Όλα για το PDF – Adobe Portable Document Format

By | 25 Οκτωβρίου, 2021

Το Portable Document Format ή PDF είναι προϊόν της Adobe Systems. Είναι μια εφαρμογή υπολογιστή που χρησιμοποιείται παγκοσμίως. Το λογισμικό βοηθά ουσιαστικά στην προετοιμασία όλων των ειδών εγγράφων με τη βοήθεια προηγμένων λειτουργιών που παρέχουν στον χρήστη συμβατότητα και ευελιξία σε διάφορες πλατφόρμες. Ο χρήστης μπορεί επίσης να συμπεριλάβει γραφικά, πίνακες, κινούμενες εικόνες, στήλες και περιεχόμενο στο έγγραφο. Επιπλέον, οι αλγόριθμοι συμπίεσης περιορίζουν το μέγεθος του αρχείου που δημιουργείται, έτσι ώστε να μπορεί να μεταφερθεί σε όλες τις πλατφόρμες. Η μεταφορά δεδομένων PDF είναι ο ασφαλέστερος τρόπος, επειδή προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης και δεν μπορεί να γίνει εύκολα χειρισμός.

Μετατροπείς PDF

Δεδομένου ότι υπάρχουν πολλά έγγραφα που υποβάλλονται ή αποθηκεύονται σε φορητή μορφή εγγράφου, φαίνεται ότι απαιτείται η μετατροπή του PDF σε άλλη μορφή αρχείου. Για παράδειγμα, μπορεί να χρειαστεί να επεξεργαστείτε το αρχείο. Επομένως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον μετατροπέα PDF σε Word για να δημιουργήσετε επεξεργάσιμα έγγραφα από επεξεργάσιμα αρχεία.

Μετατρέποντας τα αρχεία με τη βοήθεια ενός μετατροπέα PDF, ο χρήστης μπορεί να κάνει όλες τις απαραίτητες αλλαγές. Μετά την ολοκλήρωση των ενημερώσεων και των αλλαγών που έγιναν σε μορφή Word, ο χρήστης μπορεί να μετατρέψει το αρχείο ξανά σε μορφή PDF. Αυτοί οι μετατροπείς μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη μετατροπή αρχείων PDF σε Excel, Postscript, Power Point και παρόμοια. Η μετατροπή “μερική” ή “παρτίδα” είναι επίσης δυνατή με τη βοήθεια αυτών των εργαλείων μετατροπέα, το λογισμικό διαθέτει ορισμένες προηγμένες δυνατότητες. Όσον αφορά τη μετατροπή “ομαδικής”, ο χρήστης μπορεί εύκολα να δημιουργήσει πολλά έγγραφα σε οποιαδήποτε μορφή. Επιπλέον, πραγματοποιώντας μια «μερική» μετατροπή, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει κάποιες σελίδες του εγγράφου και να τις μετατρέψει στην επιθυμητή μορφή. Ορισμένα προηγμένα εργαλεία λογισμικού παρέχουν επίσης στον χρήστη μια λειτουργία OCR, η οποία βοηθά στη μετατροπή των σαρωμένων αρχείων PDF σε επεξεργάσιμη μορφή.

Ένας αξιόπιστος μετατροπέας PDF θα έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

* Θα έχει τη δυνατότητα μετατροπής PDF σε Word και Word σε PDF.

* Θα μπορούσε να μετατρέψει όλα τα είδη αρχείων, όπως Word, PowerPoint, Excel σε PDF.

* Μπορεί να μετατρέψει PDF σε κείμενο.

* Μπορεί να μετατρέψει PDF σε MS RTF.

* Μπορεί να μετατρέψει PDF σε HTML.

* Εξάγει γραφικά ή εικόνες από τη μορφή φορητού εγγράφου.

* Το λογισμικό συνοδεύεται από κωδικό πρόσβασης συγγραφέα για χρήση.

Το καλό λογισμικό μετατροπής PDF θα πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται παραπάνω. Επιπλέον, θα πρέπει να μπορεί να λειτουργεί ομαλά και εύκολα. Υπάρχουν αρκετές εταιρείες που προσφέρουν τέτοιες δυνατότητες σε πολύ πραγματικό ρυθμό. Επιπλέον, παρέχουν επίσης τεχνική υποστήριξη εάν αντιμετωπίζετε δυσκολίες στη χρήση του λογισμικού. Ωστόσο, πριν αγοράσετε έναν μετατροπέα PDF ή οποιονδήποτε άλλο μετατροπέα PDF, πρέπει να κάνετε μια καλή έρευνα στο διαδίκτυο, να περιηγηθείτε σε ορισμένες πραγματικές εταιρείες στους ιστότοπούς τους και να ρωτήσετε για τη χρήση και την τιμολόγηση του εργαλείου. Το λογισμικό πρέπει να είναι εύκολο στη χρήση και την εγκατάσταση. Δεν θα απαιτούσε καμία τεχνική εξειδίκευση για να χρησιμοποιήσετε αυτά τα προγράμματα στο δικό σας σύστημα. Ο χρήστης πρέπει να πατήσει μόνο μερικά κουμπιά. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα αυτών των εφαρμογών είναι ότι δεν καταλαμβάνουν πολύ μεγάλη μνήμη. επομένως δεν παρεμποδίζουν την ταχύτητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *