Антибиотиците – твърде много добро нещо?

By | май 31, 2021

Антибиотиците отдавна се възприемат като панацея – но възможно ли е да има твърде много добро? Някои коментатори със сигурност мислят така.

„Иронично е, че тази скромна гъба, приветствана като един от благодетелите на човечеството, доказа, че успехът й може да бъде решаващ фактор за упадъка на съществуващата цивилизация“, казва той.

Йоан I Пит, род пеницилин, 1979 г. (1)

Асоциацията на почвите също е притеснена: „Болничният супербутон MRSA се появи от прекалената употреба на пеницилинови лекарства в хуманната медицина … тя продължава да мутира. Това е апокалиптичен сценарий и може да причини огромни загуби на живот.“ (2-ри)

В диетата на The Maker’s, Dr. „Прекалената употреба на лечебни антибиотици изпусна човешките черва в изгорено минно поле, унищожавайки както добрите, така и лошите“, казва Джордан Рубин. (3)

Това ли е друга ситуация, която прекалено драматизира и плаши някои групи и индивиди? Или трябва да направим нещо, за да облекчим ефектите от прекомерните антибиотици?

Без съмнение антибиотиците са спасили много животи в момента. Следователно целта на тази статия не е да ги демонизира, а да изследва тяхната роля (включително прекомерната им употреба в много случаи) и да очертае някои основни стратегии за намаляване на потенциално вредното им въздействие върху тялото. Ще разгледаме следните области:

Вътрешна екосистема: деликатен баланс

кратка история на антибиотиците

За какво се използват антибиотиците?

Злоупотребяват ли?

Признаци на дисбаланс

o д-р Препоръки от Дейвид Холанд

(съавтор – The Fungus Link)

Вътрешна екосистема: деликатен баланс

Тази статия се основава на следния основен принцип:

„В тялото има деликатен баланс или симбиот на микроорганизми и когато се промени, той може да причини болести.“

Здравият възрастен човек има около три до четири килограма полезни бактерии и гъбички, живеещи в червата. Тези микроби се състезават за хранителните вещества в храните, които консумирате. Полезните бактерии (като пробиотиците) държат лошите момчета (като дрождите) под контрол и ги карат да произвеждат хранителни вещества като витамини от група В (един)

Нормалният процент е около 85% добри бактерии и 15% лоши микроорганизми. Сега за съжаление повечето хора показват обратното съотношение. Една от причините за тази промяна е употребата на антибиотици. (4)

Кратка история на антибиотиците

Антибиотиците са известни още като антибактериални, антимикробни и микотоксини.

През 1928 г. Александър Флеминг случайно се натъква на пеницилин, когато забелязва, че плочата с агар, върху която плесен (гъби) се опитва да събира бактерии, е замърсена. Бактериите в близост до плесента загинаха. Това доведе учените до антибиотици при лечението на инфекциозни заболявания.

Гъбичките обаче всъщност са първите организми, за които е установено, че причиняват инфекциозни заболявания при хората. Schoenlein (1790 – 1864) приписва гъбите на трихофития (гъбична инфекция) и Флеминг започва да се бори с гъбичките, докато има ново действие срещу бактерии, а след това и вируси. (един)

За какво се използват антибиотиците?

Антибиотиците са ефективни само срещу инфекции, причинени от бактерии. (5)

Следователно те не работят срещу вируси или гъбични инфекции. Според Американския колеж по лекари 70% от всички отпуснати антибиотици са за инфекция на горните дихателни пътища (URI), включително бронхит, синузит и фарингит.

Въпреки това, антибиотиците обикновено са неефективни в тези ситуации, според Pediatric Infectious Disease Journal. (6)

Все повече медицински специалисти твърдят, че повечето URI се причиняват от гъбички, а не от бактерии. (1.7)

През 1999 г. престижната клиника Mayo обяви, че изследователите са открили истинската причина за хроничен синузит – 95% от пациентите са страдали от гъбична инфекция, а не от бактериална. (2-ри)

Според списанието за антимикробна химиотерапия две от три бебета приемат антибиотици преди да навършат една година. (7)

Вече можете да направите всичко възможно, за да избегнете приема на антибиотици, но ако консумирате животни, отглеждани в търговската мрежа, определено получавате редовна доза. Американските фармацевтични компании произвеждат повече от 35 милиона паунда антибиотици всяка година, а животните купуват огромното мнозинство, което е основателна причина да плащате повече за месо, хранено с трева, свободно отглеждане и органично месо. (8)

Тази информация не е нова, просто отнема време, за да стигнете до нея. Според едно проучване Американският център за контрол и превенция на заболяванията и Американската академия по педиатрия публикуват насоки за правилното използване на антибиотици, което е довело до 41% намаляване на предписанията за деца под 4-годишна възраст. Но проблемът (смятат мнозина в медицинската професия) е липсата на внимание към диетата и неадекватните мерки за намаляване на ефекта от антибиотиците. (7)

Признаци на дисбаланс

Антибиотиците могат да доведат до дисбиоза (дисбаланс на бактериите в храносмилателната система), който уврежда имунната система на организма.

Д-р Джордан С. Рубин лично се бори със сериозни здравословни проблеми поради дисбаланс, който доведе до болестта на Crohn, при което жертвите изпитваха прогресиращи симптоми като коремна болка, диария, прекомерна загуба на тегло и може би преждевременна смърт. Д-р Според Рубин профилактиката и лечението на дисбиоза създава най-трудните проблеми, пред които са изправени лекарите днес.

Според д-р Рубин дисбиозата може да доведе до алергии, синдром на дразнещо черво, рак на гърдата и дебелото черво, повишено съмнение за инфекция, нетърпение за ядене, увреждане, умствена яснота, хипогликемия и много други заболявания.

Той добавя, че повечето лекари рядко приписват причината за заболяването на зародишния баланс.

Нещо повече, повечето хора са твърде смутени да говорят за постоянна диария, лошо храносмилане, газове, запек, подуване на корема и болка. (3)

Така че, ако прекомерната употреба на антибиотици води до чревен дисбаланс и гъбични инфекции, защо лекарите не знаят?

Това е така, защото според The ​​Fungal Link гъбичните инфекции са били редки преди 50 години, защото фармацевтичните лекарства са били редки.

Д-р „Използваме много силни животоспасяващи антибиотици, но те особено унищожават нормалната флора в чревния ни тракт“, казва д-р Майкъл Г. Риналди. Това позволява на патогенните микроби да се колонизират и в крайна сметка да станат инфекциозни. (един)

Препоръки от д-р Холанд

Д-р Дейвид Холанд вярва, че връщането към друг сериозен или по-силен кръг от антибиотици потенциално ще има сериозни последици.

Тъй като антибиотиците са широкоспектърни, повечето лекари признават, че антибиотиците често не знаят, че антибиотиците унищожават нормалните, защитни чревни бактерии, използвайки само една доза (те напръскват всичко, включително добрите момчета – Lactobacillus acidophilus и други пробиотици – които ни защитават срещу дрожди, салмонела), холера и свръхрастеж на вредни видове E. Coli).

Предотвратяване

Той също така препоръчва да разгледате настоящия си начин на живот. Пушенето, прекомерният прием на алкохол, липсата на упражнения, редовната захар и високите нива на стрес са добри начини да се заразите.

Лечебно действие – ако приемате антибиотик

Д-р Холандия препоръчва следните стратегии, които можете да обсъдите с Вашия лекар.

Вземете противогъбично средство в комбинация с антибиотика.

Заменете добрите бактерии, като ги добавите с пробиотик (в момента не се предлагат сладки напитки, попитайте местния магазин за здравословни храни или аптека).

Въпреки това, Dr. Холандия заявява, че когато се консумират много антибиотици, само пробиотиците може да не са достатъчни. Следователно е необходима промяна в диетата и рецептата или естествените противогъбични средства.

Вземете антиоксидантна добавка, която съдържа витамини А, С, Е, цинк или селен, тъй като те са противогъбични. (един)

И накрая, ако смятате, че в момента може да имате симптоми на гъбична инфекция, трябва да прочетете „Гъбична връзка“ (вижте препратките) и http://www.yeastconnection.com има и безплатен тест и онлайн препоръки.

Вашият 3d треньор

Крейг Бъртън

Препратки

(1) Гъбичната връзка, том 1 и том 2, Дъг А. Кауфман,

2000 и 2002 г.

(2) Асоциация на почвите, брошура: Антибиотици – ще продължат ли да работят отсега нататък?

когато имате нужда от тях

(3) Maker Diet, Dr. Джордан Рубин, 2005

(4) Candida Albicans: Тиха епидемия, Стенли Вайнбергер, 2000 г.

(5) http://www.familydoctor.orgантибиотици

(6) Едногодишни издания по вътрешни болести, Американски колеж

Phyiscians, Американско общество по вътрешни болести, 20 март 2001 г.

(7) Списание за детски инфекциозни болести, декември 2002 г.,

21: 1023-1028

(8) Вестник за антимикробна химиотерапия, декември 2002 г.,

50: 1085-1088

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *