Η διαφορά μεταξύ εγγράφου PDF και Word

By | 8 Νοεμβρίου, 2021

Τα έγγραφα Word και η φορητή μορφή εγγράφου είναι τα δύο πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα εργαλεία εγγράφων. Η εφαρμογή Word είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου που κυκλοφόρησε το 1983 με την ονομασία «Multi-Tool Word». Το Word είναι μια επεξεργάσιμη μορφή που επιτρέπει στους χρήστες να επεξεργάζονται και να προσαρμόζουν τις πληροφορίες σύμφωνα με τις απαιτήσεις. Υποβλήθηκε σε πολλές αναθεωρήσεις με την τελευταία έκδοση το 2007 και το 2008. Από την άλλη πλευρά, το Portable Document Format είναι μια επεξεργάσιμη εφαρμογή. Το Portable Document Format, το οποίο εισήχθη από την Adobe Systems το 1993, επιτρέπει στους αναγνώστες να μοιράζονται εύκολα πληροφορίες στο Διαδίκτυο.

Η εφαρμογή Word παρέχει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών που ένας χρήστης μπορεί να αναπτύξει αποτελεσματικά για να καλύψει τις ανάγκες του. Προσφέρει μια ποικιλία από γραμματοσειρές και χρώματα γραμματοσειράς για να διαλέξετε. Αυτές οι γραμματοσειρές και τα χρώματα γραμματοσειρών μπορούν να προσαρμόσουν το έγγραφο. Μπορείτε να αλλάξετε τα στυλ γραφής, τα χρώματα και τις γραμματοσειρές σας χρησιμοποιώντας τη λειτουργία “Αλλαγή στυλ”. Με το χαρακτηριστικό “Διάταξη σελίδας”, μπορείτε να προσθέσετε περιθώρια στο κείμενο διαιρώντας το κείμενο σε δύο ή τρεις στήλες. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε “Χρώμα σελίδας” σε ένα έγγραφο που έχει τη δυνατότητα να κάνει το κείμενο ελκυστικό. Αρκετές λειτουργίες της λειτουργίας “διάταξη σελίδας” φαίνεται να είναι επαγγελματικό έγγραφο. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε καλλιτεχνικά εφέ στις εικόνες που χρησιμοποιούνται στο έγγραφο. Η πιο πρόσφατη έκδοση παρέχει στον χρήστη λειτουργίες ασφαλείας για την προστασία του περιεχομένου του κειμένου από κάθε είδους αλλαγή.

Η εφαρμογή PDF είναι συμβατή μορφή. Με άλλα λόγια, το έγγραφο μπορεί να κοινοποιηθεί σε οποιοδήποτε σύστημα υπολογιστή διαφορετικού τύπου διαμόρφωσης. Αυτό επιτρέπει στον χρήστη να μοιράζεται και να λαμβάνει πληροφορίες και να συντονίζεται αποτελεσματικά με τους συναδέλφους του. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν γραφικά, εικόνες ή εικόνες επειδή αυτή η μορφή συμπιέζει τα μεγέθη τους. Αυτό κάνει το μέγεθος του αρχείου του εγγράφου μικρότερο. Μπορείτε εύκολα να μεταφέρετε αρχεία στον παραλήπτη. Αυτή η μορφή είναι ασφαλής επειδή διαθέτει λειτουργία που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης για την προστασία του εγγράφου από τυχόν αλλαγές που γίνονται από μη εξουσιοδοτημένους χρήστες. Δίνει επίσης στο έγγραφο μια επαγγελματική εμφάνιση. Εάν οι πληροφορίες ζητηθούν σε μη επεξεργάσιμη μορφή, μπορεί να το κάνει μετατρέψτε το Word σε PDF εύκολα. Χρησιμοποιώντας αυτήν τη μορφή, μπορείτε εύκολα να συντονίσετε και να μοιραστείτε πληροφορίες με άτομα σε όλο τον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *