Γίνεται το έντυπο βιβλίο λείψανο του παρελθόντος;

By | 18 Νοεμβρίου, 2021

Όταν ήμουν στο κολέγιο, μου άρεσε πολύ να πηγαίνω στη βιβλιοθήκη για να σπουδάσω, να μπαίνω σε μια άνετη, ωραία καρέκλα και να διαβάζω μέχρι να με πάρει ο ύπνος. Όταν έβγαιναν τα όρια από τα βιβλιοπωλεία της γειτονιάς τους, έκανα το ίδιο και συχνά έφευγα από το μαγαζί με ένα βιβλίο που είχα τη χαρά να δειγματίσω με βολικό τρόπο. Τώρα, οι περισσότεροι άνθρωποι αγοράζουν τα βιβλία τους online και τα διαβάζουν στο Kindle.

Ένα φαινόμενο στο Διαδίκτυο ήταν η ενοποίηση των εμπόρων σε νέα μονοπώλια. Οι έμποροι λιανικής όπως το Netflix αντικατέστησαν καταστήματα υπερπαραγωγών όπως το Blockbuster Video επειδή ήταν αδύνατο να διατηρήσουν τα καταστήματά τους λιανικής έναντι της δύναμης του Διαδικτύου και της δημοτικότητας της ροής λήψης. Οι εφημερίδες έχουν καταστεί παρωχημένες με τη γρηγορότερη δημοσίευση κειμένων, και ως εκ τούτου, η δημοσιογραφία έπρεπε να προσαρμοστεί για να προσπαθήσει να διατηρήσει κάποια ποιότητα.

Το ίδιο έχει συμβεί με τον εκδοτικό κλάδο και με τα τούβλα βιβλιοπωλεία. Το Borders, ένα «Blockbuster» βιβλίων, καταβροχθίστηκε από τον Barnes and Noble, ο οποίος πλέον βρίσκει τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή του να είναι η Amazon. Η Amazon έχει αναπτύξει ένα σύνολο εργαλείων που επιτρέπουν στον συγγραφέα να εισέλθει στον εκδοτικό κλάδο, ένα μέρος που κάποτε προοριζόταν για την ελίτ και πιο κλειστό από τον κόσμο της κινηματογραφικής ταινίας του Χόλιγουντ.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, σχεδόν το 70% των καταναλωτών λέει ότι είναι απίθανο να εγκαταλείψει τα έντυπα βιβλία μέχρι το 2016 και η βρετανική εταιρεία έρευνας μάρκετινγκ Voxburner ερεύνησε περισσότερα από 1.400 άτομα ηλικίας 16 έως 24 ετών σχετικά με τις καταναλωτικές συνήθειες των μέσων ενημέρωσης. ; Σύμφωνα με έρευνες, το 62% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι προτιμά τα έντυπα βιβλία από τα ηλεκτρονικά βιβλία.

Αυτά τα ευρήματα με εξέπληξαν γιατί ήμουν σίγουρος ότι οι πωλήσεις ηλεκτρονικών βιβλίων αυξάνονταν με εκθετικό ρυθμό. Η ετήσια μελέτη BookStats ανέφερε ότι πέρυσι πουλήθηκαν 457 εκατομμύρια ηλεκτρονικά βιβλία. Έχει σημειωθεί αύξηση 4456% από το 2008, με 10 εκατομμύρια πωλήσεις ( http://www.usatoday.com/story/life/books/2013/05/15/e-book-sales/2159117/ ). Αν και οι πωλήσεις χάρτινων τίτλων είναι υψηλότερες, δεν μπορείτε να αγνοήσετε τη σταθερή αύξηση του αριθμού των πωλήσεων ηλεκτρονικών βιβλίων, εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι το μέλλον των εκδόσεων. Νομίζω ότι πρέπει να λάβετε υπόψη τα δημογραφικά στοιχεία, επειδή οι περισσότεροι μεγαλύτεροι αναγνώστες θα επιλέξουν μόνοι τους το έντυπο βιβλίο και οι νεότεροι αναγνώστες, που συνήθως κάνουν την εργασία τους σε φορητούς υπολογιστές, θα επιλέξουν το ηλεκτρονικό βιβλίο.

Σύμφωνα με τον επιτυχημένο συγγραφέα μπεστ σέλερ των New York Times, Hugh Howey, ο οποίος έχει γυρίσει την πλάτη του στον εκδοτικό κλάδο και τώρα δημοσιεύει τα βιβλία του, κερδίζει περισσότερα χρήματα από τις αυτοεκδόσεις και ελευθερώνει χρόνο που θα ακολουθούσαν οι πράκτορες και οι εκδότες. γράψτε περισσότερα και καλύτερα βιβλία.

Τα έντυπα βιβλία εξακολουθούν να αγοράζονται επειδή οι αναγνώστες που δεν ανήκουν στη γενιά Y αργούν να μετατραπούν σε Kindle. Προτιμούν να έχουν το έντυπο βιβλίο στα χέρια τους, οπότε θα υπάρξει αγορά έντυπου βιβλίου στο άμεσο μέλλον. Ωστόσο, οι πωλήσεις ηλεκτρονικών βιβλίων αυξάνονται και οι μεγαλύτεροι αναγνώστες αγοράζουν Kindles. Οι μαζικές αγορές είναι πολύ πιο ισχυρές με τα ηλεκτρονικά βιβλία, τα οποία αποστέλλονται αμέσως και είναι φθηνότερα από τα έντυπα βιβλία. Νομίζω ότι οι αναγνώστες θα εξακολουθούν να προτιμούν τα έντυπα βιβλία, αλλά όσο περνά ο καιρός, θα ξεπερνά τις πωλήσεις ηλεκτρονικών βιβλίων, μόνο και μόνο λόγω των δημογραφικών στοιχείων.

Τα eBook μου έχουν και τα δύο έντυπες εκδόσεις που πωλούνται στο Amazon και προσφέρονται επίσης στο Barnes και στο Noble. Αν και πωλούνται μόνο διαδικτυακά, οι διαδικτυακές πωλήσεις βιβλίων αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 50% όλων των πωλήσεων βιβλίων, όπως αναφέρθηκε πρόσφατα στην εφημερίδα Digital Book World ( http://www.digitalbookworld.com/2013/online-retail-now-accounts-for-nearly-half-all-us-book-sales/ ). Νομίζω ότι η τάση είναι οι διαδικτυακές πωλήσεις να αντικαθιστούν τις παραδοσιακές λιανικές πωλήσεις. Έχουμε δει πολλά βιβλιοπωλεία να κλείνουν και να ενοποιούνται τα τελευταία χρόνια και νομίζω ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να βλέπουμε περισσότερα. Θα χάσω τον εαυτό μου να μπορώ να μπω σε ένα βιβλιοπωλείο, να αρπάξω ένα βιβλίο και να χαλαρώσω σε μια μαλακή καρέκλα ενώ δοκιμάζω τα περάσματα της για να δω αν μου αρέσει να αγοράσω, αλλά δεν μπορείτε να αρνηθείτε την τάση. Οι πωλήσεις των ηλεκτρονικών μου βιβλίων εξακολουθούν να είναι τρεις φορές υψηλότερες από τις πωλήσεις των έντυπων βιβλίων μου, αλλά υπάρχει πιθανότητα να τις προσελκύσω και στις δύο αγορές, και αυτό κάνει η Amazon παρέχοντας στους συγγραφείς την πλατφόρμα «Δημιουργία Χώρου».

Πιστεύω ότι οι εκδότες πρέπει να προσφέρουν τόσο ηλεκτρονικά βιβλία όσο και έντυπα βιβλία για να προσελκύσουν και τις δύο πλευρές της αγοράς. Στο τέλος, είναι αυτοί που χρησιμοποιούνται για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ποιότητα και τις προωθητικές ενέργειες του βιβλίου και όχι το μέσο που θα ελέγχει. Όπως κάθε άλλο προϊόν, πρέπει να το συσκευάσετε και να το προσφέρετε στον καταναλωτή με τρόπο που να ταιριάζει στις αγοραστικές του συνήθειες.

Ωστόσο, καθώς ο κοινός αναγνώστης γερνάει, οι νέοι αναγνώστες θα επικεντρώνονται σχεδόν αποκλειστικά στα ηλεκτρονικά βιβλία. Λυπάμαι που το έντυπο βιβλίο εξαφανίστηκε, αλλά δεν βλέπω τίποτα που μπορεί να γίνει εκτός από την αποθήκευση του σε βιβλιοθήκες και μουσεία. Με την τάση του iPad και του Kindle και τα δημόσια σχολεία που προτείνουν να δώσουν στους μαθητές iPad, οι νέοι θα μεγαλώσουν τελικά χωρίς να γνωρίζουν πώς είναι να διαβάζεις ένα έντυπο βιβλίο. Η τεχνολογία θα κάνει το ίδιο που έκανε στην έντυπη εφημερίδα για το βιβλίο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *