Πώς να χρησιμοποιήσετε τα κανάλια μάρκετινγκ για να αυξήσετε τις πωλήσεις βιβλίων

By | 20 Νοεμβρίου, 2021

Εισαγωγή

Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο τα κανάλια μάρκετινγκ στο διαδίκτυο και εκτός σύνδεσης μπορούν να συνεργαστούν είναι απαραίτητη για τη χρηματοδότηση της επιτυχίας του βιβλίου σας. Αυτά τα κανάλια, εάν χρησιμοποιηθούν με συνέπεια μαζί, θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε ένα διαρκές ανταγωνιστικό πλεονέκτημα ως συγγραφέας. Επιπλέον, το βιβλίο σας θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα σταθερό εισόδημα.

Ακολουθεί μια σύντομη συζήτηση και επεξήγηση των καναλιών μάρκετινγκ βιβλίων και πώς μπορούν να σας βοηθήσουν να γίνετε πιο επιτυχημένος συγγραφέας:

Τι είναι το “Κανάλι Μάρκετινγκ”;

Εδώ είναι μια γρήγορη εξήγηση: Ένα κανάλι μάρκετινγκ αναφέρεται απλώς σε μέρη όπου μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με το κοινό σας. Καθένα από αυτά τα μέρη ή κανάλια σάς επιτρέπει να δείξετε στο κοινό σας την αγάπη και την εμπειρία σας για τη συγκεκριμένη μικρο-θέση σας. Αυτά τα κανάλια παρέχουν επίσης έναν άμεσο τρόπο για εσάς και το κοινό σας να ακούσετε ο ένας τον άλλον και να μοιραστείτε πληροφορίες. Αυτή η διαδικασία ακρόασης και κοινής χρήσης είναι ο τρόπος με τον οποίο δημιουργούνται ουσιαστικές, διαρκείς και κερδοφόρες σχέσεις μεταξύ εσάς και του κοινού σας.

Σε τι διαφέρει το “Κανάλι μάρκετινγκ” από το “Κανάλι πωλήσεων”;

Εδώ είναι μια γρήγορη εξήγηση: Ένα κανάλι πωλήσεων αναφέρεται απλώς στον τρόπο με τον οποίο πωλούνται τα βιβλία σας σε αγοραστές βιβλίων ή τελικούς καταναλωτές. Αυτά τα κανάλια περιλαμβάνουν ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία, βιβλιοπωλεία τούβλων, διανομείς βιβλίων, χονδρέμπορους και άλλα. Συνήθως ονομάζονται κανάλια έμμεσων πωλήσεων. Αλλά αν πουλάτε το βιβλίο σας απευθείας από το σπίτι ή το γραφείο, είστε επίσης μέρος του καναλιού πωλήσεων. Αυτό θα ονομαζόταν κανάλι απευθείας πωλήσεων.

Υπάρχουν δύο κύριοι τρόποι για να δείτε τις διαφορετικές κατηγορίες καναλιών μάρκετινγκ που είναι διαθέσιμα στους λιανοπωλητές βιβλίων. Αυτά είναι τα κανάλια μάρκετινγκ 1ης γραμμής και τα 2α κανάλια μάρκετινγκ εκτός σύνδεσης.

1. Διαδικτυακά κανάλια μάρκετινγκ

1.α. Τα κανάλια διαδικτυακού μάρκετινγκ που ελέγχετε

Ποιες μεθόδους ή διεξόδους δικτύου θα χρησιμοποιήσετε για να μιλήσετε στο κοινό σας; Και να δείξεις ότι έχεις κάτι να πεις; Αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει τη χρήση του ιστολογίου σας, το μάρκετινγκ άρθρων, την ανάρτηση επισκεπτών, το podcast, τη δημιουργία βίντεο, το Facebook, το Twitter, το LinkedIn και άλλα. .

1.β. Διαδικτυακά κανάλια μάρκετινγκ που δεν ελέγχετε

Τα κανάλια διαδικτυακού μάρκετινγκ περιλαμβάνουν αυτά που δεν έχετε άμεσο έλεγχο. Για παράδειγμα, ιστολόγια και ιστότοποι που μοιράζονται ή αναδημοσιεύουν τις αναρτήσεις του ιστολογίου σας. Περιλαμβάνονται επίσης κριτικές του βιβλίου σας που έχουν γραφτεί και δημοσιευθεί σε άλλα ιστολόγια. Ή άλλους bloggers που αναφέρονται σε εσάς ή το βιβλίο σας στις αναρτήσεις του ιστολογίου τους. Ή μοιράζονται τα γραφήματα σας, ή πίνακες κοινής χρήσης διαφανειών, ή βίντεο κ.λπ.

2. Κανάλια μάρκετινγκ εκτός σύνδεσης

Τα κανάλια εκτός σύνδεσης μπορούν επίσης να έχουν άμεσο αντίκτυπο στο διαδικτυακό μάρκετινγκ και τις πωλήσεις σας. Αυτό περιλαμβάνει όλες τις προσπάθειες μάρκετινγκ εκτός δικτύου. Μερικά από τα πιο προφανή παραδείγματα είναι η χρήση καρτ ποστάλ και ενημερωτικών δελτίων απευθείας αλληλογραφίας για την ενημέρωση σας για νέες πληροφορίες που πιστεύετε ότι θα ωφελήσουν τους πελάτες σας. Ένα άλλο είναι να στέλνετε προειδοποιήσεις ή κάρτες γενεθλίων στους πελάτες και τους πελάτες σας, για παράδειγμα. Και επίσης καλώντας ή στέλνοντας ένα μήνυμα.

Για παράδειγμα, εάν είστε λογιστής, μπορείτε να ζητήσετε από τους πελάτες σας να μοιραστούν ένα άρθρο μαζί σας στο διαδίκτυο με το διαδικτυακό τους κοινό. Ή στείλτε μια προειδοποίηση στους προηγούμενους πελάτες σας σχετικά με τις επερχόμενες προθεσμίες φορολογικής περιόδου. Εάν, για παράδειγμα, είστε σεφ σε μια αγορά γκουρμέ τροφίμων, μπορείτε να συνομιλήσετε πρόσωπο με πρόσωπο με τους πελάτες σας σχετικά με το φαγητό. Δώστε μαθήματα μαγειρικής στην κουζίνα σας. δίνουν δωρεάν συνταγές κ.λπ.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προωθήσετε το κοινό σας. Δεν έχει σημασία σε ποιο επάγγελμα είσαι. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη δημιουργική σκέψη και προθυμία να μοιραστείτε πληροφορίες για να βρείτε νέους και διασκεδαστικούς τρόπους για να δημιουργήσετε και να συνδεθείτε με το κοινό σας.

συμπέρασμα

Θα πρέπει τώρα να συνειδητοποιήσετε ότι η χρήση τόσο διαδικτυακών όσο και εκτός σύνδεσης καναλιών μαζί μπορεί να δημιουργήσει έναν πολύ ισχυρό και κερδοφόρο τρόπο για την προώθηση των βιβλίων σας. Συνδυάζοντας το καθένα, θα δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα μάρκετινγκ που θα δημιουργήσει τη δύναμη και την ώθηση που θα σας βοηθήσει να πουλήσετε βιβλία μακροπρόθεσμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *