Πώς να επεξεργαστείτε μυστικά έγγραφα PDF

By | 2 Νοεμβρίου, 2021

Γιατί τα αρχεία PDF είναι τόσο κοινά;

Τα αρχεία PDF έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Η μορφή PDF δημιουργήθηκε για εύκολη ανταλλαγή εγγράφων και το κύριο πλεονέκτημά της είναι ότι εμφανίζεται με τον ίδιο τρόπο ανεξάρτητα από το λογισμικό εφαρμογής και το λειτουργικό σύστημα. Δεν χρειάζεται σχεδόν καθόλου χρόνος για τη δημιουργία και είναι πολύ συμπαγής και ασφαλής. Σήμερα, το PDF είναι μια τυπική μορφή εγγράφου και χρησιμοποιείται ευρέως για διάφορους σκοπούς. Ποια είναι τα μειονεκτήματα; Όποιος έχει δουλέψει με αρχεία PDF μπορεί να πει – είναι πολύ δύσκολο να το επεξεργαστείτε. Δηλαδή, τα PDF προορίζονται για εμφάνιση στην οθόνη και όχι για εργασία με το περιεχόμενο μετά τη δημιουργία του αρχικού εγγράφου.

Υπάρχει τρόπος να επεξεργαστείτε έγγραφα PDF;

Η ανάγκη επεξεργασίας αρχείων PDF είναι προφανής. Τι γίνεται αν το έγγραφό σας έχει ορθογραφικά λάθη ή λανθασμένους αριθμούς; Τι γίνεται αν χρειαστεί να προσθέσετε μια εικόνα ή να αλλάξετε τον τίτλο; Θα ήταν βαρύ να ξεκινήσω από την αρχή. Το καλό είναι ότι δεν χρειάζεται. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να επεξεργαστείτε ένα έγγραφο PDF. Υπάρχουν διαδικτυακές υπηρεσίες που σας επιτρέπουν να στείλετε το αρχείο σε μορφή PDF και να το λάβετε σε email σε διαφορετική μορφή. Ωστόσο, αυτές οι υπηρεσίες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εμπιστευτική τεκμηρίωση. Η λύση είναι η SmartSoft να χρησιμοποιεί επαγγελματικό λογισμικό όπως το Smart PDF Converter. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μετατρέψετε το αρχείο PDF σε doc, xls ή άλλη επεξεργάσιμη μορφή, να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές και να το μετατρέψετε σε PDF. Η όλη διαδικασία θα διαρκέσει μόνο μερικά κλικ.

Πώς μπορώ να μετατρέψω αρχεία PDF;

Η μετατροπή PDF σε Έγγραφο και άλλες μορφές είναι γρήγορη και εύκολη με το Smart PDF Converter. Δεν χρειάζεται να είστε ειδικός στην τεχνολογία, καθώς η όλη διαδικασία μετατροπής είναι γρήγορη και εύκολη, αν ακολουθήσετε αυτά τα βήματα:

1. Μεταβείτε στον ιστότοπο του προγράμματος και κατεβάστε το πρόγραμμα. Μετά την εγκατάσταση στον υπολογιστή σας, επιλέξτε τα αρχεία που θέλετε να μετατρέψετε κάνοντας κλικ στο κουμπί Προσθήκη αρχείου(ων). Το Smart PDF Converter υποστηρίζει τη μαζική μετατροπή, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να μετατρέψετε πολλά έγγραφα ταυτόχρονα.

2. Επιλέξτε τη μορφή που θέλετε να μετατρέψετε. Το Smart PDF Converter υποστηρίζει διάφορες μορφές όπως DOC, HTML, TXH, XLS, RTF, JPEG και TIFF.

3. Επιλέξτε το φάκελο στον οποίο θέλετε να αποθηκεύσετε το αρχείο και κάντε κλικ στο Convert. Αυτό είναι! Το αρχείο PDF σας μπορεί πλέον να επεξεργαστεί εύκολα.

Το Smart PDF Converter διαθέτει επίσης πρόσθετες λειτουργίες που σας βοηθούν να προσδιορίσετε τη μέθοδο μετατροπής ή τις επιλογές του αρχείου μετατροπής. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ Ακριβής μετατροπής ή Ροής. Η ακριβής μέθοδος διατηρεί σταθερή τη θέση του περιεχομένου του εγγράφου, ώστε να μην καταστρέψετε ακούσια τη σχεδίαση του εγγράφου. Εάν θέλετε να κάνετε σημαντικές αλλαγές στο περιεχόμενό σας, μπορείτε να επιλέξετε μια μέθοδο ροής που σας επιτρέπει να αλλάξετε τη θέση του περιεχομένου σας.

Δημιουργήστε ένα αρχείο PDF

Μόλις ολοκληρωθούν οι αλλαγές, μπορείτε να επιστρέψετε το αρχείο σε PDF. Με το Smart PDF Converter Pro, είναι τόσο εύκολο όσο το πάτημα μερικών κουμπιών. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε δεξί κλικ στο αρχείο, να επιλέξετε Μετατροπή σε PDF και το πρόγραμμα θα κάνει όλα τα άλλα. Και πάλι, έχετε πολλές επιλογές για να διαλέξετε. Μπορείτε να προσθέσετε τον τίτλο, το όνομα του συγγραφέα και το θέμα στο έγγραφο PDF και να το επιλέξετε από μια ποικιλία ρυθμίσεων ασφαλείας. Αυτά είναι τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά κατά τη δημιουργία ενός εμπιστευτικού εγγράφου:

– Μπορείτε να προστατεύσετε το έγγραφό σας με κωδικό πρόσβασης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο τύπους κωδικών πρόσβασης για την προστασία του αρχείου σας: τον κωδικό πρόσβασης χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης κατόχου. Εάν επιλέξετε να εισαγάγετε έναν κωδικό πρόσβασης χρήστη, το έγγραφο δεν μπορεί να ανοίξει χωρίς την εισαγωγή του. Ο κωδικός πρόσβασης του κατόχου χρησιμοποιείται για την αλλαγή του εγγράφου και την αλλαγή των δικαιωμάτων πρόσβασης.

– Μπορείτε να ορίσετε το επίπεδο κρυπτογράφησης. Εάν επιλέξετε χαμηλό επίπεδο κρυπτογράφησης (40-bit RC4), τα έγγραφά σας θα δημιουργηθούν πιο γρήγορα. Ωστόσο, συνιστούμε τη χρήση υψηλού επιπέδου κρυπτογράφησης για εμπιστευτικά έγγραφα (128-bit RC4) για να διασφαλιστεί ότι το ανεπιθύμητο αρχείο δεν είναι διαθέσιμο στους παραλήπτες. Η διακοπή της υψηλότερης κρυπτογράφησης είναι πολύ πιο δύσκολη και λειτουργεί με νεότερες εκδόσεις του Acrobat.

– Μπορείτε επίσης να ορίσετε πρόσθετες ρυθμίσεις ασφαλείας, όπως να επιτρέπεται ή να απαγορεύεται η συμπλήρωση, η υπογραφή και ο σχολιασμός των εντύπων. Μπορείτε επίσης να αποφύγετε την αντιγραφή, την εκτύπωση ή/και την τροποποίηση περιεχομένου.

Σε αντίθεση με άλλα εργαλεία μετατροπής, το Smart PDF Converter είναι πολύ χρήσιμο. Η όλη διαδικασία διαρκεί μόνο λίγα δευτερόλεπτα και μερικά κλικ. Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι το πρόγραμμα θα διατηρήσει την ακριβή διάταξη του εγγράφου PDF σας αντί να χάσει ολόκληρο το περιεχόμενο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *