Συμβουλές / Συμβουλές για μια επιτυχημένη εργασία εκτύπωσης

By | 11 Νοεμβρίου, 2021

Χρειάζεται να προετοιμάσετε έγγραφα για εκτύπωση; Αν ναι, ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επαναφέρετε τα αρχεία σας από τον εκτυπωτή. Με τα χρόνια έχω γοητευτεί με ανθρώπους που έχουν αποφοιτήσει από σχολή γραφικών, αλλά δεν ξέρουν πώς να αποθηκεύουν αρχεία για εκτύπωση σωστά. Η σωστή προετοιμασία του εγγράφου σας εάν θέλετε ένα εκτυπωμένο προϊόν καλής ποιότητας είναι μια από τις πιο σημαντικές πτυχές της διαδικασίας εκτύπωσης. Όλοι, συμπεριλαμβανομένων των εκτυπωτών, θέλουν ένα τυπωμένο κομμάτι καλής ποιότητας.

Ακολουθεί ένας πίνακας που δείχνει πώς να αποθηκεύσετε τα αρχεία που θα σταλούν στον εκτυπωτή.

Photoshop – Χρώματα TIF, PSD, CMYK.

Ρυθμίστε όλες τις γραμματοσειρές σε περιγράμματα και βεβαιωθείτε ότι η εργασία σας έχει αποθηκευτεί ως CMYK. Τα χρώματα RGB δεν προορίζονται για εκτύπωση. Μουλιάστε πριν αποθηκεύσετε το αρχείο.

InDesign – Ρυθμίστε όλες τις γραμματοσειρές EPS, AI, .pdf σε περιγράμματα και εισαγάγετε όλους τους συνδέσμους.

Corel Draw – Ορίστε όλες τις γραμματοσειρές CDR, EPS, AI ή .pdf σε καμπύλες.

Illustrator – Ρυθμίστε όλες τις γραμματοσειρές σε EPS, AI ή .pdf σε περιγράμματα και εισαγάγετε όλους τους συνδέσμους.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αποθηκεύστε αρχεία με σχήματα με νέο όνομα αρχείου. Δεν μπορείτε να το αναιρέσετε και να το επεξεργαστείτε εάν αποθηκεύσετε το αρχικό αρχείο με το σχήμα.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ

Photoshop: Η λειτουργία χρώματος πρέπει να είναι CMYK ή Pantone ανάλογα με το τι εκτυπώνετε. μην χρησιμοποιείτε RGB. (Η λειτουργία CMYK χρησιμοποιεί χρώματα κυανό, ματζέντα, κίτρινο και μαύρο μελάνι για την ανάμειξη χρωμάτων). Εάν εκτυπώνετε το αρχείο ψηφιακά, μετατρέψτε τα Pantone και CMYK σε άλλα χρώματα εκτός από το σωστό χρώμα πριν στείλετε τα αρχεία εκτύπωσης στο CMYK.

Microsoft Publisher ή Word – Εάν χρησιμοποιείτε Publisher ή Word, αποθηκεύστε αρχεία ως PDF. Μερικές φορές χάνουν τη μορφοποίηση εάν τα στείλετε ως αρχείο Publisher ή Word. Βεβαιωθείτε ότι τα χρώματά σας δεν είναι RGB.

InDesign – Μετατροπή όλων των γραμματοσειρών σε σχήματα / καμπύλες / μονοπάτια. Πρέπει να μετατρέψετε τις γραμματοσειρές σε σχήμα .eps, .ai πριν δημιουργήσετε. Ή αρχείο .pdf. Ασφαλίστε και αποθηκεύστε το αρχείο με ένα νέο όνομα αρχείου με τις γραμματοσειρές που έχουν μετατραπεί.

CorelDRAW – Αποθήκευση ως .cdr ή εξαγωγή όλου του κειμένου σε .eps, .ai ή δημοσίευση σε .pdf ως καμπύλη.

Illustrator – μετατρέψτε όλες τις γραμματοσειρές σε περιγράμματα / καμπύλες / μονοπάτια. Πρέπει να μετατρέψετε τις γραμματοσειρές σε σχήμα .eps, .ai πριν δημιουργήσετε. ή αρχείο .pdf. Ασφαλίστε και αποθηκεύστε το αρχείο με ένα νέο όνομα αρχείου με τις γραμματοσειρές που έχουν μετατραπεί.

Και πάλι, φροντίστε να το αποθηκεύσετε ως χρώμα PMS για εκτύπωση σε χρώματα μάρτυρα ή για ψηφιακή εκτύπωση CMYK.

Τα Quark, InDesign, Illustrator και CorelDRAW μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να μετατρέπουν τα πάντα σε CMYK κατά τη δημιουργία ενός PDF. Βεβαιωθείτε και δείτε τα dpi σας και βεβαιωθείτε ότι είναι τουλάχιστον 300.

Αιμορραγία: Εάν η εργασία σας έχει “αιμορραγία” (όπου τα γραφικά σας εκτυπώνονται στην άκρη της σελίδας), όταν δημιουργείτε το PDF, καθορίστε τουλάχιστον. έχετε μια λεπτή λευκή γραμμή στις άκρες. Εάν έχετε λευκό φόντο, δεν χρειάζεται αίμα.

Μέγεθος εγγράφου: Όταν επιλέγετε το μέγεθος του εγγράφου, αφήστε τουλάχιστον το 1/8 του γραφικού φόντου / των γραφικών “τουλάχιστον στις άκρες” εάν το έγγραφο έχει τέχνη που πηγαίνει στην άκρη της σελίδας ή ολόκληρο. ότι το έγγραφο θα περικοπεί σε μέγεθος και ότι δεν θα έχετε πουθενά λεπτές λευκές γραμμές. ΜΗΝ βάλετε κείμενο 1/8 “από το δικό σας. την άκρη του εγγράφου.

Χρώματα σποτ: Τα σποτ χρώματα χρησιμοποιούνται συχνά στην εκτύπωση και .cdr, .eps, .ai. ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε .PDF. Συνήθως χρησιμοποιούνται για 2 ή 3 έγχρωμες εργασίες ή για μη ψηφιακά εκτυπωμένες εργασίες. Εάν χρειάζεστε μια πολύ ακριβή ζωγραφική βασισμένη σε δείγματα από ένα βιβλίο PMS (Pantone Matching System), πιθανότατα θέλετε να εντοπίσετε χρώματα. Τα χρώματα PMS δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε εργασίες CMYK, η μετατροπή CMYK μέσω του προγράμματος εξόδου δεν είναι πάντα απολύτως ακριβής για όλα τα χρώματα PMS. Το fig-color PDF σας πρέπει να δημιουργηθεί σε λειτουργία CMYK, είτε χρησιμοποιείτε είτε όχι ένα από τα χρώματα CMYK για ψηφιακή εκτύπωση είτε για spot χρώματα. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μπορούν να επιλέξουν χρώματα όταν βλέπουν ένα χρώμα PMS στην οθόνη ή το τηλέφωνό τους, αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Οι οθόνες και τα τηλέφωνα ποικίλλουν και μπορεί να απογοητευτείτε πολύ αν επιλέξετε χρώματα με αυτόν τον τρόπο. Χρησιμοποιείτε πάντα ένα βιβλίο PMS για να κάνετε μια ακριβή επιλογή χρωμάτων.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα αρχεία Photoshop, .JPEG, ορισμένα αρχεία tiff και bitmap δεν υποστηρίζονται για μορφές εκτύπωσης. Η ανάλυση πρέπει να είναι τουλάχιστον 300 dpi. εξοικονομήστε σε 100% μέγεθος εκτύπωσης. Βεβαιωθείτε ότι το τελευταίο σας αρχείο έχει χρώματα CMYK ή PMS ανάλογα με τη μέθοδο εκτύπωσης που θέλετε. Τα χρώματα RGB είναι για χρήση στον ιστό – όχι εκτύπωση. Ελέγχετε πάντα τον εκτυπωτή σας για να δείτε σε ποια μορφή προτιμάτε να αποθηκεύσετε τα αρχεία.

Εδώ είναι ένα καλό βίντεο YouTube που βρήκα – για να δημιουργήσετε το σωστό αρχείο PDF, ρίξτε μια ματιά σε αυτό το βίντεο YouTube – https://www.youtube.com/watch?v=e2_X-1rsjDA, προσφέρει πολλές χρήσιμες συμβουλές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *