Алое Вера – Само слабително ли е (част II)?

By | юли 9, 2021

Това е заключителната част на моята статия от две части (Aloe Vera – Just Laxative?) Относно растението Aloe Vera, за която дълги години погрешно се смяташе, че не е нищо повече от мощно слабително. Алое Вера всъщност е едно от най-мощните лечебни растения в природата. Успоредно със способността си като ефективно и естествено средство за отслабване, той е и мощен и здравословен детокс агент.

Алое Вера като Детокс агент:

Алое Вера също има силни антибактериални и противогъбични свойства срещу голямо разнообразие от микроби. Carrisyn, екстракт от алое вера, показа скорошни доказателства, че може да инхибира редица вируси „in vitro“, включително щамовете, отговорни за херпес, морбили и ХИВ. Carrisyn изглежда работи, като стимулира имунната система да задейства производството на инфекциозни кръвни клетки, като по този начин засилва имунната функция.

Полезни са аминокиселините метионин, серин, треонин и молибден. Той детоксикира тежките метали, подпомага правилния метаболизъм на въглехидратите, мазнините и протеините, като по този начин предотвратява натрупването на мазнини в черния дроб и артериите.

Тези слабителни и детоксикиращи свойства на алое вера помагат на дебелото черво да функционира най-ефективно. Силно обработените и рафинирани храни, често използвани в днешните диети, нямат фибри и преминават бавно през системата, позволявайки на токсините в отпадъците да се реабсорбират в тялото. При терапията с алое вера обаче хранителните вещества преминават през системата по-бързо и лесно. Избягват се и по-малко очевидни проблеми, които са резултат от непродуктивно дебело черво като липса на енергия, проблеми с дишането, лош дъх, некистозно акне и суха кожа.

Алое Вера помага за изхвърляне на излишната вода от клетките. По този начин помага при много бъбречни проблеми като камъни в бъбреците, болезнено уриниране. Той прави чудеса за хора с бъбречна недостатъчност.

Една от основните причини за загуба на коса е токсинът в тънките черва. По този начин токсините, премахнати от Алое Вера, помагат да се премахне този проблем.

Алое Вера при диабет:

Много проучвания показват, че редовната консумация на алое вера води до по-ниски нива на кръвната захар без токсични ефекти върху бъбречната или чернодробната функция, както се преценява от кръвната химия. Алое Вера помага за укрепване на панкреаса, като по този начин регулира потока на инсулин.

Алое Вера помага за ускоряване на зарастването на раните от диабет. Той значително намалява възпалението и подобрява реакцията на болката.

Алое Вера при храносмилателни проблеми:

Алое Вера помага при лечението на хронични проблеми с дебелото черво като лошо храносмилане, синдром на раздразнителни купи, улцерозен колит, езофагит, пептична язва, запек, хемороиди, колит и болест на Crohn. Помага за премахване на излишната киселина и кашлица.

Алое Вера при алергии:

Алое Вера е богат източник на витамини Е и С. Те помагат за укрепване на имунната система неимоверно. Следователно, това е идеално решение за много често срещани алергии като настинки и астма. Cool поддържа здрава имунна система. Аспарагиновата киселина помага за увеличаване на издръжливостта.

Алое Вера в стареене:

Алое Вера е един от най-мощните източници на антиоксиданти, витамини Е и С и витамин В-12 (единственият известен природен източник). Последните изследвания показват изключителните ползи от антиоксидантите. Окисляването в клетките може да увреди ДНК, понякога води до рак, други заболявания и промени, свързани със стареенето. Антиоксидантните съединения противодействат на ефектите от стареенето, причинени от свободните радикали.

Други характеристики на принципа на алое вера:

Други активни съставки на растението Алое Вера включват салицилати, които контролират възпалението и болката, и ензим, който инхибира Брадикинин, химическият пратеник, отговорен за предаването на сигнали за болка чрез нерви. Алое Вера съдържа и магнезиев лактат, химикал, за който е известно, че инхибира отделянето на хистамини, отговорни за дразненето и сърбежа на кожата.

Алое Вера с право се нарича „Чудодейното растение“ заради многобройните си лечебни и полезни свойства.

Когато избирате продукт от Алое Вера за локално приложение, потърсете продукт с високо съдържание на Алое Вера, който трябва да се появи като първия елемент, изброен в панела със съставките.

За да обобщим, Алое Вера:

  1. Той помага за подобряване на храносмилането, тъй като съдържа ензими, които подпомагат храносмилането.
  2. Помага за почистване на храносмилателната система
  3. подобрява кръвообращението
  4. Намалява алергиите
  5. Помага при метаболитни нарушения
  6. Действа като общоукрепващо средство, което дава енергия и хранителни вещества по време на програма
  7. Помага за стабилизиране на кръвната захар
  8. Не са известни странични ефекти

По този начин научните доказателства доказват, че алое вера е вашето растение по избор за чист и здравословен начин на живот. Той има потенциала да премахне негативните ефекти на всички замърсители, на които сме изложени, включително наситените мазнини и токсичните странични продукти от индустриализацията и автомобилните емисии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *