Διαδικτυακή Διδασκαλία – Κριτική Σχολικού Βιβλίου Κατ’ Οίκον

By | 23 Οκτωβρίου, 2021

Εάν σκέφτεστε να διδάξετε μέσω Διαδικτύου ή εάν είστε γονιός της εκπαίδευσης στο σπίτι και θα θέλατε να μάθετε διαδικτυακά ενώ τα παιδιά σας είναι στο σπίτι, ίσως χρειαστεί να κάνετε μια μικρή έρευνα. Ίσως χρειαστεί να εξετάσετε τι υπάρχει εκεί και τα διάφορα υβριδικά και τεχνολογικά ζητήματα που περιβάλλουν τον κόσμο των μαθημάτων Διαδικτύου και της διαδικτυακής διδασκαλίας.

Τις προάλλες, υπήρχε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο στη Wall Street Journal που συζητούσε γιατί δεν πρέπει να είναι μια μέρα κακοκαιρίας που εμποδίζει το σχολείο. Σε κακές καιρικές συνθήκες, εάν τα σχολικά λεωφορεία δεν μπορούσαν να κινηθούν ή εάν η χιονόπτωση καθιστούσε αδύνατη την πρόσβαση στο σχολείο, κάθε μαθητής μπορούσε να μελετήσει στο σπίτι του στον υπολογιστή του. Το άρθρο προέβαλε μερικά επιτακτικά επιχειρήματα και βρήκα παρόμοια σημεία συζήτησης σε ένα βιβλίο για το θέμα.

Στην πραγματικότητα, θα ήθελα να αφήσω αυτό το βιβλίο για να σας το προτείνω αυτή τη στιγμή, και είναι ένα βιβλίο που έχω στην προσωπική μου βιβλιοθήκη. Είναι το όνομα αυτού του βιβλίου. “Διδασκαλία μέσω Διαδικτύου – Ένας πρακτικός οδηγός” (Σειρά Πανεπιστημιακής διδασκαλίας – Δεύτερη Έκδοση) Susan Ho and Steve Rossen, Houghton Mifflin Company, Boston, MA, (2004), 339 σελίδες, ISBN: 0-618-29848-7.

Είναι μια επισκόπηση της διαδικτυακής διδασκαλίας και περί τίνος πρόκειται, και παρόλο που είναι γραμμένο από την οπτική ενός θεσμικού εκπαιδευτικού, σίγουρα βοηθά τους γονείς να κατανοήσουν τι κάνουν όταν επιλέγουν μαθήματα, διαδικτυακά προγράμματα και τις πληροφορίες που θέλουν. τα παιδιά να διαβάζουν και να μαθαίνουν. Η διαδικτυακή διδασκαλία στην τάξη δεν είναι εύκολη, αλλά όσοι έχουν την ικανότητα και το ταλέντο να το πετύχουν είναι οι πιο επιθυμητοί και περιζήτητοι δάσκαλοι.

Γιατί να μην πάρετε ένα αντίγραφο αυτού του βιβλίου για να εξοικειωθείτε με τις λύσεις χαμηλής τεχνολογίας και υψηλής τεχνολογίας που χρησιμοποιούνται στην εκπαίδευση στο Διαδίκτυο. Μπορείτε επίσης να βρείτε φόρουμ συζήτησης όπου μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με τους δασκάλους και πώς χρησιμοποιούν πίνακες, λειτουργίες συνομιλίας και άμεσων μηνυμάτων για να νιώσετε σαν στο σπίτι σας στην τάξη διαδικτυακών μηνυμάτων. Γιατί να μην μάθουν τι περνούν οι δάσκαλοι όταν ολοκληρώνουν τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα και πώς προετοιμάζονται για τους μαθητές τους.

Ως γονέας, νομίζω ότι θέλω να μάθω πώς λειτουργεί το διαδικτυακό εκπαιδευτικό σύστημα, ποιο είδος λογισμικού και υλικού λειτουργεί καλύτερα και πώς θα συνεργαστούν οι δάσκαλοι με τα παιδιά μου. Πρέπει να γνωρίζετε αυτά τα πράγματα εκ των προτέρων, είναι πολύ σημαντικό, και γι’ αυτό προτείνουμε αυτό το βιβλίο. Στην πραγματικότητα, ελπίζω να λάβετε υπόψη σας και να αναλογιστείτε όλα αυτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *