Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του PDF

By | 3 Νοεμβρίου, 2021

Σκέφτεστε να μετατρέψετε τα έγγραφα του Word σε έγγραφα PDF; Αν ναι, θα πρέπει να διαβάσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του PDF. Στην πραγματικότητα, το PDF Portable Document Format είναι σύντομο. Όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι ένας τύπος μορφής αρχείου. Τα περισσότερα από τα βιβλία που μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο διανέμονται σε αυτήν τη μορφή. Η δημιουργία ενός αρχείου PDF διαρκεί μόνο μερικά κλικ. Ενημερώστε μας περισσότερα για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτής της μορφής αρχείου.

Πλεονεκτήματα:

Ασφαλής

Ανησυχείτε για τα σημαντικά προσχέδια που θέλετε να φροντίσετε να μοιράζεστε στο διαδίκτυο; Εάν ναι, μπορείτε να προσθέσετε υδατογραφήματα, κωδικούς πρόσβασης και τεχνικές κρυπτογράφησης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες αυτές τις δυνατότητες για να δημιουργήσετε ένα αρχείο PDF. Ανάλογα με το υλικό που θέλετε να στείλετε μέσω Διαδικτύου, μπορείτε να επιλέξετε τα σωστά μέτρα ασφαλείας.

Συμπίεση μεγάλων αρχείων

Ας υποθέσουμε ότι έχετε ένα μεγάλο δωμάτιο με πολλές ντουλάπες. Σε κάθε ντουλάπι, έχετε εκατοντάδες αρχεία που πρέπει να οργανώσετε και να αρχειοθετήσετε. Ας υποθέσουμε ότι πρέπει να στείλετε τα αρχεία σε μια γραμματέα. Πόσο δύσκολο θα είναι; Λοιπόν, θα είναι ένας εφιάλτης.

Τα PDF μπορούν να κάνουν τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη. Μπορείτε να τοποθετήσετε όλα τα έγγραφά σας στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να επεξεργαστείτε αυτά τα αρχεία ή να προστατέψετε τον κωδικό πρόσβασής σας για να τα στείλετε μέσω Διαδικτύου. Δεν χρειάζεται να ασχολείστε με μεγάλα αρχεία επειδή το Portable Document Format σας επιτρέπει να συμπιέσετε μεγάλα αρχεία.

Αυτονόμος

Τα αρχεία που αποθηκεύονται ως φορητή μορφή εγγράφου είναι αυτόνομα, πράγμα που σημαίνει ότι τα αρχεία δεν εξαρτώνται από το λογισμικό, το υλικό ή το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία του εγγράφου. Αυτό σημαίνει ότι το έγγραφο μπορεί να μεταδοθεί μεταξύ διαφορετικών υπολογιστών και συσκευών χωρίς κανένα πρόβλημα. Η εμφάνιση και η αίσθηση του εγγράφου θα παραμείνει η ίδια. Το έγγραφο προέλευσης δεν μπορεί να αλλάξει σε αντίθεση με τα έγγραφα του Word.

Μειονεκτήματα:

Πιο δύσκολη η επεξεργασία

Σε ένα έγγραφο PDF, είναι δύσκολο να επεξεργαστείτε τις πληροφορίες. Βασικά, τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα σε αυτήν τη μορφή δεν μπορούν να επεξεργαστούν τόσο εύκολα. Από την άλλη πλευρά, τα έγγραφα του Microsoft Word είναι πολύ πιο εύκολο να επεξεργαστούν. Στην πραγματικότητα, ένα αρχείο PDF είναι μια εικόνα ενός εγγράφου και η επεξεργασία είναι σχεδόν αδύνατη.

Υπάρχει όμως λύση σε αυτό το πρόβλημα. Μπορείτε να μετατρέψετε ένα έγγραφο PDF σε έγγραφο Word. Υπάρχουν ορισμένοι ιστότοποι που προσφέρουν αυτήν την υπηρεσία δωρεάν.

Τύπος PDF

Η δημιουργία ενός φορητού ψηφιακού αρχείου απαιτεί μερικά κλικ. Αν και υπάρχουν διάφοροι τύποι αρχείων PDF, η μέθοδος δημιουργίας τους δεν διαφέρει πολύ μεταξύ τους. Υπάρχουν δύο τύποι φορητών ψηφιακών αρχείων: σαρωμένα PDF και πρωτότυπα PDF. Το τελευταίο είναι αρχείο από αρχείο που έχει υποστεί ηλεκτρονική επεξεργασία. Από την άλλη πλευρά, μια άλλη μορφή δημιουργείται με τη σάρωση ενός εγγράφου με τη βοήθεια ενός σαρωτή. Αυτές είναι λοιπόν οι δύο πιο δημοφιλείς μορφές.

Εν ολίγοις, εάν αναζητάτε έναν τρόπο να προστατεύσετε την εμφάνιση των εγγράφων και να αυξήσετε την ασφάλεια, βεβαιωθείτε ότι έχετε εξετάσει τη μορφή PDF.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *