Ηλεκτρονικά δελτία τύπου για συγγραφείς

By | 19 Νοεμβρίου, 2021

Ένα καλά παραγόμενο διαδικτυακό δελτίο τύπου μπορεί να αυξήσει τη δέσμευση του συγγραφέα στη δημόσια ομιλία, να βελτιώσει τις πωλήσεις βιβλίων και να κάνει εσάς και το βιβλίο σας γνωστούς σε ένα τεράστιο κοινό στο Διαδίκτυο.

Ως συγγραφέας, πρέπει να ετοιμάζετε δελτία τύπου στο Διαδίκτυο, επειδή πολλές έντυπες εκδόσεις που συλλέγουν κριτικές βιβλίων έχουν γίνει διαδικτυακές εκδόσεις. και πολλές δημοσιεύσεις σήμερα είναι μόνο online. Οι εκδότες αυτών των μορφών έκδοσης είναι απίθανο να καλωσορίσουν τακτικά έντυπα δελτία τύπου ως εκδότες μόνο έντυπων εκδόσεων.

Όταν προετοιμάζετε δελτία τύπου για διαδικτυακή διανομή, θα πρέπει να ακολουθείτε τους παραδοσιακούς κανόνες για την προετοιμασία δελτίων τύπου, εάν θέλετε να μετατρέψετε αυτή τη διαφήμιση σε έναν τρόπο διασφάλισης εκδηλώσεων δημόσιας ομιλίας. Οι εκδότες δεν ενδιαφέρονται να προωθήσουν το πιο πρόσφατο βιβλίο ενός συγγραφέα, εκτός εάν αυτό το βιβλίο προβλέπει έναν καινοτόμο τρόπο να αλλάξει τη ζωή των ανθρώπων προς το καλύτερο. Με άλλα λόγια, φροντίστε να προωθήσετε τον εαυτό σας και να πλαισιώσετε το μήνυμά σας σε ένα δελτίο τύπου που σας κάνει να φαίνεστε καινοτόμοι, έτσι ώστε ο εκδότης να το βρει ενδιαφέρον για πολλούς από τους αναγνώστες του.online

Έτσι, όπως μπορείτε να δείτε, πριν φτάσει στους αναγνώστες της έκδοσης για την οποία ζητάτε το δελτίο τύπου σας, η ανάρτησή σας θα πρέπει να ενδιαφέρει τον συντάκτη. Καθώς προετοιμάζετε το διαδικτυακό σας δελτίο τύπου, πρέπει να δώσετε στον εκδότη και το κοινό σας λόγους για να συνεχίσει να διαβάζει το δελτίο τύπου σας. Οι καλές δεξιότητες γραφής και η ικανότητα δημιουργίας δελτίου τύπου είναι ισχυρές, ηλεκτρονικές ή έντυπες ειδήσεις, τα πρώτα και πιο σημαντικά συστατικά της δημιουργίας.

Πριν ξεκινήσετε να γράφετε δελτία τύπου, ορίστε στον εαυτό σας ορισμένα πρότυπα: 1) κάντε μια λίστα με συμβάντα σχετικά με τις ειδήσεις που δημοσιεύετε, 2) υπολογίστε πώς να παρουσιάσετε αυτά τα συμβάντα σε έναν συντάκτη και 3) καθορίστε μια αποτελεσματική μέθοδο για να προσδιορίσετε τι είναι . πρέπει να πείτε στους αναγνώστες της δημοσίευσης που κάνετε την πρότασή σας. Συνεχίστε να συμβουλεύεστε τα πρότυπά σας καθώς γράφετε το διαδικτυακό σας δελτίο τύπου.

Η καταχώριση του δελτίου τύπου θα πρέπει να είναι μια σύντομη δήλωση του “ποια είναι τα νέα σας”. Για παράδειγμα, «Το νέο βιβλίο του συγγραφέα ρίχνει φως σε παλιές γωνίες σχετικά με την ιστορική διατήρηση των φωτογραφιών». Αν υποθέσουμε ότι το κοινό αποτελείται από φωτογράφους, οι πρωταγωνιστές μπορεί να ενδιαφέρονται. Στη δεύτερη δήλωση, δώστε το όνομα του συγγραφέα και μια σύντομη περίληψη του βιβλίου.

Τώρα πρέπει να δείξετε στον συντάκτη την προσωπική σας σύνδεση με τους αναγνώστες. Χρησιμοποιώντας το γάντζο του φωτογράφου, μιλήστε στους αναγνώστες για ιστορικές φωτογραφίες της οικογένειας. Οι περισσότεροι όλοι έχουν οικογενειακές φωτογραφίες και σχεδόν κανείς δεν ξέρει τι να τις κάνει ή πώς να τις μοιραστεί. Μπορείτε να συνδεθείτε με τους αναγνώστες για οποιοδήποτε θέμα εξερευνά το βιβλίο σας: ψάρεμα, ποδήλατο, σχέσεις, παιδιά, συλλογή γραμματοσήμων ή άλλα θέματα. Μπορείτε να βρείτε μια σύνδεση αν το σκεφτείτε. Και η εύρεση μιας σύνδεσης με τους αναγνώστες είναι το πρώτο βήμα για την εύρεση μιας σύνδεσης μεταξύ των ατόμων στις ομάδες που θα σας προσκαλέσουν να μιλήσετε στον οργανισμό σας για το βιβλίο τους.

Όταν πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη σύνταξη δελτίων τύπου, μπορείτε να προχωρήσετε στην προετοιμασία διαδικτυακών δελτίων τύπου. Για όσους προετοιμάζονται ηλεκτρονικά για έντυπες εκδόσεις, υπάρχουν μερικοί κανόνες. Αποστολή κειμένου σε έγγραφο WORD. Για να δώσετε στο πρόγραμμα επεξεργασίας ορισμένες επιλογές, στείλτε μια καθαρή φωτογραφία καλής ποιότητας σε μορφή άνω των 300 dpi.jpeg. Μην εισάγετε εικόνες στο κείμενο. Η εισαγωγή εικόνων προκαλεί τεχνικά προβλήματα και όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει με τις υποβολές προβλημάτων. Στείλτε εικόνες και κείμενο σε ξεχωριστά αρχεία που μπορούν να επισυναφθούν σε ένα email.

Εάν έχετε έναν ιστότοπο ή δημοσιεύετε άρθρα σε ηλεκτρονικές εκδόσεις, θέλετε να αναζητήσετε μορφές PDF (φορητό αρχείο εγγράφου) ή html. Με το PDF, μπορείτε να σχεδιάσετε ένα αυτόνομο έγγραφο που μπορεί να μεταφορτωθεί στον ιστότοπό σας ή να σταλεί με email στη λίστα σας. Με τη μορφή HTML, μπορείτε να εισαγάγετε ένα βίντεο στο άρθρο σας στο διαδίκτυο, μαζί με κείμενο και στατικές εικόνες.

Θυμηθείτε, μην αντικαθιστάτε το κείμενό σας. Η χρήση πάρα πολλών περιγραφικών λέξεων μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των λέξεων στο δελτίο τύπου, αλλά δεν θα προσθέσει αξία. Ως επί το πλείστον, τα επίθετα και άλλες ανθισμένες περιγραφές είναι λέξεις και φράσεις που πρέπει να ρίξουν στους εκδότες. Επιπλέον, είναι δύσκολο για τις μηχανές αναζήτησης να βρουν λέξεις-κλειδιά στο μήνυμά σας. Ρίξε μια ματιά Δελτία Τύπου, SEO και Λέξεις-κλειδιά για επιπλέον ιδέες.

Ο πιο βασικός κανόνας για την προετοιμασία κειμένων για τη διασφάλιση της συμμετοχής σε δημόσια ομιλία είναι η παροχή στοιχείων επικοινωνίας: όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο, φαξ, email και διεύθυνση ιστότοπου. Σε αντίθετη περίπτωση, ενδέχεται να οδηγηθεί το ηλεκτρονικό σας δελτίο τύπου στην άκρη του αυτοκινητόδρομου στον κυβερνοχώρο ως αδιάβαστο σκουπίδι, όπου οι ομάδες δεν ψωνίζουν για ηχεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *