Η διαφορά μεταξύ ψηφιακού βιβλίου και ηλεκτρονικών βιβλίων

By | 22 Οκτωβρίου, 2021

Οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα δεν γνωρίζουν τη διαφορά μεταξύ ενός ψηφιακού βιβλίου και ενός ebook. Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι ένα και το αυτό. Δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Είναι εντελώς διαφορετικά είδη του ίδιου ζώου.

Ψηφιακά βιβλία

Τα ψηφιακά βιβλία, που μερικές φορές ονομάζονται επίσης ηλεκτρονικά βιβλία ή βιβλία PDF, είναι ψηφιακές φαξ τυποποιημένων και δημοσιευμένων βιβλίων. Μπορεί να νομίζετε ότι είναι βελτιωμένα αντίγραφα αληθινών σκληρών ή χάρτινων βιβλίων που γνωρίζουμε και αγαπάμε.

Όταν μιλάμε για την ψηφιακή έκδοση των νέων εκδόσεων, είναι σχεδόν ίδιες με την αρχική. Μιλώντας για παλιές ή αντίκες εκδόσεις, είναι πολύ καλύτερες από τα πρωτότυπα που θα βρείτε στο ράφι της τοπικής βιβλιοθήκης σας. Επειδή είναι φαξ της αρχικής εκτύπωσης, αυτό αυξάνει την ποιότητα και βοηθά να ξεπεραστούν τα προβλήματα πολλών παλαιών βιβλίων, όπως κίτρινες σελίδες, λεκέδες, εμφανές ή σαν κρεμμύδι χαρτί, έγχρωμο χαρτί, καφέ μελάνι κ.λπ. Γίνονται σάρωση. σελίδες, όχι «αντιγραμμένες» σελίδες και η ποιότητα εκτύπωσης υποδηλώνει καλύτερη ποιότητα από την αρχική εκτύπωση του βιβλίου.

Τα περισσότερα ψηφιακά βιβλία έρχονται σε μορφή PDF, αν και το Amazon προσφέρει την έκδοση Kindle, το Mobipocket προσφέρει την έκδοση MOBI, μετά υπάρχει η μορφή TEXT, καθώς και πολλά άλλα.

Τα ψηφιακά βιβλία είναι συνήθως πολύ πιο ακριβά από τα αντίστοιχά τους σε σκληρό ή χαρτί και σχεδόν ποτέ δεν επιβαρύνονται με έξοδα αποστολής εκτός εάν παραδοθούν σε CD (συμπαγής δίσκος).

Ηλεκτρονικά βιβλία

Τα ηλεκτρονικά βιβλία είναι επίσης ψηφιακά βιβλία, αλλά σχεδιάστηκαν και γράφτηκαν για το διαδίκτυο. Για πολλούς, τα περισσότερα ηλεκτρονικά βιβλία δεν «δημοσιεύτηκαν» ποτέ επίσημα, εκτός αν υπολογίζετε τη δημοσίευση κάτι στο Διαδίκτυο ως δημοσίευση.

Τα περισσότερα ηλεκτρονικά βιβλία σχεδιάστηκαν για να γράφονται γρήγορα, με ελάχιστα ή καθόλου έξοδα, εκτός ίσως από τη διανομή. Τα περισσότερα είναι σύντομα, σχεδόν πάντα λιγότερο από 100 σελίδες, συνήθως λιγότερο από 50 σελίδες. Μερικά ηλεκτρονικά βιβλία συγκεντρώνονται κυριολεκτικά μέσα σε λίγες ώρες. Συχνά μόνο μερικές σύντομες αναφορές συνδυάζονται μαζί.

Πολλά ηλεκτρονικά βιβλία είναι βιβλία αυτοβοήθειας ή κάποιου είδους εγχειρίδια, αν και αν ψάξετε, μπορείτε να βρείτε κάποια ιστορικά έργα και ηλεκτρονικά βιβλία φαντασίας. Ως επί το πλείστον, έχουν μικρή ή καθόλου λογοτεχνική αξία, με σκοπό τη διανομή γεγονότων, πληροφοριών ή ιδεών.

Μερικές φορές μπορεί να συναντήσετε μια έκδοση eBook ενός βιβλίου με σκληρό ή μαλακό εξώφυλλο. Επιπλέον, θα ονομάζεται “έκδοση ebook” οποιουδήποτε βιβλίου. Αλλά αν κοιτάξετε πιο προσεκτικά, θα δείτε ότι αυτή η έκδοση του eBook είναι σχεδόν πάντα πολύ μικρότερη από την αρχική. Μπορείτε να ονομάσετε τη “συντομευμένη έκδοση” του βιβλίου “Έκδοση Ebook”.

Αν και θα βρείτε πολλά ηλεκτρονικά βιβλία σε μορφή PDF, όπως και τα ψηφιακά βιβλία, αλλά πολλά έρχονται ως διαφορετικές γενικές διαδραστικές εφαρμογές. Αλλά μην αφήσετε τις αρχικές έλξεις της αλληλεπίδρασης να σας ξεγελάσουν. Αν και στην αρχή μπορεί να φαίνεται σαν εκπαίδευση υψηλής τεχνολογίας, θα δείτε ότι δεν υπάρχουν πολλές υπόσχεση για αλληλεπίδραση. Απλώς με κάνει να συγκαλύπτω ότι αυτά τα βιβλία είναι σύντομα, τεχνικά μεγαλύτερα από μερικές σελίδες, μικρής πρακτικότητας ή μικρότερης ακαδημαϊκής αξίας.

Τέλος, τα ηλεκτρονικά βιβλία είναι συχνά δωρεάν ή φθηνά, αν και περιστασιακά θα βρείτε εξειδικευμένα «προγράμματα» που κοστίζουν εκατοντάδες δολάρια.

συμπέρασμα

Τεχνικά, τα ηλεκτρονικά βιβλία είναι ψηφιακά βιβλία, αν και υπάρχει σχεδόν μεγάλη διαφορά. Προσωπικά, συνήθως προτιμώ ένα ψηφιακό βιβλίο από το ηλεκτρονικό του ξάδερφο.

Thomas A. Retterbushek

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *