Αγγλικό λεξικό της Οξφόρδης σε απευθείας σύνδεση

By | 7 Νοεμβρίου, 2021

Το πιο δημοφιλές και αποδεκτό λεξικό πλήρους λέξης είναι το Αγγλικό λεξικό της Οξφόρδης. Νωρίτερα υπήρχαν δύο εκδόσεις αυτού και η τρίτη πρόκειται να κυκλοφορήσει. Ο Nigel Portwood, επικεφαλής του Oxford University Press, είπε ότι η τρίτη έκδοση του λεξικού θα είναι μόνο σε ηλεκτρονική μορφή. Η ηλεκτρονική έκδοση του Oxford English Dictionary σημείωσε μεγάλη επιτυχία και αυτή ήταν η έμπνευση για να εκδώσουν την τρίτη έκδοση ηλεκτρονικά. Η πρώτη έκδοση του Αγγλικού Λεξικού της Οξφόρδης τυπώθηκε το 1928 και η δεύτερη έκδοση τυπώθηκε το 1989.

Υπάρχουν πολλά οφέλη από τις διαδικτυακές εκδόσεις. Η online έκδοση είναι πιο οικονομική. Η έντυπη έκδοση πωλούνταν συνήθως για εννιακόσια ενενήντα πέντε δολάρια και η ηλεκτρονική έκδοση είναι διαθέσιμη για διακόσια ενενήντα πέντε δολάρια. Είναι πάντα εύκολο να χρησιμοποιήσετε την επιφάνεια εργασίας ή τη μετάφραση για να ελέγξετε τη σημασία της λέξης, αντί να ελέγχετε το μεγάλο βιβλίο με τα χέρια σας. Ένα μέρος για να αποθηκεύσετε το βιβλίο στο ράφι μπορεί επίσης να αποθηκευτεί εάν εγγραφείτε στην ηλεκτρονική έκδοση.

Συχνά παρέχονται ενημερώσεις στην ηλεκτρονική έκδοση και δεν θα είναι διαθέσιμες στην έντυπη έκδοση. Η έντυπη έκδοση έχει τη σημασία της λέξης, τη χρήση της στην ιστορία, τη σωστή προφορά και την ετυμολογία. Περίπου ογδόντα λεξικογράφοι εργάζονται για την τρίτη έκδοση Αγγλικό Λεξικό της Οξφόρδης. Οι αναθεωρημένες καταχωρήσεις θα ενημερώνονται ανά τρίμηνο στην ηλεκτρονική έκδοση. Η Amazon ανέφερε σημαντική αύξηση στις διαδικτυακές πωλήσεις βιβλίων. Επομένως, είναι ασφαλές να πούμε ότι το διαδικτυακό λεξιλόγιο θα γίνει πλήρως αποδεκτό από τους λάτρεις της γλώσσας. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που προτιμούν να αγοράσουν την έντυπη έκδοση, ενώ τηρούν τον παραδοσιακό τρόπο ανάγνωσης. Αλλά τη στιγμή της απώλειας της εξουσίας όλοι θα σκεφτούν να έχουν μια έντυπη έκδοση των βιβλίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *