти-витамини, за да поддържат пълноценната диета на Crohns. Ако има кървене или има опит, може да се препоръча добавяне на желязо. Допълването с полизахариди от алое муцилагин (AMP) също може да помогне. AMP е естествено противовъзпалително средство и доказано облекчава. Болка на болестта на Crohns и намалява възпалението в храносмилателната система. За повече информация относно AMP и обща информация за Crohns и други храносмилателни проблеми, посетете: www.digestive-disorders-guide.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *