Συστήματα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων

By | 16 Νοεμβρίου, 2021

Το ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων αναπτύχθηκε τη δεκαετία του 1960 για να βοηθήσει τις αεροπορικές εταιρείες να διαχειρίζονται τις συναλλαγές εισιτηρίων τους, αλλά αργότερα τα ταξιδιωτικά γραφεία άρχισαν να το χρησιμοποιούν για να διευκολύνουν τις διαδικασίες για τους πελάτες τους. Σήμερα, το ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων είναι επίσης διαθέσιμο στους καταναλωτές μέσω του Internet Gateway και επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν κράτηση δωματίων σε ξενοδοχεία, να νοικιάζουν αυτοκίνητα και να κάνουν online κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων, που είναι σίγουρα ο πιο βολικός τρόπος για να κάνετε τα ταξιδιωτικά σας σχέδια. Ωστόσο, η λειτουργικότητα είναι προσαρμοσμένη για να ανταποκρίνεται στον συγκεκριμένο σκοπό του καταναλωτή.

Αυτό το τρέχον σύστημα online κρατήσεων είναι ένας μηχανισμός που βοήθησε τον ηλεκτρονικό τουρισμό να φτάσει σε εντελώς νέα ύψη. Η τοπική ταξιδιωτική βιομηχανία είναι πλέον σε θέση να προσεγγίσει περισσότερους πελάτες σε όλο τον κόσμο και να επεκτείνει τις δραστηριότητές της. Οι πλήρως αυτοματοποιημένες διαδικασίες κρατήσεων και κρατήσεων βοήθησαν τους διευθυντές επιχειρήσεων να εξοικονομήσουν χρόνο, ανθρώπινο δυναμικό και να επικεντρωθούν σε μια άλλη πτυχή της επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Τα οφέλη του συστήματος online κρατήσεων είναι πάρα πολλά, γι’ αυτό και αυτό το πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα κρατήσεων είναι τόσο επιτυχημένο στους κλάδους των υπηρεσιών.

  • Αυτοπρογραμματισμός για online πελάτες. Αυτό επιτρέπει στους πελάτες να κάνουν κράτηση κρατήσεων με την προσωπική τους ευκολία και όποτε θέλουν κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς και εκτός των ωρών εργασίας. Είναι πραγματικά μια ευκολία για τις εταιρείες και την ομάδα τους, καθώς μπορεί να μειώσει σημαντικά τον όγκο των τηλεφωνικών κλήσεων και των email από πελάτες που αναζητούν κράτηση.
  • Email και αυτόματες ειδοποιήσεις μηνυμάτων κειμένου. Οι αυτοματοποιημένες ειδοποιήσεις αποστέλλονται μέσω του προγράμματος πριν από μία ώρα κράτησης, αυτή η πτυχή μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη άνω του 50% του αριθμού των “χωρίς υποβολές”.
  • Επιλογές ηλεκτρονικής πληρωμής. Εάν παρουσιαζόταν η επιλογή, πολλοί πελάτες θα πλήρωναν χρήματα κατά την κράτηση για τις υπηρεσίες τους. Επίσης, οι άνθρωποι θα εμφανίζονται πολύ λιγότερο εάν έχουν ήδη πληρώσει για την υπηρεσία.
  • Κάνοντας αρχεία και αναφορές. Επειδή το ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες, η εύρεση και η συγκέντρωση πληροφοριών για τους πελάτες και τις κρατήσεις τους είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο δύσκολη από την αναζήτηση έντυπων βιβλίων ραντεβού και υπολογιστικών φύλλων excel. Ορισμένες εφαρμογές έχουν τακτικές αναφορές που οι χρήστες μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν και να αναλύσουν.
  • Λειτουργίες ηλεκτρονικού μάρκετινγκ. Η κατοχή διευθύνσεων email υφιστάμενων πελατών μπορεί να δημιουργήσει ή να χαλάσει μια αποτελεσματική καμπάνια ηλεκτρονικού μάρκετινγκ. Η διατήρηση και η διαχείριση μιας ηλεκτρονικής λίστας αλληλογραφίας πελατών είναι εύκολο να διατηρηθεί και να ενημερωθεί, καθώς οι πελάτες θα έχουν πρόσβαση να ενημερώσουν τον λογαριασμό τους και το βάρος του χειροκίνητου ελέγχου μιας δευτερεύουσας λίστας αλληλογραφίας εξαλείφεται.

Τα συστήματα online κρατήσεων είναι το μέλλον των παρόχων διακοπών, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι απαιτούν online κρατήσεις ή ελάχιστη άμεση διαθεσιμότητα. Το πιο σημαντικό, καθώς η εργασία για το σπίτι γίνεται τρόπος ζωής, οι λύσεις που βασίζονται σε δίκτυο γίνονται όλο και πιο ισχυρές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *