Πώς να αποφύγετε τις χαμένες ευκαιρίες διαδικτυακού μάρκετινγκ βιβλίων

By | 23 Οκτωβρίου, 2021

Οι bookmakers αναζητούν πάντα τρόπους για να προωθήσουν τα βιβλία τους, συχνά χωρίς να ξοδεύουν χρήματα για αυτά. Γιατί, λοιπόν, τόσες πολλές εταιρείες στοιχημάτων χάνουν ευκαιρίες για να διαθέσουν δωρεάν βιβλία στο Διαδίκτυο;

Ακολουθεί μια ευκαιρία να διαθέσετε στην αγορά τα τέσσερα χαμένα βιβλία – και τι να μην κάνετε για να χάσετε:

Χάθηκε η επιλογή # 1:

Κυκλοφορεί ένα βιβλίο σχετικά με το blogging και πολλά άλλα βιβλία ιστολογίων προτείνονται στην ενότητα των πόρων. Ένας από τους προτεινόμενους συγγραφείς του βιβλίου έμαθε κατά λάθος για αυτό το νέο βιβλίο επειδή κανείς – ούτε οι εκδότες ή το διαφημιστικό τμήμα του εκδότη, ούτε ο συγγραφέας ή οι διαφημιστές του συγγραφέα – δεν ενημέρωσε τους συγγραφείς των προτεινόμενων βιβλίων.

Για τον εκδότη και τον συγγραφέα βιβλίων ιστολογίου, είναι σαν να αφήνεις χρήματα στο τραπέζι. Θα έπρεπε να ήταν ευθύνη κάποιου μάρκετινγκ να επικοινωνήσει με όλους τους συγγραφείς που προτείνουν το βιβλίο. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επικοινωνίας θα πρέπει 1) να ενημερώνουν τον συγγραφέα ότι το βιβλίο του συνιστάται και 2) να προτείνουν στον συγγραφέα να κάνει blog, να συνδέσει ή να προτείνει ένα νέο βιβλίο για το ιστολόγιο.

Και γιατί οι προτεινόμενοι συντάκτες να πουν ναι σε αυτό το αίτημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου; Το να προτείνετε ένα βιβλίο στο ιστολόγιό σας να προτείνεται στο ιστολόγιο κάποιου άλλου είναι μια μεγάλη σφραγίδα έγκρισης. Σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν στην προώθηση αυτού του νέου βιβλίου, άλλοι συγγραφείς καρπώνονται τα οφέλη του να δίνουν ένα μπράβο στα βιβλία τους.

Χάθηκε η επιλογή # 2:

Ένας blogger δημοσιεύει μια κριτική για το βιβλίο σας στο ιστολόγιό του και τα σχόλια ενεργοποιούνται στο ιστολόγιο. Οι ειδοποιήσεις σας Google λαμβάνουν κριτική, παρόλο που ο blogger δεν σας έχει ειδοποιήσει για την κριτική. Πηγαίνετε στο ιστολόγιο, διαβάστε την κριτική και μετά παραιτηθείτε.

Αυτή η κριτική είναι δωρεάν μάρκετινγκ για εσάς. Αυξήστε την αξία του μάρκετινγκ αφήνοντας ένα σχόλιο ευχαριστώντας τον blogger για την κριτική του βιβλίου σας. Και πείτε κάτι στο σχόλιο που δείχνει ότι εκτιμάτε τη συγκεκριμένη γνώμη. (Αν και δεν είναι καλή κριτική, προσπαθήστε να βρείτε κάτι θετικό να πείτε σχετικά με την πιθανότητα να εμφανιστεί το βιβλίο σας στο ιστολόγιο.)

Και επιστρέψτε την επόμενη μέρα για να δείτε αν έχουν μείνει άλλα σχόλια. Στη συνέχεια, προσθέστε ένα δεύτερο σχόλιο ευχαριστώντας τα άτομα που άφησαν σχόλια. Αναφέρετε κάτι που έχει πει ο καθένας. Ακολουθεί ένα παράδειγμα του τι μπορείτε να αφήσετε σε ένα μόνο σχόλιο:

Sally, χαίρομαι που σου άρεσε ο τρόπος με τον οποίο η πρωταγωνίστρια βγήκε από το βασικό της δίλημμα. Μου πήρε αρκετές εβδομάδες για να βρω αυτή τη λύση.

Γιάννη, βλέπω ότι τα μέρη είναι σημαντικά για σένα ως φόντο ενός βιβλίου. Πήγα στο Σαν Φρανσίσκο για να ελέγξω ότι οι ρυθμίσεις μου ήταν σωστές.

Marlene, σε ευχαριστώ που έδωσες το βιβλίο μου στην αδερφή σου. Ελπίζω να σας αρέσει όσο σας αρέσει.

Μέσω αυτών των σχολίων 1) έχετε αποκαλύψει ενδιαφέροντα πράγματα για τον εαυτό σας (π.χ., σας πήρε εβδομάδες για να λύσετε μια ερώτηση ιστορίας) και 2) έχετε ενθαρρύνει τους πιθανούς αναγνώστες να ξεκινήσουν μια σχέση μαζί σας. Αναγνωρίζοντας αυτούς τους πιθανούς αναγνώστες ως άτομο σημαίνει ότι είναι πολύ πιο πιθανό να αρχίσετε να ακολουθείτε αυτό που κάνετε.

Χάθηκε η επιλογή # 3:

Αναρτά στο Twitter ότι κάποιος απόλαυσε το βιβλίο σας και παρέχει έναν σύνδεσμο προς τον ιστότοπό σας όπου μπορεί να αγοραστεί το βιβλίο. Κάνετε tweet “Χαίρομαι που μου άρεσε το βιβλίο μου” και δεν συμπεριλαμβάνετε σύνδεσμο.

Είναι απολύτως αποδεκτό να συμπεριλάβετε τον σύνδεσμό σας σε αυτήν την περίπτωση. Στην πραγματικότητα, κάνετε τη χάρη στον εαυτό σας. Εάν δεν δουν το αρχικό tweet και δεν γνωρίζουν για το βιβλίο σας, θα θυμώσουν επειδή δεν παρέχετε πληροφορίες (σύνδεσμος) στο tweet απάντησής σας. Παρέχοντας έναν σύνδεσμο, διευκολύνετε τους ακόλουθούς σας να δουν το βιβλίο σας, εάν το επιθυμείτε. (Και αν δεν θέλουν, δεν κάνουν κακό. Δεν κάνουν κλικ στον σύνδεσμο.)

Χάθηκε η επιλογή # 4:

Η αρχική σελίδα του ιστότοπού σας εμφανίζει μια μεγάλη φωτογραφία του εξωφύλλου του βιβλίου σας, χωρίς πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο που θα «αγκιστρώσουν» πιθανούς αναγνώστες. Ακολουθεί ένα παράδειγμα: Ένας ιστότοπος ανακοίνωσε ένα νέο βιβλίο με τον τίτλο του ιδιοκτήτη ενός αλόγου κούρσας και έναν τίτλο που δεν είχε καμία αναφορά στα άλογα κούρσας. Απλώς κάνοντας κλικ στον ιστότοπο έδειξε ότι το αγόρι του τίτλου ενεπλάκη σε ένα μεγάλο σκάνδαλο ιπποδρομιών.

Αν και ένας πιθανός αναγνώστης μπορεί να μην αναγνωρίσει το όνομα του αγοριού στον τίτλο του βιβλίου, αν αυτό το βιβλίο είχε τον τίτλο και τις σύντομες πληροφορίες που αφηγούνται την αληθινή ιστορία του μεγαλύτερου σκανδάλου με άλογα κούρσας («αγκίστρια») του βιβλίου, το δυναμικό. ο αναγνώστης μπορεί να ενδιαφέρεται να αγοράσει το βιβλίο ακόμα κι αν δεν γνωρίζει το όνομα του αγοριού. (Ποιος δεν ενδιαφέρεται να διαβάζει για μεγάλα σκάνδαλα; Είναι η ανθρώπινη φύση.)

Όταν σχεδιάζετε τον ιστότοπο ενός συγγραφέα βιβλίων, είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη τα στοιχεία που οι πιθανοί αναγνώστες θα πρέπει να δουν αμέσως και εύκολα να λάβουν υπόψη κατά την αγορά ενός βιβλίου. Τι είναι η ιστορία και ποιο είναι το «αγκίστρι» είναι συνήθως σαφείς πληροφορίες. (ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ εκτός από το να έχετε ένα μεγάλο κουμπί δίπλα στο εξώφυλλο του βιβλίου).

Ως αποτέλεσμα, οι συγγραφείς βιβλίων πρέπει να είναι προσεκτικοί απέναντι σε όλες τις νόμιμες ευκαιρίες προώθησης στο δρόμο τους. Και ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποκτήσετε μια προώθηση βιβλίου είναι να ευχαριστήσετε δημόσια τα άτομα που προώθησαν το βιβλίο σας. Αυτό είναι απλώς μια καλή συνήθεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *